Mustafa Hussein Zada topparin tontille

FC Vaajakosken alakerta saa merkittävän vahvistuksen paikalle, jolle sitä juuri kuumeisimmin tarvittiinkin. 22-vuotias afganistanilainen keskuspuolustaja Mustafa Hussein Zada vaihtaa Tampereen Pallo-Veikkojen punavalkoasut FCV:n samanvärisiin tämän kauden kattavalla sopimuksella. Pelaaja teki ensiesiintymisensä FC Vaajakosken paidassa viikonlopun Cup-ottelussa Lahden Reipasta vastaan ja osoitti olevansa joukkueelle selkeä vahvistus.

”Tulin Vaajakoskelle, koska luvassa on paljon vastuuta ja luottamusta. Olen pelannut vain yhden pelin joukkueen kanssa eikä ole tullut treenattua vielä. Joukkue näyttää hyvältä ja motivoituneelta!” – Mustafa Hussein Zada

”Hussein Zada on todella vahva ja taktisesti hyvä pelaaja. Tuo myös vaarallisuutta meidän erikoistilanteisiin. Johtajatyyppi, joka tuo koppiin lisää vaatimustasoa jätkille. Ohjaa kentällä alhaalta hyvin muita. Hyvä jätkä ja joukkuepelaaja.” – Päävalmentaja Sami Mustalampi

Omiksi vahvuuksiksiin puolustaja itse nostaa kaksinkamppailuvoiman, nopeuden ja hyvän pääpelaamisen.

FC Vaajakoski hävisi lauantaina Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelunsa Vehkahallissa Lahden Reippaalle 0-3 ja putosi näin jatkosta. Hussein Zada urakoi punaisten takalinjoilla täydet minuutit.

”Siinä pelissä oli paljon asioita, mitä meidän pitää parannella. Joukkueeseen on tullut paljon uusia jätkiä muualta ja sen huomasi heti meidän pelissä. Onneksi on aikaa vielä kauden alkuun ja ehditään tutustua ja parantaa meidän peliä monella eri tavalla.” – Hussein Zada

Jalkapallo on ollut tärkeässä osassa Hussein Zadan elämässä jo pienestä pitäen. Toppari kertoo, että hänen olisi todella vaikea ajatella olevansa jonkin toisen lajin parissa ja toteaa pelanneensa jalkapalloa niin kauan kuin itse muistaa. Varsinaista esikuvaa pelaajalla ei ole, mutta espanjalaispuolustaja Sergio Ramoksen uraa maailmalla hän mainitsee seuranneensa tarkkaan.

Synnyinmaan tilanne huolestuttaa nuorukaista, jonka elämä ja elämänasenne ovat vieneet TPV:n kapteeniksi

Tamperelainen, 3.10.2021

Suomeen Hussein Zada saapui perheensä kanssa Afganistanista vuonna 2009 ollessaan 10-vuotias. Hän pelasi vähän aikaa Kemissä, mutta puolentoista vuoden kuluttua edessä oli muutto Tampereelle. Siellä keskuspuolustaja pelasi aina viime kauteen saakka edustaen Tampereen Kisatovereita, Tampere Unitedia sekä Pallo-Veikkoja.

Ensimmäiset Kakkosen pelit Hussein Zadalle kirjattiin vuonna 2019 TamUn riveissä ja kaksi edellistä kautta hän on pelannut TPV:ssä. Viime kaudella esimerkillisenä joukkuepelaajana tunnettu toppari toimi myös Pallo-Veikkojen kapteenina. Kesä oli kokemattomalle joukkueelle vaikea ja päättyi putoamiseen. Hussein Zada kertoo nuoren ryhmän yrittäneen joka pelissä kaikkensa, mutta muiden olleen vain yksinkertaisesti parempia.

Lopuksi tuore sopimuspelaaja lähettää terveisensä lukijoille.

”Tervetuloa seuraamaan viihtyisää jalkapalloa ja nauttimaan kovista derbyistä!” – Hussein Zada