Paikallismatsi suorana ja selostettuna Ruudussa

Paikallismatsi FC Vaajakoski – JJK ti 4.8. klo 18.30 lähetetään tuttuun tapaan suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelussa. Derbyssä lähetys on entistä parempi, kun mukaan saadaan selostaja sekä kommentaattori.

Selostajaksi on värvätty KuPS:n liigaotteluista tuttu ääni Juuso Ikonen. Kommentaattorina toimii keskisuomalaisen jalkapallon läpikotaisin tunteva ja useita FCV:n ja JJK:n pelaajia valmentanut Tuukka Kotimäki.

Lähetyksessä on käytössä kaksi kameraa. Huippuluokan koosteessa mukana on selostuksen lisäksi peräti kahdeksan kameraa.

Juuso Ikonen

Tuukka Kotimäki

Juuso Ikonen

”Selostusura alkoi keväällä 2015 Miesten Ykkösessä ja sattumien kautta samana syksynä pääsin jo selostamaan Veikkausliigaa Kuopiossa. Tarkoitus oli vain selostaa yksi matsi, mutta tuo matsi venähti sitten ammatikseni ja elämäntavaksi.

Kotimaan palloilun lisäksi olen selostanut viimeiset pari kautta myös Italian Serie A:ta. Urani kohokohtia tähän asti ovat olleet ehdottomasti Milanon ja Rooman Derbyjen selostamiset, sekä katsomokoreografiikoiltaan ehkäpä maailman hienoin Derby – Lanternan Derby Genovassa.

FC Vaajakoski on mediapuolella monellakin tavalla suomalaisseuroille suunnannäyttäjä – heidän ottelutaltioinnit monikamera-tuotannolla on ollut hienoa seurattavaa ja siitä annan ison hatunnoston. Onkin hienoa päästä olemaan osa hyvin toimivaa koneistoa ja toivottavasti myös omalla tekemiselläni pystyn tuomaan lisäarvoa tulevaan Derbyyn. Tulee varmasti kiihkeä ja upea ottelutapahtuma!

Tuukka Kotimäki

Ottelu tulee olemaan sellainen, jota kenenkään keskisuomalaisen futisjännärin ei tule missata. Ensimmäinen derby tarjosi jo useita pelillisesti mielenkiintoisia teemoja ja lopun mielettömän ratkaisumaalin. FCV on varmasti käyttänyt paljon tunteja ensimmäisen kohtaamisen analysointiin ja on jännittävää nähdä, kuinka asia näkyy käytännössä. Näitä pelillisiä teemoja tulen avaamaan ottelua kommentoidessani.

Olen toiminut 15 vuoden ajan erilaisissa valmennukseen liittyvissä tehtävissä Jyväskylän alueella valmentaen eri ikäluokkia Palokan Riennossa ja JJK:ssa. Seuravalmennuksen lisäksi olen toiminut Keski-Suomen -99 -tyttöjen, 01- ja 02-poikien piirijoukkueiden vastuuvalmentajana. Lisäksi olen työskennellyt kaksi vuotta PaRin valmennuspäällikkönä, kaksi vuotta juniorivalmentajia kouluttavana Fortum Tutorina sekä Palloliiton Keski-Suomen valmentajakouluttajana. Siivilityönäni olen erityisopettajana jyväskyläläisellä yläkoululla.