Reds hallitsi, JIlves viimeisteli

FCV/Reds – JIlves II 2-4 (0-1)

14 min 0-1 Krsiiwan Sneck
26 min varoitus (k) Antti Laitinen
40 min varoitus (v) Marko Vewola
44 min varoitus (v) Krsiiwan Sneck
48 min 0-2 Marko Vewola
66 min 0-3 rp. Lauri Vastinen
68 min varoitus (v) Lauri Vastinen
69 min punainen (v) Tommi Kaipainen
69 min varoitus (k) Joni Hirvonen
71 min 1-3 Taneli Sopanen
81 min 1-4 Juha Pekkajärvinen
87 min 2-4 Juuso Puttonen

Keskiviikkona 5.5 oli viimein aika tosipelien. Takana oli neljä kuukautta enemmän tai vähemmän hyviä harjoituspelejä ja reenejä. Nämä ovat niitä hetkiä, joiden takia jokainen ammattijalkapalloilija jaksaa raataa koko pitkän kylmän talven. Ylilataus voi aiheuttaa myös pientä jännitystä mikä ilmeni ajoittain Redsin pelissä. Itse ottelu käytiin hienossa kevätsäässä, mutta yleisöä tapahtuma ei valitettavasti vetänyt 10 enempää paikalle. Ilmeisesti samaan aikaan pelattu JJK-KuPS vei ihmiset ihmettelemään Vaajakoskelle ensimmäisiä ulkomaalaisia savolaisia.

Vastustajaksi saapui metsäteollisuuden saneerauksien uhriksi joutunut Jämsänkosken Ilves II. Mukana oli myös parhaiten FC Nörttien valmentajana tunnettu Atik Ismail, tällä kertaa kuitenkin katsojana seuraamassa miten kakkosjoukkueen mukana olleet edustuksen pelaajat pärjäsivät. Fair-playn hengessä JIlves kaksi oli ottanut 14 pelaajastaan 9 edustuksen ringistä. No näin otteluohjelma joskus potkii päähän. Toki tietoa ei ole kuinka suuressa roolissa tässä pelissä mukana olleet pelaajat ovat JIlveksen edustuksessa.

Itse ottelu alkoi Redsin pienoisella hallinnalla. Alku oli molemmilta vähän tuntuman hakemista, mutta ainakin suunta oli Redsin kannalta oikea. Valitettavasti vierailijat kuittasivat ensimmäisestä tilanteestaan 14. minuutilla. Jo harjoituskaudelta tutusti, tälläkin kertaa maali oli täysin Redsin oma moka, kun epäonnisena keskityspallosta ohipotkaisijana toimi Antti Laitinen. No pitäähän näitä aina yksi peliin tulla. 12 minuuttia myöhemmin Antti oli pahantekijänä uudelleen juostua rinnakkain JIlveksen pelurin vieressä joka päätti tunkea jalkansa Antin jalkojen väliin, tuloksena erittäin heppoisesti annettu varoitus. Valitettavasti viime kaudella Redsin peleissä tuomareista parhaan arvosanan saanut Kalle Mäkinen oli katsellut viime aikoina liikaa Euroopan sarjoja, minkä seurauksena jokaisesta pallon riistosta vihellettiin vapari.

Muuta mainitsemisen arvoista ensimmäinen puoliaika ei tarjonnutkaan. Viimeisellä viidellä minuutilla vierailijoille näytettiin pariin otteeseen varoitusta tappotaklauksista, minkä seurauksena kaksi Redsin pelaajaa loukkaantui. Onneksi loukkaantumiset olivat lyhytaikaisia, mutta valmentajien ilmeet menivät miettelijäiksi Jessen loukkaannutta potkaistuaan vaparin. Tässä vaiheessa huolestutti varmasti viiden minuutin sisään tulleet kolme loukkaantumista muutenkin kapealle Redsin miehistölle. Ensimmäinen puoliaika 0-1, pallonhallinta Redsille 60-40 ja tilanteet 0-1.

