Pistejahtiin Keravalle – kaatuuko PKKU toistamiseen?

La 29.06.2024 klo 18.00 Kalevan urheilupuisto, Kerava
PK Keski-Uusimaa – FC Vaajakoski
(Ei suoraa lähetystä saatavilla)

Ykkösen perussarja on nyt puolivälissä. Uusi sarjataso aiheutti FC Vaajakoskelle kevätkierroksella suuria haasteita, sillä 11 ottelusta tilillä on ainoastaan yksi voitto ja kymmenen tappiota. Toistaiseksi ainoan voittonsa joukkue nappasi pari kuukautta sitten Viitaniemessä pelaamassaan kotimatsissa, jossa tuleva vastustaja PKKU kaatui maalisirkuksen jälkeen. Ennakossa FCV:n päävalmentaja Antti Neuvonen hahmottaa joukkueen tämänhetkistä tilannetta ja iskukykyä.

Keskinäiset kohtaamiset melkoista maalijuhlaa

FC Vaajakoski ja PK Keski-Uusimaa kohtasivat toisensa pitkästä aikaa viime syksynä Ykkösen kaksiosaisessa nousukarsinnassa. Ensimmäisessä osaottelussa Keravalla kotijoukkue kaatoi vierailleen saavillisen kylmää vettä niskaan, kun se pystyi lyömään vaajakoskelaiset selvin 4-1 (0-0) -numeroin. Toisessa kohtaamisessa Vehkahallissa FCV:n kirivaihe jäi hiukan vajaaksi, vaikka voitto kirjattiinkin isännille 3-1 (1-1). PKKU nousi näin Ykköseen yhteismaalein 5-4, mutta portti kolmanneksi korkeimmalle sarjaportaalle avautui talvella täydennysmenettelyn kautta myös keskisuomalaisille.

Tämän kauden avauskohtaamisessa Viitaniemen tekonurmella kotijoukkue oli tehokas ja hyödynsi tilaisuutensa vastustajaansa paremmin, vaikka PKKU olikin hallitsevampi osapuoli. Päätösvihellyksen soidessa taululla komeilivat FC Vaajakosken kannalta pelitapahtumiin nähden mukavat 4-3 (1-2) -loppulukemat. Päästä päähän heilahdelleessa kamppailussa isänniltä loisti erityisesti Matias Sydänmaa, joka tarjoili ratkaisevan syötön joukkueensa jokaiseen neljään täysosumaan. Joel Pasanen puolestaan onnistui viimeistelemään kaksi maalia.

FCV TV:n kooste ottelusta FC Vaajakoski – PK Keski-Uusimaa

FC Vaajakoski taivaltaa hännillä – omissa kolisee liian helposti

Vaajakoskelaisten kausi Ykkösessä ei ole startannut lainkaan niin kuin toiveissa oli. Pelaamastaan 11 ottelusta joukkue on saavuttanut ainoastaan kolme pistettä ja on sarjassa peränpitäjänä. Suunta voi olla vain ylöspäin.

Viime viikkoina punavalkoisten pelilliset otteet ovat olleet lupauksia herättäviä, mutta tuloskunto on jäänyt siitä huolimatta vaisuksi. Vastustajat ovat rokottaneet armotta pienistä nukahduksista ja omiin on mennyt näin pelistä toiseen liikaa maaleja.

Viime kaudella päästimme noin yhden maalin per peli keskiarvolla ja tällä kaudella vastaava lukema on ollut noin kolme. Onhan se selvää, että maaleja pitää päästää vähemmän mikäli halutaan voittaa otteluita.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Viime viikolla käsikirjoitus Panda-areenalla kärkiryhmiin lukeutuvaa Atlantista vastaan oli turhankin tutunoloinen. Kotijoukkue oli pelinkuvassa hyvin mukana. Kohtuullisesti esiintynyt punapaitainen ryhmä taisteli loppuminuuteille saakka jopa pisteistä, mutta lopussa lukemat repesivät pelitapahtumat huomioiden turhankin suuriksi. Helsinkiläisten tehtailtua maalit täyden ysikymppisen molemmin puolin lopputulokseksi tuli 1-4 (0-1). FC Vaajakosken ainokainen oli jo viisi maalia tehneen Benjamin Simsekin käsialaa.

FCV TV:n kooste ottelusta FC Vaajakoski – Atlantis FC

Lauantainen Keravan vierailu avaa FC Vaajakosken osalta tiivistahtisen keskikesän pelirupeaman, sillä joukkueella on ohjelmassaan 12 vuorokauden sisällä peräti neljä ottelua. Kiirettä pitää kuitenkin myös sarjan muilla joukkueilla.

