Matti Liimatainen osui Närpes Kraftin verkkoon ja sinetöi FC Vaajakoskelle jo neljännen peräkkäisen voiton

FC Vaajakoski – Närpes Kraft 1-0 (0-0)

51′ Matti Liimatainen 1-0

FC Vaajakosken voittokulku sai jatkoa lauantaina Panda Areenalla pelatussa kohinaottelussa. Kolme pistettä vankistivat punavalkoisten asemia Kakkosen C-lohkon kärkipään kamppailussa. Pisteitä 14 ottelun jälkeen joukkueella on kasassa 27 ja kärkeen on matkaa vain kolmen pisteen verran.

Pelin kuva oli alusta asti selvää. Närpes puolustaa syvältä ja pyrkii hyökkäämään vastaan nopeasti. Me pyrittiin haastamaan nopeasti heidän puolustustaan, mutta vähän näkyi kolmas peli seitsemään päivään, vaikka tuoreitakin miehiä oli myös kentällä.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Ensimmäisellä puoliskolla kotijoukkue oli suvereenisti niskan päällä pallollisena, muttei onnistunut murtamaan maalin arvoisesti närpiöläisten bussipuolustusta. Tarjolla oli toki muutama paikkakin, joista palloa ei kuitenkaan saatu toimitettua verkkoon saakka.

Heti ensimmäisellä parikymppisellä FC Vaajakosken hyökkääjillä oli tilaisuutensa, mutta Matias Sydänmaa puski yli ja toisen Matiaksen, sukunimeltään Sarlinin laukaukseen vieraiden maalivahti Jared Maloney venytti hanskansa väliin.

Sarlinille tarjoutui vähän myöhemmin uusikin tilaisuus pystysyötöstä, jossa Maloney toimi jälleen pelastavana enkelinä. Närpes Kraft kyttäsi pitkälti vastaiskupaikkoja. Niissä isäntien alakerta oli hereillä ja vierasjoukkueen hyökkäysosasto vaikuttikin välillä varsin turhautuneelta, kun laadukkaille paikoille ei ollut asiaa.

Olen kohtuu tyytyväinen miten pelattiin ja miten rakennettiin tilanteita. Muutamassa tilanteessa oltaisiin vielä nopeammin voitu edetä, kun Närpes ei ollut vielä organisoinut puolustusta. Kokonaisuudessaan esitys oli kuitenkin oikein tasapainoinen ja yksi maali riitti onneksi voittoon. Maali tuli hyvästä vastaprässistä, siitä hyvä veto maalia kohti ja ripari sisään.” – Neuvonen

Lukemat Närpes Kraftia vastaan pysyivät maalittomina aina toisen kolmivarttisen alkuhetkille saakka, kunnes viimein tärähti. Vastaprässistä vastasi Sarlin, jonka jälkeen Jimi Saarikko pääsi laukomaan. Maalivahdin eteensä torjumassa pallossa paikalla oli takareittään loukanneen Benno Hanslianin tilalle kentälle vaihdettu Matti Liimatainen, joka naulasi sisään ottelun ainoan täysosuman. Osuma oli toista kauttaan FCV-paidassa pelaavalle Liimataiselle ensimmäinen Kakkosessa.

Osuman jälkeen pelinkuva hieman tasoittui. Vieraat loivat pari puolittaista paikkaa kulmapotkuista, mutta pelitilanteissa eivät keksineet mitään eväitä FC Vaajakosken tiiviin paketin purkamiseksi. Lähimpänä maalintekoa olikin päätöskympillä punaisten Saboor Salim, joka ei kuitenkaan saanut riittävän puhdasta kosketusta palloon Saarikon tarjoilun jälkeen.

Haluttiin vielä tehdä toinen maali, mutta siinä ei onnistuttu. Ihan lopussa tavoitteena oli pitää pallo omalla joukkueella, ettei Kraft saa painetta meidän päähän. Tässä ei täysin onnistuttu, mutta kuitenkin ihan ok+ suoritus. Härkäviikosta kuitenkin yhdeksän pistettä ja maalit 10-2, joten olen oikein tyytyväinen.” – Neuvonen

Kotijoukkueen paidassa lauantain kamppailussa debytoi nuori keskikentän Veikko Janhunen, joka oli liittynyt mukaan JJK-organisaatiosta. Kyseessä on ylivieskalaistaustainen YPA-kasvatti, joka vietti Keski-Suomeen muuttonsa jälkeen ensimmäiset vuodet Säynätsalon Riennossa.

Näkyvä muutos punaisten lauantaisessa kokoonpanossa oli myös Lauri Suutarisen esiintyminen puolustuslinjassa. Yleensä keskikentällä nähty pelaaja suoriutui urakastaan kuitenkin hyvin, vaikka jännitys paistoi tekemisestä aluksi.

FC Vaajakoski jatkaa urakkaansa viikon huilin jälkeen ensi lauantaina Oulussa JS Herculesta vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa elokuun viimeisenä sunnuntaina, jolloin Panda Areenalle saadaan vieraaksi Kuopion Elo klo 16.00.

FC Vaajakosken kokoonpano lauantaina

1 Antto Mikkonen MV
2 Niilo Pirttinen
3 Matias Niemelä
5 Hugo Halonen
8 Benno Hanslian → 24 Matti Liimatainen 39′
10 Juuso Sarkkinen
19 Santeri Suutari
27 Lauri Suutarinen → 4 Joona Rönkä 64′
33 Matias Sarlin C → 9 Eero Salmi 85′
92 Jimi Saarikko → 23 Veikko Janhunen 85′
96 Matias Sydänmaa → 11 Saboor Salim 64′