Rasmus Häkkinen tuo vauhtia ja vaarallisuutta Vaajakoskelle

Toinenkin viime kaudella Komeettoja edustanut pelaaja suuntaa kaupungin itälaidalle FC Vaajakosken ryhmään, sillä Rasmus Häkkinen on allekirjoittanut seuran kanssa kautta 2023 koskevan pelaajasopimuksen. Aiemmin punapaitoihin liittyi Komeetoista jo laitapuolustaja Juuso Sarkkinen. Pelaajia yhdistää se, että molemmat ovat samaa 2000-ikäluokkaa ja edustivat pyrstötähtirykelmää jo aikoinaan Nelosessa.

”Viime kaudella pelasin Kakkosessa Komeetoissa ja kausi päättyi pettymykseen, kun Komeetat tippui 3. divisioonaan. Sain kuulla FC Vaajakosken uudesta projektista, jossa lähdettiin viime kauden runkopelaajien sekä uusien pelaajien voimin rakentamaan sarjapykälän korkeammalle pyrkivää joukkuetta. Se sai minulle kovan halun siirtyä juuri Vaajakoskelle. Kuulin myös paljon hyvää uudesta valmentajakaksikosta, joka lisäsi totta kai kiinnostustani vielä entisestään.” – Rasmus Häkkinen

22-vuotias Häkkinen on pelipaikaltaan hyökkääjä tai laitalinkki. Hän kertoo perineensä innostuksen lajia kohtaan isältään, joka on myös pelannut jalkapalloa ja toimi valmentajana poikansa junioriaikoina. ”Sain harrastaa ja kasvaa urheilun parissa, josta saan kiittää vanhempiani, jotka mahdollistivat sen.”

Häkkinen on kotoisin Laukaasta, missä futisura alkoi 7-vuotiaana paikallisessa LKP:ssa ja jatkui aina 14:nteen ikävuoteen saakka. Sitten edessä oli siirtyminen Komeettoihin ja mukaan on mahtunut myös kausi JJK:n A-nuorissa. Oppia pelaaja on ammentanut Portugalin pitkäaikaiselta supertähdeltä.

”Nuorempana halusin olla Cristiano Ronaldo ja hänen kikkavideoita olen nuorena kuluttanut paljon ja koittanut saada oppia niistä. Pidin Ronaldosta hänen taitojensa takia. Kuitenkin hänen olemuksensa on ollut aina se, että hän on kentän paras pelaaja. Nykypäivänäkin koitan buustata itseni kentällä aina siihen mielentilaan, että olen paras ja en nöyristele vastustajaa. Aivan sama kuka tulee vastaan.”

Vahvimmillaan Häkkinen on viheriöllä erityisesti hyökkäyssuuntaan. Silloin korostuvat hänen taitavuutensa, nopeutensa ja aktiivisuutensa edetä puolustuslinjan taakse.
”Luonteeni on hyvin periksiantamaton ja se heijastuu varmasti kentällä maalinälkäisenä sekä kaikkensa antavana pelaajana.”

Viimeisimmät vuodet Häkkinen on viettänyt Komeettojen edustuksessa, joissa hän pelasi ensin Nelosta, sitten Kolmosta ja viime vuonna Kakkosta. Edellinen kesä olikin pelaajalle todellinen läpimurtokausi, sillä vastuuta ensimmäisellä kaudella valtakunnallisessa sarjassa tuli 1559 minuutin verran ja pelaaja osui maaliverkkoon kuudesti ollen joukkueensa selvästi tehokkain viimeistelijä.

”Viime kaudesta jäi henkilökohtaisella tasolla hyvä fiilis. Sain pitkästä aikaa pelata kauden, jossa ei ollut tietyllä tapaa esteitä (armeija, loukkaantumiset jne.), vaikka alkukaudesta jouduinkin lepäämään muutaman pelin. Otin paljon steppejä eteenpäin ja sain pelata paljon. Myös maaleja tuli (6), vaikka maalimäärään en ole tyytyväinen. Olisin pystynyt tekemään vielä enemmän.”

Miten FC Vaajakosken tuore pelaajahankinta viettää vapaa-aikaansa?

”Vapaa-ajalla olen ystävieni tai perheen kanssa usein. Ystävieni kanssa toki seuraamme vapaa-ajallakin jalkapalloa paljon, joten jalkapallo on kuitenkin tietyllä tapaa elämäntapa. Kuuntelen myös paljon musiikkia.”

Musiikin kuuntelemisen ohella Häkkinen on myös tottunut soittamaan sitä, sillä hän on toiminut Komeettojen pukukopissa DJ:nä.

”Pitää täysin paikkaansa. DJ-roolin sain tiukan äänestyksen päätteeksi, jossa olin ainut äänestäjä sekä ehdokas. Äänestys saattoi tapahtua myös muilta salassa. Saattaa olla, että ensi kaudella se rooli on jonkun muun käsialaa. Kuitenkin jos tämä kunnia suotaisiin, niin hyvin Rap-pitoista musiikkia kuultaisiin.”

Mainitaan loppuun Rasmus Häkkisen terveiset FC Vaajakosken kannattajille, katsojille ja joukkuetta seuraaville.

”Vaikka en ole pelannut Vaajakoskella, tiedän sen että esimerkiksi kotivoittoja ei tullut viime kaudella. Treenaamme talven todella kovaa ja tavoittelemme nousua ylöspäin. Meillä on hyvä joukkue rakentumassa ja kaikilla tulee olemaan varmasti nälkää näyttää, mihin FC Vaajakoskesta oikein on. Nähdään ensi kaudella Panda Areenalla!”

FC Vaajakoskella on nyt 18 pelaajasopimusta. Tavoite on saada muutama paketti ennen joulua ja muutama lisää tammikuussa, jolloin joukkue on kasassa.