Panda-areenalla sunnuntaina jaossa tärkeät pisteet

Su 24.9.2023 klo 15.00 Panda Areena
FC Vaajakoski – OTP
Liput: 12/10€
Suora lähetys: Ruutu+
Otteluisäntä: Ammattiliitto Pro

Vaajakosken liikuntahallin ja Panda-areenan katsomon remontti on valmistunut! Sisäänkäynti tapahtuu jälleen stadionin pääportin kautta.

Kakkosen pohjoisen lohkon kärkisijoista kamppailua käyvä FC Vaajakoski saa sunnuntai-iltapäivänä kotinurmelle vastustajakseen OTP:n, joka puolestaan taistelee paikasta auringossa viiden parhaan joukkoon ja Ykkösen karsintoihin. Kolme pistettä tähän paikkaan olisivat molemmille joukkueille todella arvokkaat. Kahdeksassa tällä kaudella Panda-areenalla pelaamassaan ottelussa punapaitainen kotijoukkue ei ole vielä kertaakaan jäänyt pisteittä. Ennakossa pelaajista kommentoimassa ovat Miska Verkko ja Lennart Voikar.

FC Vaajakoski on hävinnyt viimeksi yli kolme kuukautta sitten

Punaisilla on allaan seurahistorian Kakkosen pisin tappiottomien otteluiden putki, jolle on kertynyt mittaa jo peräti 11 pelin verran. Edellisen kerran joukkue on jäänyt pisteittä viikko ennen juhannusta Oulun Luistinseuraa vastaan vieraskentällä. Viime viikon lauantaina FCV vieraili Vaasassa, missä joukkue päätyi tiukan väännön jälkeen VIFK:n kanssa tasatulokseen 1-1 (0-0).

Reilun tunnin jälkeen vieraat suorittivat kerralla neljä vaihtoa, jotka toivat lisää energiaa ja jalkoja hyökkäyspelaamiseen. Vaajakoskelaiset johtoon saattelikin ennen päätöskympin alkua Saboor Salim kauden viidennellä maalillaan, jonka alusti Matias Niemelä. Vasa IFK onnistui kuitenkin tasoituksessa hieman ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Päävalmentaja Antti Neuvonen oli erittäin tyytyväinen suojattiensa pelilliseen suoritukseen, mutta harmitteli toki loppuhetkillä päästettyä tasoitusta.

FCV TV:n kooste ottelusta Vasa IFK – FC Vaajakoski

Kuinka tasapelit käännetään voitoiksi?

FC Vaajakoski on kolmessa edellisessä ottelussaan päätynyt jakamaan pisteet vastustajansa kanssa. Kaikkia näitä matseja yhdistää se, että lopulliset ratkaisut on nähty vasta aivan pelien päätöshetkillä. Kolmen pisteen saaliit olisivat loppusyksystä tarpeen, jotta mahdollisimman hyvä sijoitus ennen ratkaisevia karsintapelejä varmistuisi.

Keskikentän maestro Miska Verkko liittyi mukaan FCV:n matkaan kesken viime kauden edustettuaan sitä ennen Lahden Reipasta. Tällä kaudella ”Mise” on alustanut punaisille jo seitsemän täysosumaa. Topparin tontilla häärivä Lennart Voikar lukeutuu ryhmän tiiviin puolustuksen kulmakiviin ja ”Lennu” on tehnyt tuhojaan myös toisessa päässä viimeistellen erikoistilanteista kaksi voittomaalia. Millä keinoin joukkue aikoo kääntää tasaiset kamppailut jatkossa voitokseen?

VIFK-peli oli jo parempaa edellisiin verrattuna. Siitä kun jatketaan, niin tulosta varmasti syntyy.” – Miska Verkko

Voittokantaan päästään luottamalla siihen omaan peliin millä ollaan voittoja napattu läpi kauden. Ei keskitytä niinkään vastustajan peliin, vaan pelataan omien vahvuuksien mukaan. Keskitytään kaikkiin yksinkertaisiin suorituksiin, syöttöjen laatuun ja oman tontin hoitamiseen. VIFK-pelissä jo nähtiin taas parempaa peli-ilmettä, eikä voitto Vaasassa ollut kaukana, joten mitään sen suurempia muutoksia peliin ei tarvita.” – Lennart Voikar

Viimevuotinen kotikirous on tänä kesänä murtunut ja kääntynyt pitkäksi tappiottomaksi kotipeliputkeksi. Toukokuussa FC Vaajakoski taipui Viitaniemessä RoPSille, mutta Panda-areenalla se on voittanut tämän jälkeen neljästi ja yltänyt neljä kertaa tasatulokseen. Erityisesti alakerran vahva onnistuminen on ollut avain parantuneeseen kotipelivireeseen. Vaajakosken nurmella pelatuissa otteluissa isäntien verkkoon on viimeistelty ainoastaan neljä osumaa ja neljä kertaa oma maali on säilynyt koskemattomana.

