Reds valmiina uuteen kauteen

FCV/Reds – Huki, ma 5.5 klo 18.15 ja Pari – FCV II klo 20.15 Jyskän tekonurmi.

 Vuoden alusta alkanut preseason on vihdoin tulossa päätökseen, kun Reds avaa kauden Keski-Suomen Vitosessa maanantaina 5.5 klo 18.15 rakkaalla kotikentällä Jyskässä (katsojille tiedoksi, että kannattaa jäädä katsomaan myös pelin jälkeen alkava Nelosen ottelu FCV M2:n ja Parin välillä). Kauden avaus on suoraa jatkoa siitä mihin viime kausi päättyi, jolloin vastassa oli myös Huki. Kyseisessä ottelussa vierailijat veivät pisteet 1-5 lukemin, mutta kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Redsin voittoon. Molemmat joukkueet olivat viime kaudella sarjan voittokamppailussa mukana aivan viime kierroksille asti. Myös tälle kaudelle asiantuntijapiirit ovat ennustaneet joukkueille hyvää menestystä.

Redsillä on kasassa 21 pelaajasopimusta (pelaajat) ja muutamien pelaajien kanssa neuvottelut ovat edelleen käynnissä. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut vähäistä: uusia pelaajia on otettu kolme (Kalle Kemilä, Tuomo Mäenpää (Virkiä), Veli-Pekka Kiukkonen (STPS)), ja saman verran on varmoja pois lähteneitä (Joni Haapamäki, Juho Tuomisalo, Jani-Pekka Savenius). Ainakin pelikaverit pitäisi olla tuttuja. Sen sijaan taktisella puolella on tapahtunut muutoksia. Kesken viime kauden valmennusvastuun ottanut Jani-Pekka Savenius on päätoimiseksi valmentajaksi siirryttyään saanut rauhassa työstää peli-ideologiaansa. Nyt kyse on enää siitä kuinka hyvin pelaajat ovat uuden taktiikan sisäistäneet.

Valmentajalta Redsin tulevasta kaudesta kysyttäessä saatiin seuraavat terveiset: ”FCV Reds pelaa kaudella 2014 iloista ja hyökkäävää jalkapalloa. Harjoituksissa kevään ja kesän mittaan keskitytään korostamaan erityisesti pallollista yksilötaitoa, ja turha seisoskelu on jätetty ammattilaisjoukkueiden huoleksi. Varsinaista tavoitetta sarjasijoituksen suhteen ei valmennuksen puolelta ole asetettu, vaan tavoitteet ovat enemmänkin pelaajien ja pelitavan kehittämisen puolella. Agressiivisuus, luovuus, joukkuekaverin auttaminen ja ennen kaikkea hauskanpito ovat avainsanoja Redsin kaikessa tekemisessä Kuningas jalkapallon kanssa.”