Matias Sydänmaa lainasopimuksella Vaajakoskelle – ”Kaikin puolin täydellinen pelaaja meille”

Hyökkääjä Matias Sydänmaa siirtyy Ykkösen JJK:sta FC Vaajakosken punavalkoisiin väreihin määräaikaisella lainasopimuksella, joka ulottuu tämän kauden loppuun saakka. JJK:lla on toki mahdollisuus kutsua pelaaja takaisin riveihinsä tarvittaessa aiemminkin. Sydänmaa näyttäytyi FCV:n paidassa kertaalleen jo harjoituspelissä antaen hyvän vaikutelman kyvyistään.

Liityn mukaan hyvällä ja odottavaisella mielellä. Uskon, että FC Vaajakoski on hyvä paikka minulle näyttää kykyni.” – Matias Sydänmaa

Kausikortit myynnissä – tue ja tilaa omasi nyt!

Kesäkuussa 20 vuotta täyttävä Matias ”Madde” Sydänmaa aloitti jalkapalloilun Petäjäveden Petäjäisissä, mutta kymmenen edellistä kautta nuorukainen on edustanut kettupaitoja. Ensimmäiset aikuisten pelit rohkeasti ja vahvalla itseluottamuksella pelaavalle hyökkääjälle JJK:ssa tilastoihin kirjattiin kesällä 2020 organisaation kakkosjoukkueessa Nelosessa.

Aiemmin talvella uutisoitiin JJK ja FC Vaajakosken välisestä yhteistyöstä valmentajarintamalla, kun JJK:ssa valmentajana toimiva Jori Särkkä aloitti myös FCV:n maalivahtivalmentajana. Nyt seurat tiivistävät yhteistyötään myös pelaajaliikenteen muodossa.

Alusta asti, kun siirryin Vaajakoskelle, niin halusin tehdä yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa. JJK:n kanssa se on heti tuntunut luonnolliselta ja olemme Toni Lehtisen (JJK:n päävalmentaja) kanssa lähes viikoittain yhteyksissä. Harjoituspeleissä on käynyt useampi JJK:n nuori pelaaja testaamassa Kakkosen vauhtia. Näistä Madde esiintyi Ilves/2 vastaan hyvin edukseen. Silloin, kun molemmat seurat sekä pelaaja ovat halukkaita lainaan, niin yhteistyö toimii. Me halutaan pitää arki vähintään yhtä laadukkaana kuin JJK ja Madde tulee tietysti meillä taistelemaan tosissaan avauksen paikasta.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen on tyytyväinen, että seurojen välillä jo pidempään valmisteltu yhteistyö alkaa konkretisoitua ja on aidosti kaikkia osapuolia hyödyttävä.

Yhteistyömme FC Vaajakosken kanssa ottaa askeleita eteenpäin ja nyt päästään myös pelaajaliikenteen osalta konkreettisesti seuraavalle tasolle. Maddella on nyt hyvä mahdollisuus saada isoja minuutteja miesten peleissä hyvällä sarjatasolla. Meille on tärkeätä, että nuori, lupaava pelaaja saa mahdollisuuden kehittyä ja kehittää edelleen itseään, jonka myötä kaikki osapuolet voittavat. Seurojen välillä on keskusteltu yhteistyöstä jo pidempään ja ”Neukan” (FCV:n päävalmentaja Antti Neuvonen) kanssa ollaan suunniteltu ja juteltu paljon pelaajaliikenteestä. Ollaan löydetty hienosti yhteinen sävel ja yhteiset intressit viedä jyväskyläläistä jalkapalloa eteenpäin, Lehtinen kiittelee.

Kuva: Jussi Reinilä

Pelaajana Madde tuo meille lisää aktiivisuutta hyökkäämiseen. Hän tekee paljon töitä pallottomana, haluaa ratkoa tilanteita ja on ajattelutavaltaan erittäin hyökkäysvoittoinen. Madde pystyy pelaamaan myös useampaa pelipaikkaa, vaikka pelityyli tuskin sen enempää muuttuu. Myös ihmisenä Madde on kiva valmennettava, kentällä elää tunteella ja kentän ulkopuolella on sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Täydellinen pelaaja kaikin puolin FC Vaajakoskelle!” – Neuvonen

Omina vahvuuksina jalkapalloilijana pidän pelin luontia ja 1v1 -pelaamista.” – Sydänmaa

Kettupaitojen edustuksessa Kakkosessa Sydänmaa debytoi toissa kauden syyspuolikkaalla ja todellinen läpimurto tapahtui viime vuonna. Tuolloin pelaaja sai vastuuta 16 kampailussa, joissa hän onnistui viimeistelemään kolme maalia. Ensimmäinen osuma Kakkosessa syntyi toukokuussa FC Vaajakosken verkkoon.