Redsille niukka tappio kauden avauksessa

FCV Reds – Harjun Potku 2-3 (0-2)

6 min Miikka Huisko 0-1
14 min Jesse Juusela 0-2
46 min Miikka Huisko 0-3
46 min Miikka Huisko varoitus
65 min Mikko Hyppönen varoitus
67 min Niko Lohi 1-3
73 min Harry Salmenniemi 2-3
90 min Harry Salmenniemi varoitus

Ennakkoasetelmissa Reds lähti kauden avaukseen haastajan asemassa, kun vastaan asettui asiantuntijoiden suosikki Harjun Potku. Toisaalta Redsillä oli otteluun pieni henkinen etulyöntiasema, sillä Potku ei ollut vielä koskaan muovisen historiansa aikana onnistunut voittamaan Redsiä, vaikka joukkueet kolme kertaa aikaisemmin olivatkin kohdanneet toisensa. Historialla ei tässä pelissä kuitenkaan paljoa merkitystä ollut molempien joukkueiden uudistuttua rankalla kädellä edellisestä kaudesta.

Ottelu alkoi asemia haettaessa Korpilahden aurinkoisella tekonurmikentällä. Alussa redsiläisten hankalimmaksi vastustajaksi oli osoittautumassa alusta, sillä sen verran hankalaa tuntui aika ajoin olevan pystyssä pysyminen. Ilmeisesti kenttä oli Jyskän samettiin tottuneille turhan nihkeä. Nihkeä oli myös ottelun ratkaisu. Nimittäin kuuden minuutin pelin jälkeen Potkun keskikenttä pelasi pallon kaksi metriä linjan takana olleelle kärjellensä, joka syötti Miikka Huiskolle tyhjän maalin paikan. Näin Potku siirtyi tuomarin pahan virheen seurauksena 0-1 johtoon. Sattuuhan näitä, mutta tällä kertaa virhe tuli vähän turhan kalliiksi.

Vain kahdeksan minuuttia edellisestä ja Potkun oikea laita pääsi nousemaan Redsin puolustuksen sekoilun seurauksena maalille, josta parin flipperipallon jälkeen vieraiden Jesse Juusela pääsi sijoittamaan pelivälineen jälleen tyhjään maaliin. 0-2. Maalin jälkeen Redsin alakerta suoristi selkänsä eivätkä vieraat päässeet enää ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan lähellekään Redsin maalia. Toisaalta ei Redsikään saanut mitään vaarallista aikaan toisessa päässä kenttää. Puoliaikatulos 0-2, pallonhallinta Redsille 53-47.

Toinen puoliaika alkoi karmeimmalla mahdollisella tavalla. Potkun pitkäksi menneeseen pistoon kerkesi ensimmäisenä Juho, jonka veto osui kuitenkin vastaan juosseeseen Miikka Huiskoon ja kimposi tästä maaliin. Vieraiden pelaaja sai tilanteesta myös varoituksen, jota raportoija ei muista. Olisiko maalintekijä ottanut paidan pois, joten ihan hyvä, että aivoissa on pieni blackout noilla kohdin. Myös seuraava varoitus näytettiin Potkulle, kun ajoittain terävästi kärjessä esiintynyt, mutta vastaavasti oman epäurheilijamaisuutensa osoittanut Mikko Hyppönen palkttiin.

67 minuutin pelin jälkeen Reds sai vihdoin ansaitun kavennuksen. Tällä kertaa Potkun puolustuksella oli ongelmia siivota palloa pois ja Niko Lohi pääsi ampumaan irtopallon verkon perukoille noin 15 metristä. 1-3. Vain kuusi minuuttia edellisestä, kun Pekka Räisänen nousi vasenta laitaa, pysähtyi hetkiseksi, ja syötti toisessa aallossa tulleelle Harry Salmenniemelle, joka laukoi parista kympistä ottelun komeimman maalin ja taululle lukemiksi 2-3. Valitettavasti Reds ei saanut viimeisen vartin aikana viimeisintä kirivaihdetta päälle eikä näin ollen luotua mitään todella vaarallista. Toki Potkun puolustus alkoi roiskimaan pelivälinettä sen verran kovalla tahdilla pois omasta päästä, että edellisen viikon FC Lahti – JJK peli näytti olevan vielä tuoreessa muistissa. Yliajalla Harry sai vielä keltaisen kortin muistoksi pelistä. Toisen puoliajan pallonhallinta Redsille 55-45.

Joukkueiden välillä oli lopulta selkein ero yhteispelissä ja liikkeessä. Pallonhallinnasta huolimatta vasta kuukauden, jotkut jopa vielä vähemmän, yhdessä olleella Redsillä oli selvästi hankaluuksia rakentaa hyökkäyksiä eikä palloa tultu hakemaan riittävän innokkaasti. Vierailijat sen sijaan ovat jakaneet saman vuoteenkin viimeiset vuodet, joten ymmärrettävästi jokainen flipperipallokin pomppi kaverin jalkaan. Riippumattoman asiantuntijan mukaan 2-2 tulos olisi ollut oikeutettu lopputulos, mutta nyt kävi näin. Uutta matoa koukkuun ja viikon päästä haastamaan kauden avauksessa Martin 6-2 voittanutta Mustarastasta.

FCV Reds: Juho Tuomisalo, Jaakko Tuomisalo, Joni Haapamäki, Joni Hirvonen, Antti Laitinen, Aki Kivelä (C), Markus Kärkkäinen, Harry Salmenniemi (1 maali, varoitus), Juha-Pekka Paalanen, Pekka Räisänen, Niko Lohi (1 maali), Lamin Jaiteh, Jere Veander, Konsta Nyyssönen, Henri Tolvanen ja Taneli Sopanen.