Panda-areenalle saapuu keskiviikkona vieraaksi Espoon Palloseura

Ke 22.05.2024 klo 18.30 Panda-areena
FC Vaajakoski – EPS
Liput: 15/10€
Kioski & anniskelukatsomo palvelee
Suora lähetys: Ruutu+

Kaksi ensimmäistä kotiotteluaan uudessa Ykkösessä FC Vaajakoski on joutunut pelaamaan varakentällä Viitaniemen tekonurmialustalla. Nyt kuitenkin lämmenneet kelit ovat saaneet aikaan sen, että Vaajakosken stadionin luonnonnurmi kestää jälleen pelaamista. Panda-areenan kauden ensimmäiseen kamppailuun vastapuolelle asettuu täysin uusi tuttavuus EPS Espoosta.

Puolustuspelaamisessa on riittänyt haasteita

FC Vaajakoski on kauden alussa ottelusta toiseen päästänyt liikaa maaleja omiinsa, jotta pisteiden saavuttaminen olisi ollut mahdollista. Vaikka väliin mahtuikin riemastuttava kotivoitto PK Keski-Uusimaasta maalikarkeloiden jälkeen 4-3, on 15 osumaa viidessä pelissä omiin aivan liian paljon.

Hankaluuksia puolustussuuntaan ovat aiheuttaneet erityisesti vastustajan tilanteenvaihdot. Myös boksipelaamisessa ja lähimmän pelaajan tunnistamisessa on parantamisen varaa. Alakerran pelaajien poissaolot eivät ole ainakaan helpottaneet tilannetta ja muutama keskikenttäpelaaja onkin saanut niiden seurauksena vastuuta puolustuslinjassa. Varsinkin avausjaksot ovat olleet FCV:lle todellinen murheenkryyni, sillä vastustaja on niiden aikana päästetty usein ratkaisevan tuntuiselle karkumatkalle.

Viime lauantaina joukkue vieraili napapiirillä pelin noudatellessa varsin tuttua kaavaa. Rovaniemen Palloseura iski ottelussa pari maalia omilla näyttävillä suorituksillaan ja onnistui kahteen otteeseen FCV:n virheiden seurauksena. Isännät johtivat avauspuolikkaan jälkeen 2-0 ja kasvattivat johtoaan toisen kolmevarttisen alussa. Tunnin paikkeilla vieraat saivat kirinpoikasta aikaan, kun Benjamin Simsek ja todella vahvasti esiintynyt Miska Verkko kavensivat osumillaan nopealla tahdilla tilanteeksi 3-2. Punapaitojen kiri katkesi kuitenkin reilut kymmenen minuuttia ennen täyttä peliaikaa RoPSin viimeistellessä loppunumeroiksi 4-2.

Viidestä ottelustaan Ykkösessä FC Vaajakoski on saavuttanut kolme pistettä, joilla se sijoittuu tällä hetkellä kymmenenneksi. Joukkueesta maalinteossa ovat alkukauden kuluessa onnistuneet kahdesti OTP:sta ryhmään siirtynyt Simsek ja JJK:sta mukaan tullut Joel Pasanen. Matias Sydänmaa on syötöillään onnistunut alustamaan jo viisi maalia.

Keskiviikon kotikamppailusta FC Vaajakosken riveistä varmuudella ovat sivussa puolustajat Viljami Suihkonen, Joona Rönkä, Kaarlo Rintamäki ja Juuso Sarkkinen sekä keskikentältä Veikko Janhunen ja Antti Voutilainen. Muutamalta muultakin pelaajalta löytyy pientä vammaa ja pelikunto on epävarma. Kokonaisuudessaan päästään kuitenkin liikkeelle varsin hyvällä kokoonpanolla.

EPS – uusi tuttavuus etelästä voitti Kakkosen lohkonsa viime kesänä

Keskiviikkovierastaan Espoon Palloseuraa FC Vaajakoski ei ole vielä koskaan aiemmin historian saatossa kohdannut. Punaisia värejä FCV:n tapaan yllään kantava EPS on perustettu vuonna 1970. Seura on ennen tätä kautta kotijoukkueen tapaan pelannut ylimmillään Kakkosta, jossa se viime kauden päätteeksi voitti B-lohkon. Ykkösliigan nousukarsintakamppailussa PK-35 oli kuitenkin etevämpi napatessaan sen nimiinsä lukemin 2-1.

Tänä keväänä EPS:n Ykkösen matsit ovat olleet todella vähämaalisia. Tehtyjä maaleja kuudessa ottelussa on ainoastaan viisi ja myös päästettyjä on saman verran. Vierasotteluita joukkueella on allaan kaksi. Niissä se on kärsinyt tappion JJK:lle 3-1, mutta venynyt maalittomaan tasatulokseen HJK Klubi 04:n vieraana. Viime viikonvaihteessa joukkue nujersi kotikentällään tappiokierteeseen ajautuneen FC Jazzin 2-0. Voitto oli seitsemän pistettä kasanneille espoolaisille kauden toinen.

Suomen Cupissa espoolaisnippu on edennyt jo viidennelle kierrokselle. Se on raivannut tieltään paikallisen Nelosessa ottelevan Leppävaaran Pallon ja Kakkosessa pelaavan Nurmijärven Jalkapalloseuran. Seuraavaksi joukkueella onkin cupturneessa kunnon haaste, kun kotikentälle vastustajaksi saapuu Veikkausliigan FC Lahti.

Espoolaisten ryhmää tuli viime viikolla vahvistamaan vaajakoskelaistenkin riveissä aikaisemmin kahteen eri otteeseen esiintynyt Topi Järvinen. Hyökkäspään pelaaja edusti FCV:tä muutamassa ottelussa kaudella 2015 ja kolme vuotta myöhemmin pelasi täyden kauden ollessaan joukkueen ykköspyssy yhdeksällä maalillaan. Viime vuonna Järvinen oli nostamassa helsinkiläistä Gnistania Veikkausliigaan, jossa hänelle on JJK-paidassa kirjattu aikoinaan kolmisenkymmentä otteluakin.

Alkukauden peleissä EPS:n maalitehoista on vastannut pitkälti Laith Azhar, joka on viimeistellyt Ykkösessä joukkueen viidestä tekemästä täysosumasta peräti neljä. Mielenkiintoinen kasvo espoolaisnipussa on myös alempana keskikenttäpelaajana viihtyvä ja monipuolisen syöttörepertuaarin omaava Antti Tella. 2005 syntynyt nuorukainen on viime vuosina saanut vastuuta myös nuorisomaajoukkueissa.