Leskisen lisäaikamaalilla tasapeli

FCV lähti hakemaan täyttä pistepottia Pieksämäen tasapelipisteen jälkeen, mutta ottelusta tuli jälleen kaikkea muuta kuin helppo. Alkukauden maali-iloittelut ovat tasaantuneet viime aikoina hieman maltillisempiin lukemiin, mutta Siilinjärven keskiviikkoillassa ei juuri maaleista ollut pulaa.

SiPS – FC Vaajakoski 3-3 (3-2)

Itä/Keski-Suomen Kolmonen 15/20
21.8.2013 klo 20:00 Siilinjärvi

Maalit:

1-0 Jeremias Kettunen (SiPS)
1-1 Toni Pöyhönen
2-1 Jukka Janhonen (SiPS)
2-2 Tomi Karlstedt
3-2 Aleksi Mäkinen (SiPS)
3-3 Jarmo Leskinen

Varoitukset:

Kimmo Huisman, Tomi Karlstedt, Niko Lohi, Jarmo Leskinen

Avaus:

Salminen; Kiiveri, Veijonen, Leskinen, Reuna (-> Abdullahi ’56); Huisman, Karlstedt, Lohi; Setti, Järvinen, Pöyhönen

Penkillä:

Suonpää, Kiesilä, Neuvonen, Abdullahi (->Reuna ’56)

Kotijoukkue SiPS lähti otteluun erittäin vauhdikkaasti, eikä ehtinyt kulua kuin neljä minuuttia ja palloa saatiin kaivaa punapaitaisen vierasjoukkueen maaliverkoista. Pallo pelattiin korkeana FCV-maalista katsottuna oikealle laidalle, ja sieltä se toimitettiinkin tarkasti takanurkkaan.
Tasoitusmaali saatiin silti väännettyä. Toni Pöyhönen sai korkean pallon oikeassa laidassa, jossa sitä sorkkimaan ehti kuitenkin kotijoukkueen puolustaja, monottaen pelivälineen Pöhin koiven kautta kimmokkeen ottaneena yli maalivahdin. Tästä maalista nautittiin hieman liian pitkään, sillä puolustusvalmiuden olisi suonut olleen täydessä iskussa jo seuraavassa hyökkäyksessä. Pallo pelattiin ensimmäisen maalin tapaan laidasta sisään josta viimeisteltiin jälleen.
Tunteet olivat lämmenneet erotuomarin eriskummallisten ratkaisujen myötä, ja kortteja nousi kumpaankin suuntaan. Myös maalilukemat olivat edelleen nosteessa, sillä Tomppa Karlstedt tasoitti Kimmo Huismanin keskityksestä, puskien pallon jälleen yli kotijoukkueen maalivahdin. Seuraavaakaan osumaa ei tarvinnut odotella, kun SiPS osui heti perään. Pallo puskettiin kulmapotkusta maaliin ja näissä lukemissa edettiin tauolle.

Toisella puoliskolla päävalmentaja Järvinen siirsi joukkueensa kolmen alakertaan, kun Reuna tuli vaihtoon ja Ali ”Iska” Abdullahi keskikentälle. Kimmo Huisman siirtyi puolustukseen ja myös aiempina vuosina hyökkäyspäässä maaleja iskenyt Jamo Leskinen rynni hyökkäyksien tueksi. Ottelu oli vahvasti vierasjoukkueen hallinnassa, mutta kuten edellisottelussa SaPaa vastaan, ei tälläkään kertaa palloa meinattu saada maaliin hyvistä paikoista huolimatta. Siilinjärvellä odoteltiinkin jo loppuvihellystä, kun Leskinen osui paluupalloon nostaen sen jälleen yli kotijoukkueen maalivahdin. Yliaikaa oli erinäisistä katkoista johtuen tuossa kohtaa pelattu jo kuusi minuuttia.

Erittäin tilannerikkaan ottelun jälkeen pisteet päädyttiin siten jakamaan tasan, vaikka FCV:llä olikin kaikki avaimet täyteen pottiin. Silti kolme nousua tappioasemasta on erittäin positiivinen suoritus.