Pikkulintu lauloi vain kerran…

FC Vaajakoski – FC Blackbird 4-1 (2-0)

 

Itä/Keski-Suomen Kolmonen 9/20

3.7.2013 klo 19:00 Vaajakosken Stadion

Tuomarikolmikko: Matti Linna, Ilkka Mettälä, Lauri Pitkänen

Maalit:

Settyslas Loutelamio          37 ja 67 min

Toni Pöyhönen                  44 ja 90+ min

Tommi Ekmark                   74 min (FCB)

Varoitukset:

Ekmark 74 min

Lohi     90+ min

Avaus:

Salminen, Kekkonen, Veijonen, Ekmark, Kiiveri N, Savela, Karlstedt, Lohi, Loutelamio, Koskinen, Pöyhönen

Penkillä:

Suonpää, Reuna, Kastarinen, Muurikainen, Kiesilä, Tauren, Kärkkäinen

Aina niin aurinkoinen Vaajakoski Stadion toivotti pelialustaa liukastuttavan sateen jälkeen tervetulleeksi naapurikylän pikkulinnut, jotka tottelevat nimeä FC Blackbird, ja neljännestuhatpäisen yleisön seuraamaan Kolmosen kärkikamppailua. Ennakkoon FutisForum2-viisaat päättelivät vieraiden hoitelevan Punaiset, kuten historia oli niin moneen kertaan osoittanut, mutta toisin kävi. Kotijoukkue FC Vaajakoski oli selvästi parempi joukkue ja ampui hyvässä lennossa olleet Rastaat maanpinnalle lukemin 4-1.

Ottelu alkoi Rastaiden näennäisellä hallinnalla mutta mustavalko-paidoissaan pelanneet vieraat eivät saaneet normaalia keskikenttädominointia käyntiin, vaan kotijoukkueen keskikentän kolmikko Karlstedt-Lohi-Savela tekivät vieraan pallollisen elämän tarpeeksi vaikeaksi. Vieraiden ensimmäinen maalipaikka siunaantui Jasin ”Jaska” Abahassinelle, mutta pallo meni paksun karvan verran ohi takayläkulman. FCV hätyytteli vierasmaalia kärjessä kirmanneen Toni ”Kossu” Koskisen toimesta, mutta Kossun polven tienoilla majaileva ”lumpio” päätti sijoittaa pallon torjuntaetäisyydelle.  Ensimmäisen maalin taikoi kuitenkin ansaitusti FCV, kun Joona ”Jones” Kekkonen lähetti pallon maalille, josta ensinTomi ”Tomppa” Karlstedt puski ohitse mutta sitten Settyslas ”Setti” Loutelamio nappasi pallon koukkuun ja nousi maalintekosektorille ja räväytti hirmupommin, joka lirui maalin perukoille. Toisen kassin laittoi Toni ”Pöhi” Pöyhönen aivan ensimmäisen puoliskon lopussa kliinisesti vasempaan takakulmaan Tompan syötöstä. Lino vihelsi pilliin ja pojat marssivat kuuntelemaan uusia ohjeita toiselle puoliskolle.

Toisella puoliskolla ei kotijoukkueella ollut ongelmia pitää Rastaita loitolla loukkaantumisen jälkeen palanneen Henri ”Harri” Salmisen maalilta, vaan varmuuden välttämiseksi 67 minuutilla Setti laittoi nahkakuulan komeasti takakulmaan napattuaan ensin vanhan Vaajakoskipelurin Jaskan puolenvaihdosta pallon itselleen ja FC Blackbird oli upotettu. Aavistuksen verran huolenaihetta aiheutti Ekmarkin veljeskatraan kolmanneksen Tommin pamautettua komean kavennuksen ”Harrin” torjunnasta, mutta viimeistään vierasjoukkueen lento lopahti Pöhin taiteiltua loppunumeroiksi jääneen 4-1 osuman.

FC Vaajakoski palasi näin voittojen tielle sarjassa ja erityisen maukkaasti maistuvat pikkulintujen luovuttamat sarjapisteet kotijoukkueelle, jolla on mahdollisuus palata sarjan keulille, jos JoPS kaatuu Joensuussa lauantaina kahdella maalilla. Tuon jälkeen on kevätkierros paketissa ja Punaisilla on edessä parin viikon loma. Tiistaina 9.7 arvotaan Regions’ Cupin puolivälieräparit, joten jännää riittää loma-ajaksikin.