Kotiotteluille voitokas päätös

FC Vaajakoski – GBK 3-1 (0-0)

47. Matias Sarlin 1-0
58. Jani Mäenpää 1-1
69. Valtteri Lohi 2-1
90+3. Valtteri Lohi 3-1

Kamppailut Vaajakosken liikuntapuistossa on tämän ottelun myötä tältä kaudelta pelattu. Yhdeksästä kotiottelustaan FC Vaajakoski voitti viisi ja pelasi kertaalleen tasan. Tämänpäiväinen voitto nosti punapaidat ainakin hetkellisesti lohkon seitsemännelle sijalle ja vain kahden pisteen päähän kolmospaikasta. Samalla varmistui myös Kakkosen sarjapaikka ensi vuodeksi, joka onkin seuralle historiallisesti jo neljäs peräkkäinen kausi kyseisellä sarjatasolla. Pisin visiitti Kakkosessa on FCV:ltä nähty aiemmin kausilla 2009-11.

Kotijoukkueelta puuttui lauantaina kokoonpanosta tukku avainpelaajia, kun sivussa olivat esimerkiksi paljon kesän mittaan vastuuta saaneet Masa Malen, Niko Lohi, Kimmo Huisman ja korttitilin täyttymisen vuoksi pelikieltoa kärsinyt Lari Liukkonen.

Avausjakso oli syksyisenä iltapäivänä tarkkaa ja tasaista pelaamista, eikä kummallakaan joukkueella ollut laadukkaita tekopaikkoja. Molemmat pystyivät katkomaan toistensa pallollista pelinrakentelua onnistuneesti. Pariin otteeseen FCV laittoi liikenteeseen vaarallisen näköisiä kulmapotkuja, mutta kunnon tilanteita niistäkään ei lopulta syntynyt.

Tauon jälkeen pelinkuva muuttui kuitenkin täysin ja tilanteita nähtiin molempiin päihin. Kakkospuolisko ehti vanheta vain vajaat pari minuuttia, kun Ville Viljalan käsistä käynnistyi suoraviivainen hyökkäys. