Ponneton BET vaikeuksissa Vaajakoskella

FCV:n ja paikallisvastustaja Blue Eyes Teamin keskiviikkoinen ottelu Vaajakoskella oli sarjan kärkikamppailu. BET oli alkukaudella hävinnyt otteluistaan vain yhden, voittaen muut melko selvin lukemin. Yleisö odottikin ottelusta luonnollisesti kärkimatsille ominaisesti tiukkaa vääntöä.

Ennakko-odotukset osoittautuivat vääriksi heti alussa, FCV:n oltua avauspotkusta lähtien täysin ylivoimainen. Tulostaululle päästiin merkitsemään tilanteeksi 4-0 jo 19. peliminuutin kohdalla ja peli näytti olevan selvä.

Maalinteon aloitti Tomppa Karlstedt jo kuudennella minuutilla ja Peetu Lintinen jatkoi tästä kahden minuutin kuluttua. Lintinen teki kolmannen osuman 16. minuutilla ja jälleen kahden minuutin kuluttua tästä osui Setti Loutelamio. FCV:n vauhti oli vierasjoukkueelle ensimmäisellä kahdellakymmenellä minuutilla aivan liikaa, ja viimeistelyn onnistuessa tasoero oli nähtävissä tulostaululta.

Kuten urheilussa usein on tapana, tahto ratkaisee kentällä paljon. Nopean johtoaseman saavuttanut joukkue kuvittelee virheellisesti pelin olevan ohi ja tappiolle joutunut kamppailee entistä lujemmin kuroakseen maalieron umpeen. Näin tapahtui, ainakin hetkellisesti, keskiviikkona Vaajakoskella. BET sai puolen tunnin kohdalla rangaistuspotkun ja heti tämän jälkeen vielä toisen hyvän maalipaikan. Johtoasema oli huvennut hetkessä puoleen.

Kotijoukkue sai kuitenkin onnekkaasti seuraavan osumansa jo kolmen minuutin kuluttua. Niko Kiiverin antaman kulmapotkun maalivahti vielä torjui, mutta epäonnekseen ohjasi pallon suoraan Peetu Lintisen jalkaan. Lintinen sinetöi hattutemppunsa 35. minuutin kohdalla ja näissä 5-2 -lukemissa päästiin lopulta myös tauolle.

Toisella puoliajalla kotijoukkue esiintyi jokseenkin haluttomasti ja BET pääsi hallitsemaan palloa. Vierailijoiden Eetu Parpala johtaa Kolmosen maalipörssiä ja oli keskiviikkonakin tutun tehokas. Ensimmäisen puoliajan rangaistuspotkumaalin lisäksi Parpala kaventi 53. minuutin kohdalla hienolla yksilösuorituksella. Lisäosumiin BET ei kuitenkaan yltänyt, sillä kotijoukkue sai pienen ryhtiliikkeen aikaiseksi joka tuotti lopussa vielä kaksi maalia. Kimmo Huisman oli rangaistusalueella kliininen sijoittaen pallon tolpan kautta sisään 78. minuutin kohdalla ja Peetu Lintinen teki tästä kuuden minuutin kuluttua FCV:n seitsemännen maalin.