Ottelua hallinnut FC Vaajakoski ei onnistunut voittamaan – jälleen maaliton tasapeli kotiareenalla

FC Vaajakoski – JBK 0-0

Panda Areenalla nähtiin jo kauden toinen maaliton tasapeli, kun pietarsaarelainen JBK kumosi vaajakoskelaisten maalintekohaaveet. Kotijoukkue hallitsi palloa mielin määrin, muttei saanut tulosta aikaan.

”Tuntuu että hävittiin kaksi pistettä kuin että voitettiin yksi piste. Eka puoliaika meiltä erinomainen. Murtavat syötöt ja boksin täyttämisessä oli vähän parannettavaa.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Aloituspuolikas oli pallollisesti täysin FC Vaajakosken hallussa. JBK ei prässännyt kovin korkealta, mutta tukki tiiviisti oman alueensa keskustan. Kotijoukkue rakensi hyökkäyksiään erityisesti oikean laidan kautta Viljami Suihkosen, Rasmus Häkkisen ja Matias Sydänmaan johdolla. Vasemmalta puolelta väläytteli ajottain Jimi Saarikko.

Punapaidat eivät kuitenkaan pallonhallinnastaan huolimatta kyenneet tuottamaan kovinkaan vaarallisia hyökkäyksiä vierailijoiden puolustaessa tiiviisti alhaalta. Parhaat tekopaikat kotijoukkueelle syntyivät puolituntisen molemmin puolin. Ensin 28. peliminuutilla Saarikko pääsi laukomaan, mutta yritys karkasi ohi maalista. Hetkeä myöhemmin Miska Verkko alusti vetopaikan Sydänmaalle, jonka kudin Walter Moore blokkasi päällään.

JBK:lle ensimmäisen puoliajan paras maalitilaisuus tarjoutui heti FCV:n paikkojen jälkeen, kun Adam Landén toimitti pallon vasemmalta vaarallisen näköisesti luukulle. FCV selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Molemmat joukkueet yrittivät välillä luoda paikkoja pidemmillä palloilla, jotka kuitenkin karkasivat liiankin pitkiksi. Taukokahvien juontiin ja hodarien syöntiin yleisö lähti maalittomissa numeroissa.

FC Vaajakosken hallinta jatkui myös toisella jaksolla vierasjoukkueen keskittyessä vastaiskuihin. Hyvä paikka isännillä oli jo reilun 50 minuutin jälkeen, mutta Häkkisen pusku ei löytänyt osoitettaan. Vaihdosta kentälle tulleet Matias Niemelä ja Saboor Salim aiheuttivat vaaranpaikkoja laitojen kautta. Hugo Halosen avauksesta Matias Sarlin pääsi maalintekosektorille, jolla JBK:n onnistui kuihduttamaan tilanteen. Juuri ennen täyttä aikaa Sarlinille tarjoutui vielä seuraava mahdollisuus, mutta jälleen vieraiden puolustus oli esteenä.

”Toinen jakso meiltä kuitenkin vaikeampi. Ei päästy enää etenemään pallon kanssa ja etäisyydet kasvoivat liikaa puolustajien ja keskikentän pelaajien välille. Tämän takia pallollinen peli hidastui ja ei päästy murtautumaan riittävästi. Muutama paikka siinä oli kuitenkin, mutta ei saatu niistä tehtyä maalia.” – Neuvonen

Pietarsaarelaisten vähäiset hyökkäyspaikat eivät myöskään tuottaneet ratkaisevaa tulosta. Molemmat maalivahdit selviytyivät varsin vähäisellä työmäärällä, eikä kummankaan veräjänvartijan tarvinnut venyä huipputorjuntoihin.

”Kopissa oli myös pettyneitä kasvoja, kun ei saatu annettua kotiyleisölle maalia. Tämä kuitenkin vahvistaa meitä entisestään joukkueena ja otetaan hyvä ensimmäinen jakso mukaan ensi viikon Oulun peliin!” – Neuvonen

Oulussa FC Vaajakoski ottelee ensi viikon sunnuntaina. Silloin joukkue yrittää kammeta nurin lohkon piikkipaikkaa hallussaan pitävän Oulun Luistinseuran.

FC Vaajakosken kokoonpano lauantaina

2 Niilo Pirttinen
5 Hugo Halonen
6 Viljami Suihkonen → 4 Joona Rönkä 64′
13 Santtu Toivari MV
16 Rasmus Häkkinen → 11 Saboor Salim 63′
18 Miska Verkko → 3 Matias Niemelä 62′
19 Santeri Suutari
21 Lennart Voikar
33 Matias Sarlin C
92 Jimi Saarikko → 24 Matti Liimatainen 81′
96 Matias Sydänmaa → 27 Lauri Suutarinen 89′