Ennen kolmea viimeistä runkosarjakierrosta FCV:n sijoitus C-lohkossa on 36 pisteellä toinen. Kärkijoukkue Oulun Luistinseura on karussa parin pisteen verran ja takana väijyvät KuPS Akatemia kahden pinnan päässä sekä Rovaniemen Palloseura kolme pistettä vaajakoskelaisista jääneenä. Perussarjan päätöspeleissä, joissa punavalkoiset kohtaavat OTP:n lisäksi pääkilpakumppaneihin lukeutuvan KuPS Akatemian vieraissa ja viimeisellä kierroksella TP-47:n kotonaan riittää siis vielä runsaasti jännitettävää.

Millaiset tunnelmat joukkueessa tällä hetkellä vallitsevat, kun mielenkiintoiset syksyn ratkaisukamppailut odottavat nurkan takana?

Joukkeessa fiilikset on hyvät ja on kiva päästä pelaamaan isoista panoksista. Toki pitkä kausi näkyy jo vähän, mutta loppuun asti mennään täysillä.” – Verkko

Joukkueessa on erittäin motivoitunut ja positiivinen tunnelma. Jokaisessa ottelussa on vielä isot panokset, niin meillä kuin vastustajallakin, joten täysillä edelleen mennään treeneissä. Kaikille pelipaikoille on kilpailua ja kaikki haluavat päästä näitä pelejä pelaamaan, joka näkyykin treeneissä hyvänä meininkinä.” – Voikar

Sunnuntain kamppailusta kotijoukkueen vahvuudesta sivussa on korttitilin täyttymisen vuoksi Jimi Saarikko. Ottelu jää väliin myös puolustaja Viljami Suihkoselta, keskikentän Benno Hanslianilta ja hyökkääjistä Matias Sydänmaalta.

OTP:n vire on ollut nousujohteinen

Hieman haastavan alkukauden jälkeen OTP on saanut pelinsä rullaamaan erinomaisesti ja kahdeksasta viimeisimmästä ottelustaan se on voittanut komeasti kuusi. Tällä hetkellä joukkueen tiliä koristaa kolmen ottelun voittoputki. Ulkomaalaisiin pelaajiin nojaava ryhmä on tehnyt ennen tämän viikonvaihteen kierrosta vahvan nousun viidennelle sijalle, joka oikeuttaisi myös Ykkösen karsintapeleihin. Pisteitä oululaispakalla on koossa 30.

FC Vaajakoski kohtasi OTP:n kauden avauspelissään huhtikuussa Pohjanmaalla. Ensimmäinen puolisko oli tunnusteleva, mutta toisella jaksolla vierailijat löivät isännille luun kurkkuun ja tekivät reilun vartin sisällä kolme maalia. FCV onnistui puolustamaan hyvin pois kotijoukkueen pitkät avaukset ja löysi lopussa vaihtojen jälkeen myös hyökkäystehokkuutensa vahvan pallollisen hallintansa turvin. Lopputulokseen 0-3 päättyneen kamppailun maaleista vastasivat Matias Sarlin, Hugo Halonen ja Matias Niemelä.

FCV TV:n kooste ottelusta OTP – FC Vaajakoski

Mitä FC Vaajakosken leirissä odotetaan sunnuntain vastustajasta ja ottelusta?

Kuvittelisin, että hieman erilainen OTP nähdään sunnuntaina Panda Areenalla kuin kauden alussa. Muutamia uusia pelaajia tullut mukaan, jotka ovat tuoneet lisää laatua rinkiin. Vastustaja suosii kuitenkin pitkän pallon pelaamista edelleen, joista vahvat kärkipelaajat sitten taistelevat ja sitä kautta luovat maalintekopaikkoja. OTP varmasti haluaa kolme pistettä tästä ottelusta, joten meidän täytyy olla parhaimmillamme, jotta palaamme voittokantaan. Puolustetaan vahvasti pitkät pallot, pidetään pallonhallinta meillä ja laitetaan vastustaja liikkumaan. Omissa maalintekopaikoissa täytyy olla kliinisiä. Näillä eväillä kaatuu OTP sunnuntaina.” – Voikar

OTP tulee olemaan Pandalla ihan eri joukkue mitä kauden alussa. Pitää olla valmis tekemään paljon töitä ja kaksinkamppailuja varmasti tulee. Niissä jos onnistutaan, niin pisteet jää Pandalle.” – Verkko

Maalintekijätilastossa OTP:lta edukseen erottuu kolme pelaajaa. Benjamin Simsek on onnistunut viimeistelemään kahdeksan maalia ja yhden osuman häntä vähemmän ovat tehneet nigerialaiskärki Balogun Adebowale sekä viime kauden JJK:ta edustanut Daniel Säily. Isoimmat pelimäärät oululaisryhmästä ovat kirjanneet puolustuspään rooleissa pelaavat Jaakko Hanhineva ja Alexander Jibrin, jonka isoveli Augustine Jibrin on tehnyt hyvää jälkeä OTP:n päävalmentajan roolissa.

Oulussa FC Vaajakoski on ryöstänyt täydet pisteet mukaansa joukkueiden jokaisesta viime vuosien kolmesta kohtaamisesta, mutta kahdesta kotiottelustaan saavuttanut vain yhden pisteen. Sunnuntaina olisi otollinen hetki kaataa OTP myös Panda Areenalla ja jatkaa kilpailua jopa C-lohkon voitosta.