Paikalle pyöräillen tai kävellen 

/
Sami Rukkila

FC Vaajakoskessa on käynnistynyt kevään aikana Fiksut arkimatkat -kampanja. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa lisäämään arkiliikuntaa treeni- ja pelimatkoilla sekä vapaa-ajalla. Lisääntyvästä arkiliikkumisesta on monenlaista etua: fyysinen kunto parantuu, hyvä alkulämmittelymuoto ja sitä kautta loukkaantumisten ennaltaehkäisy, säästyy euroja ja samalla tehdään hyvää ympäristölle ja ilmastolle. Tavoitteena on, että henkilöauto jätettäisiin entistä useammin kotipihalle ja matkat tehtäisiin lihasvoimin kävellen tai pyörällä. Lisäksi kannustamme kimppakyyteihin ja joukkoliikenteen käyttöön.

Kampanjan myötä on luvassa mm. vinkkejä fiksuun arkiliikkumiseen, näkyvyyttä somessa, haasteita ja tapahtumia. Seuran käsikirjaan kirjataan myös suositus tapahtumin liikkumisesta pyöräillen tai kävellen.  

Kampanja on osa FC Vaajakosken vastuullisuustyötä. Haluamme toimia kestävästi tulevia sukupolvia kohtaan ja huolehtia ympäristöstä ja ilmastosta. Seuratoiminnan vaikutukset ovat isot. Mikäli jokainen pelaaja, valmentaja, joukkueenjohtaja, työntekijä ja vanhempi jättää kerran viikossa auton kotiin ja kulkee treenimatkan sen sijaan lihasvoimin, säästetään vuosittain kymmeniä tuhansia automatkoja ja siten merkittävä määrä ilmastopäästöjä.  

Fiksut arkimatkat -kampanja saa rahoitusta Traficomilta ja se toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n kanssa. Kampanja on käynnissä vuoden 2023 loppuun saakka.  

Seuraa kampanjaa myös FCV:n somessa ja tee omia päivityksiä #fiksutarkimatkat. Kaikkien postanneiden kesken arvotaan lahjakortteja joka kuukausi huhtikuusta lokakuuhun.  

Lisätietoja: 

FC Vaajakoski
Sami Rukkila
sami.rukkila@fcvaajakoski.com
p. 040 1603208 

Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry
Minna Kankainen
minna.kankainen@japary.fi
p. 050 5938541