OTP kaatui avausjakson maaleilla

FC Vaajakoski – OTP 2-0 (2-0)

27′ Matias Niemelä 1-0
40′ Matias Sarlin 2-0

FC Vaajakoski hallitsi ensimmäistä puoliskoa Panda-areenalla ja onnistui maalinteossa kahdesti. Toinen kolmevarttinen oli haastavampi, mutta punaiset pitivät vahvalla puolustustyöskentelyllään oman maalinsa koskemattomana. Viikonlopun tuloksilla varmistui myös se, että FCV pääsee karsimaan vähintään noususta Ykköseen.

Eka jakso oli meiltä ihan hyvä ja saatiin tehtyä pari maalia. Toinen jakso oli sen sijaan heikompi. Mentiin vähän kävelymoodiin, eikä tunnistettu tyhjiä tiloja riittävän hyvin. Omaa maalia kuitenkin puolustettiin hyvin, niin se riitti tänään kolmeen pisteeseen.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Ensimmäinen hyökkäys oli vieraiden käsialaa kamppailun toisella minuutilla, kun joukkueen kapteeni Alexander Jibrin keskitti boksiin oikealta. Nigerialaishyökkääjä Michael Ibiyomi ei kuitenkaan saanut voimaa puskuunsa, joka oli helppo pala poimittavaksi FCV:n maalivahdille Antto Mikkoselle.

Hetken kuluttua punaväristen isäntien Antti Voutilainen toimitti palloa luukulle ja OTP:n veräjänvartijalla Mikhail Ponomarenkolla oli tilanteessa yllättäviä vaikeuksia. Ottelu jatkui tämän jälkeen FC Vaajakosken vahvassa komennossa, kun vierasjoukkueelta etäisyydet kentällä repeilivät pahasti. Voutilaiselle tarjoutui kaksikin hyvää laukaisupaikkaa, mutta Ponomarenko oli molemmissa pallon tiellä. Oululaistorjuja haali haltuunsa myös reippaasta paristakymmenestä metristä lähteneen Lennart Voikarin vapaapotkun.

Kamppailun 14. minuutilla vieraiden Daniel Säily irtaantui vasemmalta, mutta latasi pallon etukulmasta verkon väärälle puolelle. Muutamaa minuuttia ennen puolituntisen täyttymistä nähtiin FCV:n johto-osuma. Siitä vastasi Matias Niemelä, jolle avautui tilaa Hugo Halosen puolenvaihdon jälkeen rangaistusalueen rajalla. Näyttävä kierteinen veto painui vastusmattomasti oikeaan ylänurkkaan ja tuotti Niemelälle kauden toisen täysosuman.

OTP:lle oli avausjakson aikana tarjolla pari tilaisuutta kulmapotkuista, joista ratkaisut päätyivät kuitenkin maalikehikoiden ulkopuolelle. Toisestakin maalista vastasi lopulta FC Vaajakoski. Voutilaisen erinomaisesta alustuksesta Matias Sarlin pääsi viimeistelemään kauden kymmenennen maalinsa ja teki samalla myös henkilökohtaisen maaliennätyksensä Kakkosessa. Kahtena edellisenä kesänä FCV-kippari oli osunut verkkoon kumpanakin yhdeksän kertaa.

Avausjakson lopussa OTP:n Ibiyomille avautui vielä paikka, mutta sen selvitti torjunnallaan kauden seitsemännen nollapelinsä torjunut Mikkonen. Taukohodareille ja toista puoliskoa odottelemaan päästiin mukavassa kotijoukkueen 2-0 -johdossa.

Jälkimmäinen puolikas käynnistyi oululaisvieraiden painostuksella, mutta FCV:n alakerta säilyi tiiviinä. Isännätkin saivat hetkittäin otetta, joka ei kuitenkaan tuottanut kovinkaan vaarallisia tilanteita. Reilun tunnin kohdalla OTP pääsi yrittämään kavennusta Daniel Säilyn terävästä vaparista sekä sen jälkeisestä irtopallosta, joissa Mikkonen oli kuitenkin mies paikallaan.

Valkoasuiset oululaiset rakensivat hyökkäyspeliään Jaakko Hanhinevan avausten ja syöttöjen sekä Säilyn vahvan pallollisen pelin kautta. Maalintekopaikoille joukkue ei kuitenkaan tahtonut selvitä. Vaihtojen kautta isännät saivat myös lisää energiaa suorittamiseensa ja selvittivät ottelun loppuvaiheet pelivälinettä hallitsemalla. Päätösvihellyksen kuuluessa tulostaululla komeilivat FCV:n voittolukemat 2-0.

FC Vaajakoski pelaa perussarjan viimeisen vierasottelunsa seuraavana sunnuntaina Kuopiossa. Pelin alkamisaika on poikkeuksellinen, sillä vauhtiin päästään jo klo 11.30 alkaen. Myös kotijoukkue KuPS Akatemia taistelee tiukasti lohkon kärkisijoista ollessaan vain pari pistettä FCV:n perässä kolmantena. Voitollaan FCV voisi varmistaa vähintään kakkospaikan. Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 8.10. torniolaisen TP-47:n isäntänä.

FC Vaajakosken kokoonpano sunnuntaina

1 Antto Mikkonen MV
2 Niilo Pirttinen
3 Matias Niemelä
5 Hugo Halonen → 23 Veikko Janhunen 89′
7 Antti Voutilainen → 16 Rasmus Häkkinen 75′
10 Juuso Sarkkinen → 4 Joona Rönkä 75′
18 Miska Verkko
19 Santeri Suutari
21 Lennart Voikar
24 Matti Liimatainen → 27 Lauri Suutarinen 75′
33 Matias Sarlin C → 11 Saboor Salim 62′