Pisteet kotiin pohjoisesta

Kemi City FC – FC Vaajakoski 0-1 (0-0)
80′ Julius Järvinen 0-1

Historian ensimmäinen vierailu Kemiin tuotti FC Vaakoskelle niukan voiton, vaikkei esitys tällä kertaa ollutkaan aivan paras mahdollinen. Vettä Kemissä oli ripotellut reippaasti pitkin päivää ja pelialusta olikin näin varsin märkä ja liukas hankaloittaen tekemistä. Päävalmentaja Sami Okkonen oli vielä FCV:ltä sivussa ja häntä kentän laidalla tuurasi joukkueen maalivahtivalmentaja Olavi Hetemäki. Muutama tärkeä pelaajakin punaisilta puuttui illan kokoonpanosta, mutta riittävän leveä materiaali oli kuitenkin reissussa mukana.

Ensimmäisen kolmevarttisen aikana vierailijat olivat hieman aktiivisempia, mutta viimeiset ratkaisut eivät hyökkäyspäässä onnistuneet. Myös kotijoukkueella oli omat hetkensä parin vetoyrityksen suuntauduttua kuitenkin harakoille. Tauolla poistuttiinkin ansaitusti maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puolikkaallakin peli jatkui varsin tasaisena. Kemi City prässäsi kovaa korkealta, mikä tuotti ajoittain punapaidoille ongelmia pelinavaamisessa. Vajaan tunnin kohdalla FCV vaihtoi sisään joukkueen tuoreimmat vahvistukset Antoine Lemarién ja Niko Lohen, jotka toivatkin terävyyttä keskikentälle. Ote siirtyi jakson edetessä punaisille ja voittomaali oli luvassa 80. minuutilla. Muutamalla näppärällä seinäsyötöllä Lohen johdolla Julius Järvinen pelattiin tekopaikkaan, josta hän viimeisteli varmasti kesän toisen maalinsa. 

FC Vaajakosken sijoitus Kakkosen C-lohkon erittäin tasaisessa kärkiryhmässä säilyi viidentenä. Johtopaikkaa hallussaan pitävään ja pelin enemmän pelanneeseen SJK Akatemiaan eroa on vain kahden pisteen verran. Juhannuksen jälkeen FCV on seuraavan kerran tositoimissa torstaina 1.7., jolloin joukkue jatkaa vieraspelejään Vaasassa VIFK:n isännöimänä.

”Kenttäolosuhteet olivat luokattoman huonot. Ajamaton nurmi, jossa molempien joukkueiden oli mahdotonta pysyä pystyssä nosti loukkaantumisriskiä. Myöskään rajaviivoja ei ollut näkyvissä.

Kentän heikko kunto teki syöttämisen vaikeaksi. Siitä huolimatta yritimme pelata sinnikkäästi. Teemana oli uskoa omaan tekemiseen loppuun asti ja luottaa pelitapaan. Palkinto tulikin hienon kuvion päätteeksi 80. peliminuutin kohdalla.

Vaihdosta sisään tulleet Niko Lohi ja Antoine Lemarié toivat meille jalkoja ja aloimme voittamaan taas palloja vastustajan kenttäpuoliskolla.

Ennen kaikkea jätkät pelasivat tänään sitoutuneesti tekivät kurinalaisesti hommia, vaikka ottelu oli vaikea ja raskas. Jokainen kantoi kentällä vastuuta ja meiltä löytyi sitä vastuunottoa, jota on peräänkuulutettu.” – Olavi Hetemäki

FC Vaajakosken kokoonpano

2 Aleksi Kaakinen
3 Masa Malen C
4 Abenezer Eloranta → 32 Antoine Lemarié 58′
8 Toni Järvinen → 29 Niko Lohi 58′
10 Julius Järvinen
11 Saboor Salim
14 Ville Viljala MV
15 Niilo Pirttinen
20 Tomi Karlstedt → 18 Ville Teräsranta 79′
23 Johannes Nykänen
33 Matias Sarlin