Otteluennakko: Viimeiseen vierasotteluun

La 28.9.2019 klo 18.00 Oulu. Hercules – FCV

FC Vaajakoskella on tulevana lauantaina edessään kauden viimeinen vierasottelu. Punaiset matkustavat Ouluun, jossa Castrenin kentän tekonurmella vastaan asettuu Hercules. Joukkueet eivät ole aiemmin pelanneet vastakkain Oulussa. FCV:ltä on samaiselta kentältä kuitenkin mukavia muistoja aiemmin tältä kaudelta, kun taisto OLS:aa vastaan käännettiin vierasvoitoksi 1-2.

Jatkuuko FCV:n herkuttelu?

Kahdeksasta edellisestä ottelustaan FCV on voittanut kuusi ja pelannut kahdesti tasan. Syyskierroksen neljästä matkapelistään joukkue ei ole hävinnyt yhtään saldon ollessa kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Voitto Herkku – lempinimellä tunnetusta oululaisryhmästä tietäisi viidennen sijan varmistumista. FCV:llä on periaatteessa mahdollisuus nousta vielä tasapisteisiin neljäntenä olevan KUFU98:n kanssa, mutta maaliero ei tule mitenkään riittämään kuopiolaisten ohittamiseen. Loppupeleissään punapaidat voivatkin tappiottoman putken venyttämisen lisäksi tavoitella maalieron kääntämistä positiiviseksi, sillä vahvan loppukauden ansiosta se on enää pari pykälää pakkasella.

Ville Viljala palasi sairasosastolta kehiin

Kolmisen kuukautta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Ville Viljala palasi jälleen viime viikon lauantaina vaajakoskelaisten maalin suulle. Tuloksena oli heti nollapeli, joka oli maalivahdille kauden kolmas. Myös pari kuukautta huilaamaan joutunut Teemu Roponen oli taas mukana vaihtopenkillä. Kuopiolaislähtöinen puolustaja tuo lisää vaihtoehtoja joukkueen alakertaan. Santtu Laaksonen jouduttiin vaihtamaan topparin paikalta pois puolen tunnin pelin jälkeen. Tämän seurauksena Toni Koskinen tuli vaihdosta oikean laitapuolustajan rooliin Tomi Karlstedtin siirtyessä keskuspuolustajan tontille.

Revanssihengellä Ouluun, toteaa Järvinen.

”Nyt ei voi sanoa, että jatketaan siitä, mihin viimeksi jäätiin, vaikka alla on huikeat 8 tappiotonta ottelua. Sen verran laiskan letkeäksi pelaamisemme jäi viime lauantaina toisella jaksolla, kun peli ehdittiin taputtelemaan valmiiksi jo puolessa tunnissa, että toiselta jaksolta voidaan ottaa mukaan korkeintaan nollan pitäminen omassa päässä. Syyskierroksen pelien teemana on ollut kalavelkojen maksu kevään yhteenottojen jäljiltä ja se on tavoitteemme nytkin. 8 peliä selvittiin ilman pahempia kolhuja, mutta nyt painiskellaankin sitten taas loukkaantumisten kanssa. Kapteeni Laaksosen kolhu viime pelissä osoittautui pelättyä pahemmaksi ja hän on loppukauden sivussa, kuten myös viikolla nilkkansa pahoin telonut Ali Taleb eli kokoonpanon suhteen riittää mietittävää. Silti uskon, että meiltä löytyy riittävästi virtaa jatkaa tappiottomien otteluittemme sarjaa Oulussa iltavalaistuksessa.” – Mika Järvinen

Suoraniemi kertoo FCV:n lähtevän otteluun luottavaisin mielin.

”Joukkueella on itseluottamus tapissaan, koska pelit menneet viimeisellä kolmanneksella tuloksellisesti nappiin. Myös itse pelaaminen on kehittynyt ja kentän tasapaino on löytynyt viime aikoina paremmin. Nyt on siis kiva lähteä hakemaan Oulusta ne kolme pistettä, mitkä viimeksi sinne päästettiin lipeämään.” – Samu Suoraniemi

Vaajakoski ratkoi voiton heti kättelyssä

VIFK:sta ei ollut kunnon vastusta, kun FC Vaajakoski takoi edellisviikonlopun kotipelissään pallon viidesti vastustajan reppuun jo reilun 30 avausminuutin aikana. Vierasjoukkueen oman alueen puolustuspeli avausjaksolla oli melko lailla sekavaa ja maalivahtipeli hapuilevaa. FCV:kin tuudittautui toisella puoliajalla selvässä johtoasemassa melko laiskaan pelailuun, eikä maaleja nähty enää kumpaankaan päätyyn.

