Reds kovin tavoittein kohti 5:sen kautta

FCV Reds – Harjun Potku, 6.5 Pe klo 19:00, Korpilahti

Reds lähtee alkavaan kauteen uusin ilmein. Arviolta puolet joukkueesta on vaihtunut ja valmennusvastuuseen on astunut uusi mies, Pekka Lohi. Joukkueen maltillisena tavoitteena on nousu Neloseen ja ensi vuonna Kolmoseen.

”Peluutamme jokaisessa matsissa B-junnuja, jotta he saisivat kokemusta miesten peleistä ja sitä kautta kehittyisivät. Meillä on kokeneita Kakkosen sekä Kolmosen tason pelaajia kymmenkunta, joilta junnut saavat paljon opastusta ja kokemuksen tuomaa tietoa”, toteaa valmentaja Lohi.

Tavoitteesta huolimatta asioita ei oteta Redsissä turhan vakavasti vaan tarkoituksena on pitää hauskaa, vaikka kentällä ollaankin tosissaan ja pelataan loppuun asti.

”Lähdemme kauteen monipuolisella pelityylillä ja naama positiivisessa virneessä. Valmentaja on ainut joka saa murehtia, mutta sekin johtuu siitä miten saisi kaikille peliaikaa. Meillä on melkein kolmekymmentä pelaajaa listoilla ja se on haastava, kuinka pitää kaikki tyytyväisinä”, päättää Lohi.

Viime kaudella Reds sijoittui kaikkien aikojen katastrofissa sijalle 11. Toisaalta edeltävällä kaudella käytännössä samalla miehistöllä tuloksena oli viides sija tasapisteissä kolmannen kanssa. ”Nousutavoite on haastava, mutta saavutettavissa. Viime kaudellakin Redsillä oli hyvä miehistö kasassa, mutta lukuisten loukkaantumisten ja henkisten lukkojen takia tuloksesta tuli pannukakku. Tällä kaudella sarjassa ei ole lähtökohtaisesti selkeitä ennakkosuosikkeja, joten vahvistuneella Redsillä on kaikki mahdollisuudet hoitaa koko sarja kotiin”, analysoi joukkueenjohtaja Lassi Paavolainen.

Kauden avauksessa vastaan asiantuntijoiden suosikki

Reds kohtaa kauden avauksessa ”kotikentällä” Korpilahdella Harjun Potkun, joka on niin ikään vahvistunut talven aikana. Harjoituspeleissä joukkue on kaatanut muun muassa Nelosessa pelaavan Souls AC:n 6-1 ja Vitosen Suolahden Urhon 8-0. Harjoituspelien tuloksilla ei kuitenkaan tässä vaiheessa tee enää mitään. Varmaa on se, että perjantaina kaksi teknistä ja pelaavaa joukkuetta taistelee loppuun asti kauden avauspisteistä.

Ennakkoasetelmissa sarja on vahvasti jakaantumassa kahtia noususta taistelevaan kahdeksaan joukkueeseen ja häntäpään kahdeksaan joukkueeseen. Redsiä on jalkapallon asiantuntijoista koostuvalla forumilla ennustettu keskimäärin viidenneksi. Onkin aika näyttää asiantuntijoiden ennustukset vääriksi.

Asiantuntijoiden keskimääräiset ennustukset kaudesta:

1. Harjun Potku

2. Kiva

3. JIlves II

4. PaRi

5. FCV Reds

6. FCK

7. Mustarastas

8. JoSePa

9. Urho

10. Nousu

11. PetPet

12. Martti

13. MultiAnts

14. KaDy II

15. FC Villiketut

16. KonnU