Palloliitto myönsi lisenssin – Vaajakoskella pelataan Ykköstä kaudella 2024

FC Vaajakoski nousee Ykköseen

FC Vaajakoskelle myönnettiin lisenssi tulevan kauden Ykköseen. Pitkä odotus päättyi kuten ennakoitiin ja Vaajakoskella nähdään kovatasoista jalkapalloa kaudella 2024.

Palloliitto julkaisi kaikki Ykkösen lisenssin saaneet seurat ja FC Vaajakoski oli odotetusti tässä joukossa mukana. Lisenssi myönnettiin kaikilta osin, eli talouden, olosuhteiden, urheilutoiminnan ja oikeudellisten kriteerien osalta.

Esport Hongan ja HIFK:n poistuminen ylemmistä sarjoista käynnisti täydennysmenettelyn ja erinomaisen viime kauden jälkeen todella niukasti ilman nousua jäänyt FC Vaajakoski oli Ykkösen täydennysjärjestyksessä ensimmäisellä sijalla.

Palloliiton uutinen

Ykkönen on kaudella 2024 kolmas sarjataso

Palloliiton sarjajärjestelmäuudistuksen myötä Ykkönen on tulevaisuudessa maan kolmanneksi korkein sarjataso. Veikkausliigan ja Ykkösen välissä on jatkossa kymmenen joukkueen Ykkösliiga. Ykkönen pelataan maanlaajuisena sarjana 12 joukkueen voimin.

Nousun myötä FC Vaajakoski pelaa edelleen kolmannella tasolla, mutta kilpailullisesti ero on merkittävä. Aiemmin kolmella ylimmällä sarjatasolla pelasi yhteensä 60 joukkuetta, mutta jatkossa määrä tiivistyy 34 joukkueeseen. Kakkonen jatkaa edelleen Ykkösen alapuolella kolmilohkoisena.

Ykkönen 2024
Atlantis FC
EPS
FC Jazz
FC Vaajakoski
HJK Klubi 04
JJK Jyväskylä
KPV
KuPS Akatemia
OLS
PKKU
RoPS
VIFK

Joukkue rakentuu edelleen

FC Vaajakosken tulevan kauden joukkue on rakentunut talvikauden aikana ja vielä tällä viikolla on luvassa oikein mielenkiintoisia pelaajauutisia. Tämän hetkiset sopimuspelaajat löydät täältä.

Harjoitusottelut jatkuvat viikonloppuna

Edellinen Ilves/2:ta vastaan suunniteltu harjoitusottelu jouduttiin perumaan tamperelaisten sairastelun takia. Tulevalle viikonlopulla saatiin kuitenkin kovatasoinen vastus Kokkolasta, kun KPV saapuu Jyväskylään ja Vehkahalliin. Ottelu alkaa lauantaina 3.2. klo 15.15.