Kotipelien merkeissä jatketaan – Panda-areenalle savolaisvieraita

Ke 10.07.2024 klo 18.30 Panda-areena
FC Vaajakoski – KuPS Akatemia
Liput 15/10€
Suora lähetys: Ruutu+, selostamossa Hete- & Kotimäki.

FC Vaajakosken pelikalenteriin on keskiviikkoillalle merkattu jo kolmas kotiottelu kahdeksan vuorokauden sisällä. Viime viikolla punapaidat kohtasivat kaksi Ykkösen kärkijoukkuetta, joita vastaan tuloksena oli tasapeli ja tappio. Nyt toiselle puolelle asettuu ylemmän jatkosarjan paikasta kisaa käyvä KuPS Akatemia.

Sarjapaikan uusiminen vaatisi jo pientä ihmettä

FCV:llä on 14 pelatun ottelun jälkeen koossa ainoastaan neljä pistettä. Vasa IFK:hon on matkaa vain kolmen pinnan verran, mutta säilymiseen oikeuttava kymmenes sija on karannut jo 11 pisteen päähän. Runkosarjaa Ykkösessä on pelaamatta vielä kahdeksan kierrosta. Sen jälkeen otellaan ylempi ja alempi jatkosarja, joissa jokaiselle joukkueelle kertyy viisi lisäkamppailua. Sarjan kaksi viimeistä putoavat syksyn päätteeksi suoraan Kakkoseen.

Viime viikkoina punaiset ovat väläytelleet ja olleet muutamaan otteeseen voittotaistossa kiinni aivan pelien päätösminuuteille saakka. Vastustajat ovat kuitenkin rankoneet paikoistaan armotta aivan loppuhetkillä ja vaajakoskelaisten pistesaalis on jäänyt kovin laihaksi.

Viikko sitten FCV onnistui kuitenkin nappaamaan pisteen ykköspaikkaa hallussaan pitävältä HJK Klubi 04:lta kauden ensimmäisellä tasapelillään. Jättiyllätyskään ei ollut Panda-areenalla kovin kaukana, mutta sarjakärki onnistui viimeminuuttien maalillaan nousemaan tulokseen 2-2 (1-1) ja säästyi näin kesän ensimmäiseltä häviöltä. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Saboor Salim ja Lennart Voikar.

Lauantaina Vaajakosken nurmella pelattiin toisena majailevaa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Vieraat olivat tylyjä, eivätkä antaneet isännille mahdollisuuksia. Joukkueet olivat peliruuhkassa liikkeellä hieman raskaalla jalalla. FCV roikkui vielä avausjakson mukana pitäen tilanteen maalittomana, mutta jälkimmäisellä kolmevarttisella KPV onnistui kahdesti. Kotijoukkue ei kyennyt luomaan maalipaikkoja, joten nousukamppailussa mukana olevalle vierasjoukkueelle kirjattiin näin ollen voitto loppulukemin 0-2 (0-0).

FCV TV:n kooste ottelusta FC Vaajakoski – KTP

Keskiviikon ottelun FC Vaajakosken ryhmästä joutuvat jättämään väliin Genc Kovaqi, Rasmus Häkkinen, Matias Niemelä, Viljami Suihkonen ja Paulus Mehtonen. Miska Verkon ja Lauri Suutarisen pelaaminen on epävarmaa.

Kaksi osumaa voitokkaassa PKKU-ottelussa viimeistelleen Joel Pasasen sopimus on puolestaan purettu yhteisymmärryksessä pelaajan ja seuran välillä. Hiljattain FCV:n paitaan liittynyt Aaro Paappanen aloitti kuluvalla viikolla suorittamaan asepalvelustaan, joten häntäkään ei keskiviikkona varmastikaan kokoonpanossa nähdä.

KuPS Akatemia tuli tutuksi Kakkosessa viime vuonna

Kauteen 2021 saakka Kuopion Palloseuran farmiryhmänä toimineen SC KuFu-98:n toiminta siirtyi KuPS Akatemian harteille kyseisen vuoden lopussa. Alussa seuran pyörittämisestä vastasi KuPS Oy, joka kuitenkin päätti vuoden kuluttua luopua akatemiatoiminnoistaan ja vastuu siirtyi KuPS ry:lle eli toisin sanottuna Juniori KuPSille.

Edellisenä kesänä kuopiolaiset pelasivat FC Vaajakosken tapaan Kakkosen C-lohkossa. Keskinäisissä kohtaamisissa Panda-areenalla päädyttiin pistejakoon 1-1 (1-1) Niilo Pirttisen vastatessa isäntien tasoituksesta. Lokakuun alussa Kuopiossa punavalkoiset pääsivät juhlimaan 1-2 (0-0) -voittoa karattuaan ensin kahden maalin karkumatkalle. Kauden päätteeksi molemmat joukkueet pääsivät karsimaan noususta Ykköseen, mutta kumpikin joutui tunnustamaan vastustajan vahvemmakseen. Talvella sekä FCV:llä että KuPS Akatemialla oli sama kohtalo, sillä molemmat saivat paikat Ykkösestä täydennysmenettelyssä Hongan ja HIFK:n luopumisien seurauksena.

Joukkueet pelasivat vastakkain Kuopiossa toukokuun lopussa, jolloin keltamustat olivat selvästi vahvempia. Kolme pistettä jäivät tehokkaasti maalipaikkansa hyödyntäneelle kotijoukkueelle murskalukemin 5-1 (3-1). KuPS Akatemian ykköshahmo oli kaksi ensimmäistä maalia viimeistellyt Ahmad Alsheikh. Vieraiden kavennuksen nakkasi päällään sisään Voikar aivan avausjakson päätössekunneilla Verkon tarjoilemasta vapaapotkusta.

FCV TV:n kooste ottelusta KuPS Akatemia – FC Vaajakoski

Kuopion Palloseuran reservit ovat tällä hetkellä sarjassa 20 pisteellä kuudentena eli juuri sillä sijoituksella, joka oikeuttaisi vielä paikkaan ylemmässä jatkosarjassa. Ykkösen nuorimpiin lukeutuvan nipun kovin maalintekijä on Alsheikh. Syyrialainen kärkihyökkääjä on tehnyt joukkueelleen tähän mennessä kuusi täysosumaa. Niko Kivijärvi on pöllyttänyt verkkoa neljästi. Keskiviikon pelin hän kuitenkin joutuu jättämään väliin korttitilin tultua täyteen.

KuPS Akatemia pelasi viimeisimmän pelinsä vieraissa HJK Klubi 04:ää vastaan sunnuntaina. Helsingissä kotijoukkue oli huomattavasti parempi ja vei voiton lukemin 4-0 (3-0). Vieraat olivat tehneet kuvioihinsa pienoisia taktisia muutoksia, jotka kuitenkin osoittautuivat vääräksi ratkaisuksi.