Lappeenrannasta tylyt terveiset — PEPO haki täydet pisteet Vaajakoskelta

Vierasjoukkue PEPO tuli vaajakoskelle juuri niin iskukykyisenä, kuin ennen ottelua oli ennakoitavissa. Ottelun alkuminuuteilla FCV onnistui kuitenkin pitämään keskialueen tiiviinä ja vieraat poissa paikoilta.

 

FC Vaajakoski – PEPO 0-2 (0-2)

11.minuutilla FCV:n puolustus purki palloa oman rangaistusalueen tuntumasta poikki kentän, hetken herpaantuminen ja PEPO:n Akeg Deng katkaisi syötön ja vapautti Edwin Salazarin topparien välistä maalintekoon.

Avausmaalin jälkeen FCV:n kontrolli hieman alkoi horjua ja PEPO alkoi viemään peliä myös keskialueella.

Tuloksena oli muutama rike lähellä omaa rangaistusaluetta ja vieraiden Jerry Särkkä ampuikin vapaapotkun 25 metristä vaarallisesti vain hieman ohi.

Kotijoukkueen pelin avaaminen ei avauspuoliajalla ollut uomissaan, vaan pystyynjuoksut tyrehtyivät ennen rangaistusaluetta. Yhden loistavan tilanteen FCV kuitenkin loi. Kova keskitys maalille ja ohjaamassa ollut Jarkko Kosunen sai jalkaansa väliin, mutta pallo lipui niukasti ohi.

Kotijoukkueen tuska syveni, kun 31 minuutilla vieraiden Salazar sai jälleen syötön topparien väliin, otti pallon rinnalla alas ja ampui illan toisen maalinsa vastustamattomasti ohi FCV:n maalivahti Roope Järvisen.

Toiselle puoliajalle kentälle juoksi selvästi sisuuntunut kotijoukkue. Pallonhallinta oli selkeästi tavoitteena, sekä prässääminen oli nostettu selvästi korkeammalle. Yritteliäisyys toikin muutamia painostusjaksoja, joista kuitenkaan palloa ei maaliin saatu.

Ennen ottelua perään kuulutettu tehokkuus ei realisoitunut ja pisteet matkasivat 0-2-lukemin Lappeenrantaan. Tappio oli FCV:lle kolmas perättäinen.

FCV-valmentaja Mika Järvisenkin mukaan maalinteon tuska on juuri nyt kova:

”Vastassa oli sarjan liikkuvin joukkue, jonka tehokkuus viimeistelyssä varsinkin avauspuoliskolla oli murhaavaa. Tarkoitus oli tukkia vastustajan peli keskialueella. Siinä onnistuttiin kohtuullisesti ensimmäiseen takaiskumaaliin saakka, mutta sen jälkeen kontrolli pelistä katosi. Toiselle puoliajalle nostettiin prässiä ylemmäksi ja päästiinkin muutamille paikoille, mutta viimeiset ratkaisut tuottavat yhä tuskaa”