Pisteet jakoon derbyssä

FC Vaajakoski – JJK Jyväskylä 0-0

1069 katsojaa todisti Vaajakoskella kauden toisen derbyn. Maalittomaan pistejakoon päättyneessä ottelussa kotijoukkue oli aktiivisempi ja enemmän pallossa, mutta viimeiset ratkaisut eivät tuottaneet tarvittua täysosumaa. Julius Järvinen oli tuttuun tapaan ottelun hahmo, mutta myös vaajakoskelaisten puolustus oli kivenkova pitäen JJK:n täysin poissa maalipaikoilta. Santtu Laaksosen poissaollessa Aleksi Kaakinen pelasi topparin paikalla erinomaisen ottelun ja vierellä Masa Malen hoiti ruutunsa tuttuun tapaan.

FC Vaajakoski - JJK 0-0

”Olen äärettömän ylpeä joukkueesta tänään. Eilisillasta tippui avauskokoonpanosta 2 pelaajaa viime hetkellä ja yhteensä poissa oli 7-8 profiilipelaajaa. Yhteensä 16 eniten pelanneesta pelaajasta puuttui tänään 8.

Tästä huolimatta olimme hallitsevampi osapuoli tänään ja jokainen jätkä täytti ruutunsa äärettömän hyvin. Vaikka täysi pistepotin puuttuminen jää vähän harmittamaan, ei lähtökohdat huomioiden voi olla muuta kuin tyytyväinen kokonaisuuteen. Tämä on osoitus siitä, kuinka hyvä olemme nimenomaan joukkueena! Ei sota yhtä miestä kaipaa!” – Sami Okkonen

Kotijoukkueen lähtökohdat paikallispeliin olivat ennalta hieman hankalahkot, sillä kokoonpanosta puuttui varsin monta kovaa tekijää. Tämä ei kuitenkaan menoa hidastanut, kun vastuuta saaneet pelaajat vastasivat huutoon esittäen pirteitä otteita. JJK:lla avauksessa oli pitkän tovin jälkeen samaan aikaan rutinoitunut avainkaksikko Robin Saastamoinen ja Mikko Manninen. 

Avausjakso tarjosi tiukkaa kaksinkamppailupelaamista, mutta oli kuitenkin kauttaaltaan viihdyttävämpi kuin vastaava viime viikonloppuna Harjulla. FC Vaajakoski puolusti ja prässäsi erinomaisesti. Pari vaarallisinta paikkaa nähtiinkiin kettupaitojen maalilla. Julius Järvisen kulmasta ja pelitilanteessa tulleesta keskityksestä päineen pääsivät väliin Tomi Karlstedt ja Eetu Kuusrainen, joiden puskut suuntautuivat kuitenkin maalikehikoiden väärälle puolelle. Vieraalla pelipaikalla laidassa esiintynyt Abenezer Eloranta pelasi todella vahvan puoliajan.

Maaleja ei nähty myöskään toisella puolikkaalla, eikä vaarallisia paikkojaan ollut liiemmin tarjolla. Lähimpänä osumaa oli FCV 80. minuutin tuntumassa, kun Matias Sarlin pääsi laukomaan boksin sisältä ja JJK-torjuja Aati Riihimäki oli lähellä haparoida pallon sisään. Kantakaupungin vieraiden oma peli ei lähtenyt kulkemaan kunnolla, vaikka muutama hyvä vastaiskun paikka joukkueelle tarjoutuikin. Ajoitukset näissä eivät kuitenkaan aivan täsmänneet. Kummaltakin joukkueelta puolustuslinja toppareiden johdolla oli jälleen raudanluja, joten maalitonta lopputulosta ei voi pitää järinkään suurena yllätyksenä.

FC Vaajakoski pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina 11.09.2021 klo 16.00, jolloin kotinurmelle vastustajaksi saapuu Kemi City FC. 

FC Vaajakosken kokoonpano

2 Aleksi Kaakinen
3 Masa Malen C
4 Abenezer Eloranta → 7 Eemil Koskela 90′
6 Santtu Laaksonen
10 Julius Järvinen
11 Saboor Salim → 18 Ville Teräsranta 83′
14 Ville Viljala MV
20 Tomi Karlstedt
22 Teemu Roponen
26 Eetu Kuusrainen
29 Niko Lohi → 23 Johannes Nykänen 83′
33 Matias Sarlin