Reds voitti Jyväskylän klassikon

FCV/Reds – Harjun Potku 4-1 (2-1)

2 min 1-0 Konsta Nyyssönen
12 min 1-1 Juuso Lavonen
15 min 2-1 Antti Laitinen
40 min varoitus Antti Noronen
82 min varoitus Petri Tiihonen
85 min varoitus Mikko Tarvainen
85 min 3-1 rp. Toni Sivonen
89 min varoitus Antti Laitinen
90 min 4-1 Petri Tiihonen

Kesäkuun neljäs päivä oli Jyskän tekonurmella luvassa perjantai-illan huumaa kun vastakkain iskivät Jyväskylän klassikossa Reds ja Harjun Potku. Joukkueet olivat aikaisemmin kohdanneet kolme kertaa, joista Redsillä oli saaliina kaksi voittoa ja tasapeli. Toki molemmat voitot olivat harkkapeleistä. Ottelua kohti oli suuri mielenkiinto ainakin molempien joukkueiden pelaajilla mistä todisteena täysi pöytäkirja.

Reds sai otteluun salama-alun. Jo toisella minuutilla Redsin painostuksesta hämillään ollut Potkupuolustus palautti pallon maalivahdille, joka otti sen (siis pallon) hyppysiinsä. Tuomiona epäsuora vapari, jonka Kona laukoi verkon perukoille Tanen pienestä siirrosta. 1-0. Maalin jälkeen pallo siirtyi kentän päästä päähän toinen toistaan teknisempien pelureiden esittäessä upeaa peliä. Noin seitsemän minuutin kohdalla Redsin puolustuksessa Analle ja Juholle tuli kommunikointivirhe minkä seurauksena Potkun peluri pääsi kokeilemaan nostoa parista kympistä, mutta tällä kertaa pallo livahti ohi maalin.

Seuraava pöytäkirjamerkintä nähtiin 12 minuutin kohdalla Potkun saadessa heppoisen vaparin noin 18 metristä. Vapari olikin hieno veto muurin yli maalin vasempaan yläkulmaan. Tilanne 1-1. Edellisestä ei kuitenkaan mennyt kuin kolme minuuttia kun vierailijoiden verkko heilui jälleen. Redsin kulmaan ensimmäisenä ehti Ana, joka puski pallon niskalla maaliin ja lukemiksi 2-1. Maalin jälkeen poukkoileva peli rauhoittui hieman eikä jatkuvia tilanteita enää nähty samaan tapaan kuin ensimmäisen vartin aikana. Pöytäkirjaan merkittiin kuitenkin vierailijoille yksi varoitus.

Melko pikaisesti toisen puoliajan alkuun Potkun mies pelattiin boksin kulmalta puolittain läpi, mutta Juho teki loisto pelastuksen ja piti lukemat Redsille suotuisina. Muita tilanteita Potkulla ei oikeastaan toisen puoliajan ensimmäisen puolituntisen aikana ollutkaan. Reds sen sijaan sai mahdollisuuksia viimeistellä pelin. Ensin Jussi laukoi hienon kudin 20 metristä ylärimaan. Tätä seurasivat Juuson kaksi avopaikka sekä Lastun pari epäonnistunutta volleyta. Lukemat pysyivät kuitenkin 2-1:ssä.

Viimeiset 10 minuuttia olivat jälleen samanlaista tapahtumarikasta palloilua kuin ensimmäinen varttikin. Alkuun Pete sai varoituksen ja Potku pääsi yrittämään jälleen vaparista, mutta tällä kertaa Juho liimasi hienon vedon vielä hienommin. Viisi minuuttia ennen loppua Toni jyräsi laidalta läpi, mutta joutui boksin rajalla rikkeen uhriksi. Hieman epäselvästä tilanteesta tuomittiin Redsille pilkku, jonka Toni itse sijoitti verkon perukoille. 3-1. Heti maalia seuranneesta hyökkäyksestä vihellettiin Potkulle vapari noin 22,73 metristä. Vaarallinen veto osui pystypuuhun ja Redsin kahden maalin johto säilyi.

Vain hetki edellisestä oli Ana jälleen pahanteossa. Tällä kertaa rappauksesta heilahti kortti, mutta paikka oli lähes sama. Onneksi Potkun yritys leijaili selkeästi maalin yli. Yliajalla Toni nousi vielä laidalta läpi ja syötti maalin eteen Petelle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo verkkoon ja viimeistellä ottelun loppulukemiksi 4-1.

Redsille tuli siis kauden toinen voitto juuri oikealla hetkellä Jyväskylän klassikosta. Itse ottelussa Reds esitti selvästi kauden parasta peliä ja hallitsi tapahtumia hienokseltaan. Myös Potkulla oli paikkansa. Erityisesti vierailijoiden vaparit olivat vaarallisia. Ottelun tasosta voisi päätellä molempien joukkueiden napsivan vielä useita voittoja tällä kaudella mikäli vain joga bonito toimii myös perinteisiin roisk-roisk taktiikkaan luottaviin Vitosen porukoihin.

Ottelusta on olemassa myös kooste juutubessa. Videon on kuvannut Potkun hovikuvaaja Elmo: Reds – Potku

Pelissä mukana: Juho, Lamin, Jaakko, Antti (1 maali ja varoitus), Janne (C), Lastu, Henkka, Mika, Pete (1 maali ja varoitus), Juuso, Toni (1 maali rp.), Jussi, Tomi, Joni, Kona (1 maali), Taneli, Jere ja Eero.