Toisella puoliajalla Redsin oli tarkoitus jatkaa tuttua joga bonitoa sen suurempia paineita ottamatta. Valitettavasti suunnitelmat menivät uusiksi JIlveksen siirryttyä jo 0-2 johtoon 48.minuutin kohdalla olleesta maalinedushässäkästä. Maali sai Redsin kuviot hieman sekaisin ja seuraavat 15 minuuttia mentiinkin tasaisissa merkeissä. Valitettavasti 66 minuutin kohdalla tuomari hengitti jälleen pillin läpi tuomiten vierailijoille rangaistuspotkun kuukauden euroheittäytymisestä. Rankusta tehty viimeistely oli varma ja lukemat Jyskän koulun taululla jo 0-3.

68 minuutin kohdalla JIlves puolustus palkittiin varoituksella jatkuvista jalkapohjat edellä toteutetuista liukkareista. Minuuttia myöhemmin nähtiin jälleen naurettavuuksia. Vierailijoiden inttiin pääsyä odottava teini sukitti ensin Jonia, joka hieman turhankin provosoiden esitteli rintakarvoja vastustajalle. Ilmeisesti tästä nolostuneena JIlveksen Tommi Kaipainen heitti bitch-slapin Jonin poskelle ja sai katsella suoraa punaista. Toivottavasti oli kahden pelin pelikiellon arvoinen ellei piiri määrää lisää.

Punaisen jälkeen JIlves luovutti pelin täysin Redsille, minkä seurauksena lopun Reds painoi päälle kuin Jämsän käräjäoikeuden yleinen syyttäjä kuulustellessaan Jämsänkosken lukuisia rattijuoppoja. Kauaa ei tarvinnut odottaa, kun 71 minuutin pelin jälkeen Taneli Sopanen iski Konsta ”Kona” Nyyssösen heittämän keskityksen päällään sisään etuyläkulmaan. Nyt voi jo sanoa, että tuolla maalilla pääsee tämän kauden Vitosen kauden maalikoosteeseen mukaan. 1-3 tilanteessa alkoi jo vierailijoiden puntti tutista Redsin vyörytettyä jatkuvia hyökkäyksiä. Valitettavasti hyökkääminen kostautui vastustajan iskettyä Redsin moken ja pakin kommunikointivirheen seurauksena taululle 1-4 lukemat.

Loppuun nähtiin vielä yksi maali Janne Porkan pelattua Juuso Puttosen boksin kulmaan vetopaikkaan eikä Juuso erehtynyt. 2-4. Valitettavasti Redsin takaa-ajo tyssäsi lisäajan puutteeseen, vaikka toisesta puoliajasta ainakin viisi minuuttia oli mennyt punaisen aiheuttamaan kalapaliikkiin ja JIlveksen rotevien, mutta kumman kevyesti maahan pyörimään kaatuneiden pelureiden ajan peluuseen. Koko pelin hallinta Redsille 60-40, maalipaikat 4-4 ja peli 2-4.

Valitettavasti kausi alkoi tappiolla ja vieläpä kotikentällä. Paljon jäi jossiteltavaa pelistä. Erityisesti se, että vierailijoiden neljästä maalista kaksi oli karmeita Redsin mokia ja yksi tuomarin. Ilmeisesti jokaiseen peliin tulee aina 1-2 maalia omiin virheiden seurauksena muutenhan Reds olisi sarjassa täysin ylivoimainen. Kotijoukkueen esitys ei ollut tänään aivan sitä mitä oli sovittu, mutta ei peli huonostikaan mennyt lukemia lukuun ottamatta. Ei muuta kuin pää pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä, eiku ensimmäistä voittoa.

Redsiltä tulessa: Juho, Jesse, Jere, Tomi, Joni (varoitus), Lastu, Taneli (1 maali), Henkka, Ana (varoitus), Toni, Jussi, Juuso (1 maali), Janne (C), Kona ja Eero.