Poniajelua ylipainoisille

 

Aktiiviurheilun jäätyä taa olen onnistunut integroimaan itselleni biologisen painovyön. Aluksi kuvittelin että tämän nahkarepun avulla fysiikkatreenit sujuisivat ikäänkuin omalla painollaan –kirjaimellisesti.  Jossain vaiheessa kuitenkin ymmärsin, että kunnonkohotusmetodini pelkän painovoiman avulla ei tulisi tuomaan toivottuja tuloksia. Päätin siis alkaa harrastamaan urheilua uudestaan. Lisäksi muokkasin ruokavaliotani trendikkäästi hiilarivastaiseksi.

 

Aloitin kuurini Vaajakosken keskuskentän katsomoravintolassa karppaamalla kisamakkaraa ja seuraamalla potkupalloa. Ikävä kyllä ainoa laiha tulos löytyi useinmiten pelikentän puolelta. Peli ei kentällä kulkenut ja karppasin murheeseeni lisää makkaraa. Vähitellen motivaationi niin laihduttajana, kuin (penkki)urheilijanakin alkoi laantua – tuloksia ei vain tullut odotetusti. Olimme edustusjoukkueen kanssa samassa montussa. Alun toiveikkuus vaihtui vähitellen epätoivoksi ja niin kunto- kuin henkilöpuntarinkin tulokset vetivät mielen matalaksi. Ja niinhän siinä sitten lopulta kävi: henkilöpuntari kiipesi sataseen ja kuntopuntari osoitti edarille kolmosta. Voi röhmyjen röhmy!

 

Mutta, mutta; niin kuin on  Salattujen elämien Sepon ja Ismon kujeissa juonikkaita käänteitä, on tähänkin tarinaan luvassa uusia mieleniintoisia muutoksia. Edustusjoukkue näet uudistui ja se lähtee uuden valmentajan johdolla rakentamaan joukkuetta, joka tulevaisuudessa pystyy haastamaan kakkosen kärkijoukkueet. Syksyn pimenevissä illoissa edarin puikkoihin on astunut herra, jolla on kokemusta niin kentältä kuin valmennuspuolelta aina SM. sarjoja myöten (mm. KuPS, RiPS, FC Hämeenlinna, SC Zulimanit, SiPS ja PK-37). Toimintamalleja tämä fläppitauluvelho (joka kulkee myös nimellä Jarmo Matilainen) on hakenut vuosituhannen vaihteessa ulkomaita myöten, joten jotakin uutta tullaan takuulla jo ensi kaudella näkemään, vaikka tähtäin onkin kauempana tulevissa kausissa.

 

Edustusjoukkueen tulevan kauden tärkein tavoite on rakentaa tukevaa pohjaa punanuttujen tulevaisuutta silmälläpitäen. Edustusjoukkue kiiruhtaa siis hitaasti kohta ylempiä sarjaportaita. Ja kun tämä tapahtuu, lupaan itse olla veistosmaisen Vännin mitoissa. Virallinen punnitus tullaan suorittamaan joka kerta nousujuhlien yhteyessä.

 

Niin, ja otsikon tarkoitus oli vain houkutella herkkäuskoiset perehtymään tämänkertaiseen tarinaani.