Maalijuhlat aloitti kuudennella minuutilla Peetu Lintinen, jonka vapaapotku kaukaa upposi helpohkon näköisesti vaasalaistorjujan käsistä sisään. Kotijoukkue kasvatti johtoaan 12. minuutilla, kun Toni Järvinen pääsi laittamaan maalivahdin eteensä torjuman pallon verkkoon. 3-0 -johtomaalin kotijoukkueelle viimeisteli Niko Lohi vartin kohdalla. Vaasalaispuolustus pystyi estämään vielä N. Lohen ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallosta mies sijoitti pelivälineen varmasti häkkiin. Sama pelaaja oli asialla myös FCV:n neljännessä maalissa vaasalaisten säheltäessä puolustusboksissaan pahemman kerran. Vaajakosken viides maali syntyi Lintisen pitkän avauksen tuloksena, josta Suoraniemi pääsi viimeistelemään kauden toisen osumansa. Ottelun alkupuolella oikean laitapuolustajan roolissa pelannut Karlstedt esiintyi erittäin vahvasti hyökkäyssuuntaan ja oli järjestelemässä kolmea kotijoukkueen osumaa.

FCV TV:n kooste: FCV – VIFK

Herculeksen kauden loppupuolisko synkkä

Päättymäisimmillään oleva kausi on JS Herculeksen neljäs peräkkäinen Kakkosen tasolla. Kolmella edellisellä kaudella oululaisten trendi on ollut nouseva, sillä vuonna 2016 joukkue oli C-lohkon kahdeksas, 2017 viides ja viime kesänä se sijoittui 43 pisteellä neljänneksi. Hercules aloitti tämänkin kautensa varsin hyvin poimien pisteitä kärkijoukkueiltakin. Joukkue oli vielä pari kuukautta sitten taistelemassa sijoituksesta jopa neljän parhaan joukkoon, mutta loppukauden taival on ollut hyvin mollivoittoinen. Seitsemässä viimeisimmässä ottelussaan oululaiset ovat onnistuneet ottamaan vain yhden pisteen. Sarjataulukossa Hercules on valahtanut kahdeksannelle tilalle.

Viimeisimmän pelinsä oululaisryhmä pelasi sunnuntaina GBK:n vieraana Kokkolassa. Heikolla alustalla pelatussa kamppailussa oululaiset olivat avauspuoliskolla hallitsevampi osapuoli ja menivät alussa johtoon nigerialaisen Muritala Adeniranin maalilla. Kotijoukkue tasoitti kuitenkin reilun 40 minuutin jälkeen. Toisella puoliajalla GBK pääsi peliin paremmin kiinni ja aiheutti Herculekselle kolmannen perättäisen tappion maalilukemilla 3-1.

Nostoja JS Herculeksen pelaajistosta

Sami Karjalainen on ollut Herculeksen kovin maalintekijä 12 osumalla. Joukkueen vaikean loppukauden aikana myös Karjalaisen maalitehtailu on tyrehtynyt ja viimeiseen seitsemään otteluun hyökkääjä on osunut vain kerran. Nigerialaislaituri Junior Obagbemiro on onnistunut maalin teossa kauden aikana kuudesti.

Kolmessa edellisessä ottelussa oululaisten maalilla loukkaantumisesta kärsivää Aleksanteri Patrosta on tuurannut U16 -maajoukkueryhmään kuuluva 2004 syntynyt Aki Peltokorpi. Herculeksen keskikentällä 20- vuotias kamerunilainen George Junior Tangko on kantanut suurta vastuuta. Joukkueen puolustuksessa isoimmat minuuttimäärät ovat keränneet HauPassa aiemmin pelanneet laitapakki Juuso Pernu ja toppari Samuli Hölttä.

Oululaiset maalin verran vahvempia Vaajakoskella

Hercules vieraili Vaajakoskella kesäkuun lopulla ja onnistui ottamaan voiton 1-2 (1-2) joukkueiden historian ensimmäisessä keskinäisessä pelissä. Punaisten esitys kokonaisuutenaan jäi kamppailussa melko vaisulle tasolle. Vierasjoukkue aloitti maalinteon reilun viiden minuutin jälkeen, kun Valtteri Kovalaisen kulmapotku tavoitti maalinedusruuhkasta Junior Tangkon. FCV:n tasoitus syntyi vain paria minuuttia myöhemmin. Valtteri Lohea rikottiin ja Lintisen matkaan lähettämän vapaapotkun kävi ohjaamassa sisään Masa Malen. Voittomaalin oululaiset järjestelivät kamppailun 25. minuutilla. Pernu löysi oikealta laidalta tulleella keskityksellään kuudentoista alueelta Abdul Sesayn, jonka jätöstä Nazim Amokachi teki Herculeksen toisen maalin. Ottelun lisäajalla Pyry Friman onnistui komeasti torjumaan Karjalaisen rangaistuspotkun.

FCV TV:n kooste: FCV – Hercules