Oma koira puri

Mustarastas – FCV/Reds 4-1 (3-1)

6 min 0-1 Janne Porkka
9 min 1-1 Ville Santala
11 min 2-1 Ville Santala
34 min varoitus Paul Taylor
44 min 3-1 Matti Petrescu
60 min 4-1 Petri Kuhmonen
65 min varoitus Toni Sivonen
68 min varoitus Justin Muiwarashuka

Redsin kauden kolmannen pelin piti olla torstaina 20.5 FCK:ta vastaan, mutta valitettavasti vierailijat olivat vielä Kurdistanin ajassa ja saapuivat paikalle jo tuomarin vihellettyä pelin poikki. Näin ollen seuraavana oli vuorossa ehkäpä rakkaimman ja vihatuimman vastustajan eli Mustarastaan kohtaaminen vieraspelissä perjantaina 28.5 Jyskässä.

Mustarastas on FCV:n paikallisvastustaja Blackbirdin kakkosjoukkue. Kakkosjoukkueiden välinen taistelu on jopa ykkösjoukkueita verisempää syystä, että Mustarastas kaappasi kolme Redsin viime kauden avauksen miestä (mm. maalikuningas) vain alta kuukausi ennen sarjan alkua. Sanomattakin lienee selvää, että korppien kaataminen olisi ollut enemmän kuin sydäntälämmittävää. Pelaajia Mustarastaalla otteluun riittikin. Valitettavasti pahoista loukkaantumisista sekä useista työ- ja lomamatkoista kärsivällä Redsillä ei ollut heittää listalle kuin 13 pelaajaa sekä yksi laina B-junnuista. Eli päälle 30% joukkueen pelaajista oli estynyt saapumasta otteluun.

Ottelu alkoi selvässä Redsin hallinnassa. Kauaa ei kerennyt Jyskän koulun kello liikkuakaan, kun jo heilahti kotijoukkueen päässä. Pienen maalinedushässäkän seurauksena Janne Porkka pääsi laukomaan pallon noin 10 metristä volleystä vastustamattomasti verkon perukoille ja Redsin ansaittuun johtoon. Kauaa ei iloa kestänyt, kun Reds sai 8 minuutin pelin jälkeen kulmapotkun 0-2 maalin jo roikkuessa ilmassa. Valitettavasti vastustajan mies pääsi ensimmäisenä palloon ja roiskaisu tavoitti kärkkyneen ja huonokuntoisen Santalan Villen. Vielä harmittavammin puolustajat eivät muistaneet, että Villeä riittää kopauttaa nilkoille, vaan päästivät Santalan vetämään twice in a life time vedon 25 metristä maalin takanurkkaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin sama mies rokotti toistamiseen täysin samanlaisesta tilanteesta ja taululla oli yhtäkkiä lukemat 2-1 Redsin täydellisestä hallinnasta ja Mustarastaan nollasta maalipaikasta huolimatta. Eipä nuo vedot Villellä Redsin aikana tuollein uponneet.

Maalien jälkeen ottelu tasoittui, vaikka kulkikin edelleen pienessä Redsin hallinnassa. Reds onnistui kuitenkin pariin otteeseen puhkaisemaan Mustarastaiden hitaan, mutta kankean puolustuksen, mutta palloa ei saatu 10 metristä ohi maaliviivalla seisoneen pakin. Ottelun käänteen takia alkoi Redsin pelaajien ylilatautuminen näkyä valitettavasti kasvavana suunsoittona ja usealla pelaajalla suu alkoi käymään jalkoja enemmän. Tällä kertaa osaan huuteluista oli ihan hyvä syykin. Pelin ensimmäisen varoituksen sai kuitenkin tuttuun tapaan Pali ”olen pelannut englannin pubisarjoissa” Taylor. Valitettavasti myös seuraavan maalin iski kotijoukkue. Maali syntyi jälleen Redsin miesten nukuttua rastaiden keskikentällä saaman vaparin aikana. Nopea vapari tavoitti laidalla kirmanneen Petrescun, joka laukoi puolittaisesta läpiajosta pallon kovaa etukulmasta sisään. Puoliajalle lukemissa 3-1.

Toinen puoliaika ei enää kummoisia tarjonnut. Lähinnä redsiläiset soittivat suutansa, Taylor sai potkia vapaasti kaikkea liikkuvaa sekä kaikki vaparit ja sivurajat tuomittiin rastaille. Tuttuahan on, että räksyttävää joukkuetta rankaistaan aina, sillä tuomarit ovat ihmisiä, vaikka näin ei saisi käydäkään. Toki huuteluista lappua voisi heilutella innokkaamminkin. No tehtiin pelissä vielä yksi maalikin. Mustarastaat saivat vaparin noin 20 metristä, joka annettiin jälleen nopeasti tuomarin vielä keskustellessa rikkeen tekijän kanssa. Valitettavasti mies jolle pallo pelattiin oli noin kolme metriä paitsiossa, vaikka tuomari selässä olevilla silmillä muuta väittikin. Lukemat 4-1 ja peli paketissa.

65 minuutin kohdalla Toni nappasi varoituksen hieman alatyylisestä huudosta mistä joku tuomari olisi voinut tummempaakin lappua näyttää. Illan huvittavin tilanne tapahtui kuitenkin 68 minuutin kohdalla, kun kotijoukkueen Petrescu loukkasi reitensä hyökkäystilanteessa. Tämä ei ollut se huvittava osuus, vaan Redsin lähdettyä nopeaan vastaiskuun ja Petrescun kävellessä vaihtoon, hyökkäsi rastaiden vaihtopenkiltä Timberlaken Justin suoraan kentälle katkaisemaan hyökkäyksen. Seurauksena vain varoitus. Punainen olisi ollut tilanteesta ainoa oikea ratkaisu, vaikka Redsin mies kerkesi viime hetkellä väistää päin juosseen vaihtopelaajan ryntäyksen. Viimeinen parikymppinen olikin enemmän pelailua ja tuomarille huutelua kuin jalkapalloa. Kotijoukkue sai vielä pari maalipaikkaa mitkä Eero nappasi näyttävästi. Redsille paikkoja tuli hiukan enemmän, mutta kaikki vedot menivät ohi maalin. Näin peli myös päättyi 4-1 lukemiin.

Eipä pelistä paljoa jälkipolville kerrottavaa jäänyt. Redsin pelistä paistoi selvä ylilatautuminen, minkä seurauksena johtoaseman nopea kääntyminen tappiolle Santalan kahdella unelmavedolla oli henkisesti liikaa. Peli olisi vielä saanut arvoisensa tason mikäli Reds olisi saanut parista unelmapaikasta sisään ensimmäisellä puolikkaalla ja tilanteeksi 2-2. Jälkeen päin on toki turha jossitella. Mustarastas pelasi kypsästi omilla vahvuuksilla. Reds oli heikko erityisesti erikoistilanteissa, joista Rastaat jokaisen maalin tekivätkin. Toki kaksi näistä oli Redsin omia erikoistilanteita mistä kotijoukkue iski nopeasti vastaan. Tuomarilta myös kauden heikoin esitys, vaikkei sillä voittajan kannalta mitään merkitystä ollutkaan.

Redsiltä pelissä: Eero, Ana, Janne (”C”, 1 maali), Lastu, Henkka, Kona, Jussi, Joni, Lamin, Toni (varoitus), Juuso, Pete, Mika ja Roope.