Maalihanat auki, Kemi kaatui 5-0

FC Vaajakoski – Kemi City FC 5-0 (3-0)
5′ Saboor Salim 1-0
11′ Niko Lohi 2-0
37′ Julius Järvinen rp. 3-0
66′ Niko Lohi 4-0
85′ Matias Sarlin 5-0

FC Vaajakoski kaatoi Kemin 5-0

FC Vaajakoski lisäsi Kemi City FC:n ahdinkoa sarjan hännillä murskaavalla esityksellään 5-0. Hieman takkuillut hyökkääminen oli tänään muisto vain, kun maalihanat saatiin kunnolla auki. Kentän hahmoksi nousi keskikentän Niko Lohi, joka aiheutti jatkuvasti päänvaivaa valkopaitaiselle vierasjoukkueelle ja laukoi kaksi komeaa maalia.

”Tasoero oli tänään huomattava ja ottelu ratkesi oikeastaan ensimmäiseen 10 minuuttiseen. Sen jälkeen teimme tarvittavan ja pystyimme pitämään usealla pelaajalla tuntumaa yllä. Tästä on hyvä jatkaa kohti SJK-tuplaa!” – Sami Okkonen

Avausmaalia ottelussa ei tarvinnut pitkään odotella. Viidennellä peliminuutilla kotijoukkue käynnisti Kemi Cityn kulmapotkun jälkeen nopean hyökkäyksen, josta Julius Järvinen ja Niko Lohi petasivat Saboor Salimille täysin avoimen tekopaikan. Nuori hyökkääjä ei tilaisuuttaan hukannut, vaan viimeisteli hallitusti kauden viidennen maalinsa. Punapaidat kasvattelivat johtonumeroitaan reilun kympin jälkeen. Matias Sarlin kuljetti pallon ylös ja jätti sen Lohelle, joka täräytti pelivälineen 25 metrin paikkeilta vasempaan alatakanurkkaan todella hienolla laukauksella. Osuma oli Pekelle kauden ensimmäinen. Avaava puoliaika eteni vahvasti FC Vaajakosken komennossa kemiläisten paria vastaiskua lukuun ottamatta. 3-0 -maali nähtiin 37. minuutilla rangaistuspotkusta, kun Antoine Lemarién antamassa kulmapotkussa vieraiden Aleksi Gullsten joutui rikkomaan. Pilkun takuuvarmasti sisään toimitti Julius Järvinen.

Toinen jaksokin kulki FCV:n selvässä pallonhallinnassa ja Kemin puolalaismaalivahti Adam Szymaszek oli täystyöllistetty. Tunnin kohdalla nähtiin harvinainen tilanne, kun isäntien vaihtoruletti pyörähti kunnolla ja samalla kertaa suoritettiin peräti neljä vaihtoa. Kuutisen minuuttia myöhemmin vieraiden verkko heilui jälleen, kun kentälle sisään tullut Kimmo Huisman tarjosi pallon boksiin Lohelle. Oikein ajoitettu syöttö ja siirto sivuun vapauttivat Lohen avopaikkaan, josta mies pommitti päivän toisen osumansa. Illan viimeisen maalin ja 5-0 -loppulukemat maaliin upotti Matias Sarlin kauden seitsemännellään 85. minuutilla. Ratkaisevan esityön tekivät puolustajat Aleksi Kaakinen terävällä nousullaan pallon kanssa ja tarkan syötön antanut Johannes Nykänen. Voitto nosti ainakin hetkellisesti FC Vaajakosken Kakkosen C-lohkon kolmospaikalle.