Montonen ja Mikkonen liittyvät edustusjoukkueeseen

FC Vaajakosken edustusjoukkueen tulevan kauden pelaajalista kasvaa kahdella uudella nimellä. Jyväskylän seudulla koko uransa pelanneet nuoret Benjamin Montonen ja Antto Mikkonen pukevat ensi kesänä ylleen Vaajakosken punavalkoiset värit.

Tämän vuoden alussa 18-vuotta täyttänyt Montonen innostui jalkapallosta jo pienellä iällä kavereiden kautta sekä seuraamalla otteluita TV:stä. Oma futisharrastus alkoi kuuden vanhana Leppäveden Lepässä, joita hän edusti peruskoulun kolmannelle luokalle saakka.

Leppävedeltä ”Beni” siirtyi JJK:n juniorikouluun, jossa keskikenttäpelaaja jatkoi aina viime kauteen. Hän pelasi tuolloin B-nuorten SM-sarjaa ketturyhmän lahjakkaassa 04-ikäluokassa, joka sijoittui lopulta kesän päätteeksi neljänneksi. Kyseistä joukkuetta valmensi FC Vaajakosken ruoriin alkavaksi kaudeksi tarttunut Sami Mustalampi.

Joukkueen hyvästä menestyksestä huolimatta Montosen oma kausi JJK:n U17- joukkueessa jäi kuitenkin vajaaksi selässä todetun rasitusosteopatian takia ja pelejä ehti kertyä tilille vain seitsemän. Yksi pelaajan omista toiveista onkin selvitä tästä vuodesta terveempänä.

”Tavoite on saada ehjä treenikausi, että saa kaiken irti kun kausi alkaa sekä selvitä pelikaudesta ilman pidempiä loukkaantumisia. ” – Montonen

Myös aikuisten pelejä Kolmosessa ja Nelosessa JJK:n reservissä kahtena viime vuonna jo kokenut Montonen laskee jalkapalloilijana parhaiksi puolikseen aggressiivisen pelaamisen, tempokuljetukset, ensimmäisen kosketuksen ja selviytymisen pienistä tiloista kentällä.

”Beni” suhtautuu ensimmäiseen kauteensa Vaajakoskella luottavaisesti.

”Näin hyvän mahdollisuuden saada pelejä FC Vaajakosken paidassa. Kun kysyttiin mukaan tähän jengiin, niin jonkun aikaa mietin mikä olisi hyvä ratkaisu ja päätin tulla FCV:n mukaan. Hyvällä ja odottavilla fiiliksillä hyppään mukaan tähän joukkueeseen. Tavoitteena on olla vakiopelaaja avauksessa ja saada paljon minuutteja miesten peleissä.” – Montonen

Mikkonen on puolestaan vuonna 2002 syntynyt maalivahti. Hän kiinnostui jalkapallosta kavereiden ja pihapelien innoittamana aloittaen seuratasolla pelaamisen Muuramen Yrityksen riveissä.

Sen jälkeen ura jatkui JJK:n junioreissa. Aikuisten tasolla torjuja debytoi 2019, kun Mikkonen pääsi tolppien väliin kahteen kettupaitojen edustuksen Kolmosen otteluun. Molemmissa oma maali säilyi koskemattomana.

Viime kesänä Antto edusti FC Blackbirdiä Itäisen alueen Kolmosessa. Vahvuudekseen maalivahti nostaa erityisesti jalalla pelaamisen.

”Valitsin FCV:n, koska uskon että minulla on täällä hyvä mahdollisuus kehittyä. Joukkueeseen tulen hyvällä ja odottavaisella mielellä.” – Mikkonen