Pyynikin ryöstöretket jatkuivat

FCV palasi reilun viikon tauon jälkeen takaisin Pyynikille pelaamaan Tampereen toista Etelälohkon joukkuetta, Ilves-Kissoja, vastaan. Edellinen Tampereen käyntihän toi komean 0-3 voiton perinteikkäästä TPV:stä. Perinteitä oli toki tämänkertaisellakin vastustajalla. Ilves-Kissat on viralliselta nimeltään Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat, ja perustettu totisesti Viipurissa vuonna 1932. Ilves-Kissat voittivat Tampereelle sen ensimmäisen jalkapallon Suomen mestaruuden vuonna 1950. Nyt joukkue on kuitenkin Tampereen kolmosjoukkue Ilveksen ja TPV:n jälkeen.

Pöytäkirja

Peli alkoi Pyynikin pienellä tekonurmella hyvin levottomasti. Vauhtia oli enemmän kuin älyä, ja pelistä paistoi läpi pienoinen ylilataus. Kumpikin joukkue tiedosti varmaan hyvin pelin ennakkoasetelmat. Lähtökohtaisesti tasainen peli tulisi ratkeamaan pieniin asioihin. Vielä kun kenttäolosuhteet puolsivat tiukkaa kamppailupelaamista, olisi asenteella suuri merkitys.

Tuomari halusi kuitenkin myös ottaa roolia, ja myönsikin n. kahdeksan minuutin pelin jälkeen FCV:lle hieman kyseenalaisen rangaistuspotkun. Rankkaria asteli ampumaan pienen tauon jälkeen kentälle palannut, ja tilanteessa rikottu Santtu Laaksonen. ”Sane” ampui pallon melko keskelle maalia, ja maalivahti torjui pallon eteensä. Paikalle sännännyt Niko Kiiveri tuikkasi pallon kuitenkin lähietäisyydeltä yli maalin.

Peli jatkui rankkarin jälkeenkin hyvin sekavana, ja kumpikaan joukkue ei oikein yltänyt organisoituun hyökkäyspelaamiseen. Puolen tunnin jälkeen peli hieman rauhoittui, ja etenkin kotijoukkue alkoi saamaan otetta pelistä. Hetki ennen puoliaikaa FCV:n maalivahti, ja tänään kentän paras pelaaja, Matti Salkojärvi, pelasti vastaantulollaan ja torjunnallaan varmalta vaikuttaneen maalin.

Toinen puoliaika alkoi lievässä FCV:n painostuksessa, mutta kunnollista maalintekopaikkaa eivät vaajakoskelaiset saaneet aikaiseksi. Suurin osa pelinrakentelusta päätyi lähinnä Tundelle pelattuun pitkän palloon, ja tämän tamperelaisten puolustus osasi jo ennakoida. 60 minuutin jälkeen ote siirtyi vahvasti kotijoukkueelle. FCV joutui kovasti puolustuskannalle, mutta tällä kertaa puolustuslinja Salkojärven edessä piti mallikkaasti otteensa. Toki onneakin matkassa oli.

Pitkän painostusjakson jälkeen kuitenkin tapahtui hieman yllättäen toisessa päässä. Kentälle vaihdettu Peetu Lintinen sai pallon vasemmalla laidalla itselleen, ja tehtyään itselleen hieman tilaa, hän sai annettua nätin matalan, mutta kovan syötön maalin edustalle rynnänneelle Babatunde Wusulle, joka käytti maalintekovainuaan ja tuikkasi pallon maaliin. Lähestulkoon kopio kauden avausmaalista TPV:tä vastaan!

Peli meni luonnollisesti hyvin rikkonaiseksi maalin jälkeen, ja tuomarikolmikolla oli täysi työ pysyä pelin tilanteissa mukana. 88 minuutin kohdalla Santtu Laaksonen sai toisen keltaisen kortin ja sitä kautta hänet ajettiin ulos. Heti perään oli kotijoukkueella parin minuutin sisään kaksi aivan loistopaikkaa tasoittaa peli, mutta maalin tekeminen voi joskus olla vaikeaa.

93 minuutin pelin jälkeen tuomari vihelsi pilliin, ja helpotus valtasi vierailijat. 0-1 ei ollut ehkä täysin oikeudenmukainen lopputulos, mutta FCV ei tällä kertaa tullut esittämään kauneinta jalkapalloa, vaan yksinkertaisesti ryöstämään kolme pistettä. Tässä onnistuttiin, ja siitä suurin kiitos kuuluu maalivahti Salkojärvelle, puolustuslinjalle sekä Lintinen-Wusu -kaksikon yhdelle onnistumiselle.

Petrattavaa jää vielä pelinrakentelun ja oman hyökkäyspelin kehittämiseen, mutta toisaalta onnistumiset antavat itseluottamusta tulokasjoukkueelle. Tästä on hyvä jatkaa helatorstaina Vaajakoskella FC Honkaa vastaan.

Ilves-Kissat-FCV 0-1 (0-0)

0-1 Wusu 79 min.

Keltaiset kortit:
54 min. Hiltunen
56 min. Laaksonen
58 min. Karlstedt
88 min. Laaksonen (punainen)
92 min. Viren

Kokoonpano:
2 Kaakinen Aleksi
4 Ala-Porkkunen Joona
5 Viren Anssi
6 Laaksonen Santtu
7 Hiltunen Mikko (68 min. Lintinen)
10 Wusu Babatunde (92 min. Kosonen)
11 Lohi Niko
16 Kiiveri Niko
20 Karlstedt Tomi (82 min. Ojala)
22 Prami Joonas
27 Salkojärvi Matti