Silloin kun molemmat joukkueet lähtevät ”peliruuhkassa” pelaamaan, niin se on ihan mukavaa puuhaa. Sitten jos toinen joukkue tulee tuoreena ja toinen pelannut kolme päivää sitten, niin silloin se on vähän epäreilua. Ammattilaisjengit kansainvälisellä tasolla pelaa kuitenkin sen kaksi peliä viikkoon, niin se opettaa pelaajia oikeaan suuntaan.” – Neuvonen

Tulevana viikonloppuna FCV:n kokoonpanosta puuttuvat Joel Pasanen, Antti Voutilainen, Lennart Voikar, Viljami Suihkonen ja Kaarlo Rintamäki. Alakerran rivejä harventaa myös korttitilinsä täyteen saaneen Niilo Pirttisen poissaolo. Lauri Suutarinen edustaa U17-minihuuhkajia Baltic Cupissa Latvian Riiassa, eikä ole näin mukana lauantain vieraskamppailussa Keravalla.

Uutena nimenä joukkueen väreissä mukana on sopimuksen tehnyt Aaro Paappanen. Hänelle luontevin rooli löytyy keskikentältä hyökkäysvoimaisena laiturina tai muulta keskikenttäpelaajan paikalta. Vuonna 2004 syntynyt pelaaja on tunnetumpi futsalin parista, jota hän on pelannut parina viime talvena liigatasolla ja edustanut myös U19-maajoukkuetta. Jalkapallon puolella Paappanen vietti juniorivuotensa lauantain vastustajan PKKU:n ryhmässä.

Neuvonen uskoo molempien ottaneen opiksi keväisestä yhteenotosta

Kauden alku oli PK Keski-Uusimaalla jopa FC Vaajakoskea murheellisempi, kun joukkue hävisi uudessa Ykkösessä kuusi ensimmäistä peliään. Viimeisimmässä kuudessa kamppailussa on tapahtunut selkeä ryhtiliike. Ne ovat kahden voiton sekä kolmen tasapelin ansiosta tuoneet joukkueelle jo yhdeksän pistettä ja nousun sarjan hänniltä kymmenennelle sijalle. Kevätpuoliskon todella kovalla tahdilla pelanneella ryhmällä on nyt allaan reilun parin viikon mittainen huilitauko.

PKKU:n rosteri on muuttunut myös paljon viime kaudesta ja varmasti heilläkin on ollut oppimista uusien pelaajien sekä systeemin kanssa. Alkukauden peli oli vähän sekavaa molemmilta joukkueilta, joten nyt tulee ihan erilainen matsi mitä ensimmäinen kohtaaminen oli.” – Neuvonen

PKKU:n ykkösviimeistelijä on ollut kärjessä viilettävä Aaron Lindholm. Hyökkääjä on osunut verkkoon viisi kertaa. Kaksi maaleista syntyi FC Vaajakoskea vastaan Viitaniemessä pelatussa ottelussa. Peliaikakuningas keravalaisten nipusta on ollut pitkään seuraa edustanut keskuspuolustaja Roni Mäkilä, jolta lauantain ottelu jää kuitenkin väliin. Pelaaja sai kesän neljännen keltaisen lappunsa taannoin Harjulla, minkä seurauksena toppari kärsii viikonloppuna pelikieltoa.

FC Vaajakoski havittelee edelleenkin kauden ensimmäisiä vieraspisteitään. Kuinka ne onnistutaan ryöstämään lauantaina Keravalta mukaan matkaan?

Rakenne peliin alkaa olemaan meillä jo sellainen, että se mahdollistaa voittamisen. Erikoistilanteet, boksipuolustaminen sekä boksihyökkääminen parempaan kuosiin kuin viime pelissä, niin pisteet ovat mahdollista lähteä mukaan. Nämä asiat ei kuitenkaan tule selkärankaan sormia napsauttamalla, mutta parantaa pitää edellisistä peleistä.” – Neuvonen

Millaisin mielin ja tavoittein vaajakoskelaiset suuntaavat kohti sarjan jälkimmäistä puoliskoa?

Kyllä me taistellaan sarjapaikan suhteen. Myös pelaajia pitää saada vietyä eteenpäin, yleensä tulokset myös paranevat mikäli pelaajat kehittyvät.” – Neuvonen

PK Keski-Uusimaa vastaan FC Vaajakoski kamppaillaan lauantai-iltana kuuden aikaan. Sen jälkeen FCV:llä onkin luvassa tiiviillä aikataululla kolme kotiottelua Panda-areenalla, jonne toivotaan kotiyleisön sankkaa tukea ja kannustusta. Viikon sisällä Vaajakosken viheriölle heinäkuun alkajaisiksi saapuu vieraita niin Helsingistä, Kokkolasta kuin Kuopiostakin.

Ke 03.07.2024 klo 19.00. FC Vaajakoski – HJK Klubi 04

La 06.07.2024 klo 19.00. FC Vaajakoski – KPV

Ke 10.07.2024 klo 18.30. FC Vaajakoski – KuPS Akatemia