Pisteet jakoon – kova taistelu ei taaskaan tarjonnut voittoa

FC Vaajakoski – KuPS Akatemia 2-2 (1-1)

22′ Kariim Al-Wehliye 0-1
34′ Saboor Salim 1-1
59′ Kariim Al-Wehliye 1-2
73′ Joona Rönkä 2-2

FC Vaajakoski pelasi Panda-areenan kesäisessä keskiviikkoillassa hyvin, mutta täysi pistepotti jäi jälleen haaveeksi. Punaisilla on tällä hetkellä takanaan jo 12 voitottoman ottelun putki, joka sisältää kaksi tasapeliä ja kymmenen häviötä.

”Molempien jaksojen alut oli tänään meille vähän vaikeat ja KuPS pääsi rokottamaan niistä meitä kahteen otteeseen. Muuten peli oli meillä hyvin hallussa. Saatiin maalipaikkoja luotua useampi, mutta kun itseluottamus ei ole ihan 100% -tasolla niin pelien voittaminen on vaikeaa. Silti todella ylpeä jokaisen jätkän panoksesta kentällä ja miten täysillä me painetaan hommia, vaikkei tulos ole meille aina suotuisa. Päät ylös ja jatketaan eteenpäin.” – Antti Neuvonen

Kamppailu käynnistyi varsin vauhdikkaasti. Hallinta oli hienokseltaan kotijoukkueella, joka sai ensimmäisen vetopaikkansa yhdeksännellä minuutilla keskikenttäpelaajan paikalla tällä kertaa pelanneen Lennart Voikarin prässin ansiosta. Matti Liimataisen kuti päätyi kuitenkin suoraan kuopiolaistorjuja Tatu Österlundin hyppysiin. Viitisen minuuttia myöhemmin Liimataiselle tarjoutui uusi paikka, mutta pallo kohosi yli maalin.

Kun punaisten hyvä alku ei tuonut toivottua tulosta, iskivät vieraat. Puolustuksen blokkaaman laukauksen jälkeen Kariim Al-Wehliye pisti sisään kuopiolaisten ensimmäisen osuman siirtäen keltapaidat maalin etumatkalle.

FCV jatkoi kuitenkin takaa-ajotilanteessa sinnikkäästi luoden pientä painetta savolaisvieraiden kenttäpäätyyn. Tasoitus nähtiin reilun puolituntisen jälkeen. Miska Verkko ja Matias Sydänmaa järjestelivät maalinsuulle tilaisuuden Saboor Salimille, joka upotti sisään tilanteeksi 1-1. Osuma oli Salimille kauden toinen.

Tasoituksen tultua ottelu jatkui kotijoukkueen painostuksella, mutta vieraiden boksipuolustus kesti tilanteet eikä Niilo Pirttinenkään saanut riittävän laadukasta kosketusta omassa huippupaikassaan. Avauspuoliskon lopulla puolestaan kuopiolaiset ottivat otetta, mikä ei tuottanut kuitenkaan ratkaisevaa tulosta. Taukotilanne oli näin tasan 1-1.

Puoliajan jälkeen kamppailu jatkui varsin tasaisena ja päästä päähän aaltoilevana. Hieman yli 50 minuutin kohdalla Liimatainen pääsi nokikkain vastustajan veräjänvartijan Österlundin kanssa. Yritys päätyi maalivahdin torjunnan jälkeen oikeaan tolppaan. Seuraavat maalipaikat olivat tarjolla vieraille ja vajaan tunnin aikaan Al-Wehliye pyssytti KuPSin 1-2 -johtoon pelin toisella maalillaan.

Viimeisen parikymppisen aikana FCV loi tilanteita. Tasoitusmaali näki päivänvalon taiston 73. minuutilla Antti Voutilaisen lähettämästä kulmapotkusta. Sen pukkasi verkon perukoille Joona Rönkä, jolle tehty maali oli kauden ensimmäinen.

Lisämaalit jäivät lopulta vaajakoskelaisilta haaveeksi, kun Benjamin Montosen sijoitus lipui tolppaan ja maalipuitteita kolisutti lisäajalla rankkaripilkulta myös Benjamin Simsek. Pisteet menivät loppujen lopuksi jaettavaksi näin lukemin 2-2.

Peliruuhkan tauottua päästään nyt viettämään pientä hengähdystaukoa, sillä seuraava ottelu on edessä vasta ensi viikon perjantaina. Silloin bussi suuntaa kohti Oulua OLS:n vieraaksi. Panda-areenalla jatketaan lauantaina 27.7.2024 Rovaniemen Palloseuran saapuessa Vaajakoskelle.

FC Vaajakosken kokoonpano keskiviikkona

25 Vilho Tuokkola MV

2 Niilo Pirttinen → 30 Benno Hanslian 63′

3 Juuso Sarkkinen

4 Lennart Voikar

11 Saboor Salim → 10 Veikko Janhunen 79′

12 Matias Sydänmaa

14 Benjamin Montonen

18 Kaarlo Rintamäki

19 Miska Verkko C → 21 Antti Voutilainen 63′

22 Joona Rönkä

24 Matti Liimatainen → 20 Benjamin Simsek 68′