Matias Sydänmaa jatkaa Vaajakoskella

Hyökkäävässä roolissa kentällä viihtyvä Matias Sydänmaa liittyi toukokuussa FC Vaajakosken nippuun lainasopimuksella JJK:sta. Tehokkaan ”Madden” otteista punapaidoissa päästään nauttimaan myös tulevana kesänä, sillä pelaaja on allekirjoittanut seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen.

”Päätin jatkaa Vaajakoskella, koska viime kaudesta jäi todella hyvä fiilis, vaikka loukkaantuminen pilasi omalta osalta loppukauden. Myös mahdollinen Ykkösen paikka toimi tärkeänä tekijänä jatkolle.” – Matias Sydänmaa

”Haluamme joukkueeseen laadukkaita etenijöitä, jotka ovat nopeita ja sitoutuneita. Madde olisi varmasti jo tänä vuonna murtautunut läpi Kakkosessa, mutta armeija ja loukkaantumiset vaikeuttivat viime kautta. Molemmille osapuolille jäi kuitenkin positiivinen kokemus viime vuodesta, ja vaikka muitakin seuroja oli kiinnostuneita, Madde valitsi meidät.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

20-vuotias Sydänmaa aloitti futiksen pelaamisen Petäjäveden Petäjäisissä ja edusti sen jälkeen yli kymmenen kauden ajan JJK:ta seuran junioreissa ja myöhemmin edustuksessa. Viime keväänä vastuuta kettupaitojen Ykkösen ryhmässä ei herunut, minkä seurauksena Sydänmaa siirtyi lainasopimuksen turvin hakemaan peliminuutteja Vaajakoskelta.

”Viime kaudella FCV:n mukana koen, että kehityin pelaajana paljon. Pääsin pelaamaan paljon ja tehojakin tuli ihan mukavasti. Vaikka armeija ja loukkaantuminen vaikuttivat treenaamiseen sekä peleihin, niin kokonaisuudessaan jäi positiivinen fiilis. Suoraan sanottuna Vaajakoskella pelaaminen toi hieman hiipunutta innostusta takaisin jalkapalloa kohtaan.

Ensi kesän tavoitteena on erityisesti henkilökohtaisella tasolla pysyä kunnossa ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Näin auttaa myös joukkuetta saavuttamaan menestystä. Tämän kautta sitten ottaa mahdollinen uusi askel eteenpäin urallani.” – Sydänmaa

Omina vahvuuksinaan pelin luomista ja 1vs1 -pelaamista pitävä Sydänmaa esiintyi viime kaudella FC Vaajakosken paidassa 14 ottelussa kellottaen peliaikaa hieman reilut tuhat minuuttia. Maaleja pelaajan toimesta syntyi viisi ja lisäksi hän alusti yhtä monta osumaa.

Pelaajanippu rakentuu hyvää vauhtia

Myös maalivahti Santtu Toivari nähdään tulevallakin kaudella punaisten ringissä, sillä hänen aiempi sopimuksensa oli kaksivuotinen. 21 vuoden ikäinen torjuja sai alleen edellisenä kesänä ensimmäiset Kakkosen matsinsa pelaten nollapelin pietarsaarelaista JBK:ta vastaan.

Santtu Toivari. Kuva: Keski-Suomen Jalkapalloviikko

Vauhdikas hyökkäyspään pelaaja Saboor Salim aloittaa puolestaan jo viidennen kautensa Vaajakoskella. Viime kesänä viisi maalia iskenyt ”Sabu” on nopeutensa ansiosta uhka myös maaliensa lisäksi, sillä vahvan prässipelaamisen myötä tilanteita avautuu kanssapelaajille jatkuvasti.

Saboor Salim (keskellä). Kuva: Keski-Suomen Jalkapalloviikko

Julkaistuja pelaajasopimuksia FC Vaajakoskella on nyt kymmenen kappaletta, mutta pöytälaatikosta löytyy julkaisemattomia papereita vielä aloituskentällisen verran. Lisää uutisia on luvassa pian!

Harjoitusottelut käyntiin

Harjoitusottelunsa FCV aloitti viime lauantaina Vehkahallissa, jossa se sai vastaansa Kolmosen kauteensa valmistautuvan Jyväskylän Komeetat. Punavalkoiset olivat selvästi vahvempia ja veivät voiton ylivoimaisin 7-0 (5-0) -maalinumeroin. Maalinteossa onnistuivat kahdesti verkkoa heiluttanut Matti Liimatainen, Matias Niemelä, Miska Verkko, Rasmus Häkkinen, Lennart Voikar sekä toisella jaksolla topparin tontilla pelannut Niilo Kovanen.

Talvikauden otteluohjelman löydät täältä

Kausikortit nyt tarjouksessa!