Niilo Pirttinen jatkaa puolustuksessa

FC Vaajakoski on kiinnittänyt alakertaansa tärkeän jatkajan, kun Niilo Pirttinen laittoi mustetta sopimuspaperiin ja solmi seuran kanssa lähestyvää sarjakautta koskevan sopimuksen. Monipuolisesti puolustuksen eri pelipaikat hallitsevalle ”Nipalle” kausi FCV:n edustusjoukkueessa tulee olemaan neljäs.

Tue ja tilaa kausikorttisi nyt! Kortilla kaikki Kakkosen-kotiottelut ja mahdolliset Suomen Cupin pelit.

”Niilo kuuluu 02-ikäluokkaan, joka on alusta asti hyvin valmennettu. Peltosen Jarmo painotti harjoittelussa paljon taitoa ja pelinomaisuutta pienestä pitäen. Se näkyy Niilon pelaamisessa myös aikuisiällä. Vasemman jalan potkutekniikka on erinomainen.

Hän pystyy heittämään pitkää, lyhyttä, keskittämään, vetämään ja kuljettamaan laadukkaasti. Niilo omaa myös isänsä temperamentin ja välillä rapatessa roiskuu. Niilo on kilpailullinen pelaaja, hän haluaa voittaa ja minä tykkään sellaisista pelaajista.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

”Jatkan hyvillä mielillä Vaajakoskella. Joukkueelle en asettaisi muuta tavoitetta kuin sarjanousun ja henkilökohtaisena tavoitteena on auttaa joukkuetta saavuttamaan se.” – Niilo Pirttinen

Neuvonen vahvistaa saman näkemyksen myös valmennuksen taholta. ”Niilon oma tavoite on pelata ensi vuonna Ykköstä ja niin on myös FCV:n.”

Viime kesänä 20 vuotta täyttänyt Pirttinen liittyi FC Vaajakosken pakkaan kaudeksi 2020 pelattuaan edellisenä kesänä pääasiassa B-poikien SM-sarjaa kasvattajaseurassaan JJK:ssa. Vuonna 2019 pelaaja sai myös ensimmäiset kokemuksensa aikuisten peleistä päästessään kokeilemaan taitojaan kettunuttujen edustuksessa kolmessa Kolmosen kamppailussa syksypuolen kierroksilla.

Ensimmäisellä kaudella Vaajakoskella peliminuutit olivat vielä tiukassa. Toisena kesänään punapaidoissa Pirttinen räjäytti pankin ja murtautui kokoonpanon aloitusmiehistöön. Totutun vasemman laitapuolustajan paikan lisäksi vastuuta tuli keskikentän pohjalla ja kentällä vietetyt minuutit moninkertaistuivat edelliseen vuoteen peilaten.

Sama kehityskulku jatkui myös vuonna 2022, kun Pirttinen urakoi puolustuksessa 18 ottelussa minuutteja yhteensä noin 1600. Tarjolla olisi ollut enemmänkin, mutta vahvaotteisesti pelannut Nipa kärsi muutamissa loppukauden otteluissa korttitilin täyttymisen rasittamana pelikieltoja.

Kun keskikesän taitteilla FC Vaajakosken topparikaksikko Mustafa Hussein Zada ja Killian Denoual suuntasivat muualle, tarjoutui Pirttiselle uusi rooli vajaaksi jääneelle keskuspuolustajan tontille. Uudesta haasteesta pelaaja selvisi erinomaisesti. Valmennus joutuukin täksi kaudeksi punnitsemaan monipuolisen ja tunnollisen puolustajan roolitusta tarkoin.

”Pelipaikasta ollaan Niilon kanssa puhuttu muutamaan otteeseen ja hänelle ei ole mitään ongelmaa pelata sitä paikkaa tai roolia, mitä valmentaja sanoo. Varmasti häntä käytetään vahvasti pallollisena pelaajana, mutta onko hän toppari, laitatoppari vai laitapakki selviää aikanaan. Hän pärjää varmasti myös keskikentällä Kakkosessa, mutta en näe korkeammalla sarjatasolla häntä siinä roolissa, niin jätetään se paikka muille. (never say never).” – Neuvonen

Kakkosessa Pirttinen on pelannut FC Vaajakosken paidassa 45 ottelua, joissa hän arvioi saaneensa suorittamiseensa reilun määrän rutiinia. ”Koen että olen kehittynyt näiden kolmen FCV-kauden aikana siinä, että pystyn suorittamaan melko tasaisesti pelistä toiseen.”

Lopuksi Pirttinen heittää terveisensä paikallisille futisjännäreille. ”Kannattaa ensi kaudella tulla katsomaan pelejä, sillä kentällä nähdään varmasti energisempi ja voitontahtoisempi FC Vaajakoski.”

Punapaidat pelaavat seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina 18.2. Äänekosken jalkapallohallissa JPS:n kanssa. Aiemmissa harjoitusotteluissaan FC Vaajakoski päätyi joulukuussa tasatulokseen 1-1 Ilveksen farmiryhmää vastaan Tampereella ja on tämän vuoden puolella murskannut Äänekoskella Keuruun Pallon tennislukemin 6-0 ja kaatanut Imatran Palloseuran maalein 3-1.