Okkosen aikakausi päätökseen

FC Vaajakosken edustusjoukkueen päävalmentajana ja seuran valmennuspäällikkönä viimeisen kahden vuoden ajan toimineen Sami Okkosen pesti tulee päätökseensä kuluvan kauden jälkeen.

Sami Okkosen aikakausi Vaajakoskella päätökseen

Helsinkiläistaustainen Okkonen aloitti seurassa juniorivalmentajana, mutta rooli kasvoi jo edellisen pääkäskijän Mika Järvisen alaisuudessa edustusjoukkueen apuvalmentajaksi.

Järvisen aikakauden jälkeen Okkonen valittiin päävalmentajan ja valmennuspäällikön tehtäviin vuonna 2019.

Kaksi koronan kourissa vietettyä vuotta olivat olosuhteista huolimatta onnistuneita, kun edustusjoukkueen toimintaa pystyttiin kehittämään ja myös junioripuolella otettiin harppauksia. Edustusjoukkueen ammattimaistuminen on näkynyt kentällä ja kohta takana on kaksi ennätyksiä hipovaa kautta.

Juniorijoukkueiden määrä kasvoi Okkosen aikakaudella peräti neljällä, vaikka pandemian takia toiminta oli ajoittain keskeytyksissä.

Lue myös: Okkosen terveiset seurayhteisölle

Seuran tavoitteena on ollut kehittää sekä pelaajia että valmentajia. Paitsi yksilöiden kannalta, myös seuran näkökulmasta on upeaa, että Vaajakoskella kehitytään ja täältä päästään eteenpäin. Muutos tapahtui ehkä hieman aiemmin kuin oli ajateltu, mutta nyt mahdollisuus kehittää ja kehittyä annetaan seuraavalle.

Tehtävissä aloittaessaan Sami Okkonen mainitsi tavoitteekseen ”olla huomattavasti parempi valmentaja”. Tavoite toteutui ja tulevaisuus valmentajana on taatusti kirkas.

Puheenjohtaja Paavolainen kommentoi

”Kaksi vuotta sitten olimme tilanteessa jossa edustusjoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja ja silloinen valmennuspäällikkö olivat molemmat päättämässä työnsä seurassa. Päätoimisen tehtävän mahdollistamiseksi päätimme, että molempia paikkoja voi hakea sama valmentaja. Lopulta tällainen tekijä löytyi seuran sisältä. Kahden erilaisen, joskin toisiaan täydentävän, tehtävän hoitaminen ei ole missään työssä helppoa. Sami on kuitenkin onnistunut molemmissa tehtävissä hienosti kuluneiden vuosien aikana.

Edustusjoukkueen toiminta on kehittynyt Samin johdolla ja takana on kohta kaksi ennätyksellisen hyvin sujunutta kautta. Sarjasijoituksia tärkeämpää on edustusjoukkueen koko toiminnan kehittäminen ja ammattimaistaminen. Samalla Sami on onnistunut kehittämään nuorista pelaajista uusia ratkaisijoita edustukseemme. Junioreissa toimintamme on edelleen kehittynyt, kasvanut ja muuttunut myös suunnitelmallisemmaksi Samin johdolla. Jatkuvasti kasvavan seuran valmennuspäällikön tehtävä ei ole helppo, ja olisimme joka tapauksessa olleet pian tilanteessa, missä tunnit päivässä eivät riittäisi molempien tehtävien hoitamiseen. Samin tekemä työ molemmissa rooleissa tekee niistä seuraajille helpompia.”

Sami on seurassamme hyvin arvostettu ja pidetty tekijä, jonka kanssa koko seurayhteisö olisi mieluusti jatkanut töitä yhdessä tulevinakin vuosina. Tästäkin huolimatta olen myös iloinen Samin puolesta, joka pääsee ottamaan urallaan uuden haasteen vastaan uudessa ympäristössä. Samalla Samin lähtö osoittaa, että seuran toimijoita ja toimintaa arvostetaan myös muualla.

Haluan lämpimästi kiittää Samia kuluneista vuosista seuran palveluksessa koko FC Vaajakosken seurayhteisön puolesta. Menestystä tulevaan ja ehkä tiemme vielä joskus kohtaavat uudelleen.” – Lassi Paavolainen

Lisätietoa seuraavasta päävalmentajasta ja valmennuspäällikön tehtävän hakemisesta annetaan myöhemmin.

Yhteydenotot:

Sisu Etelälahti
040 7382452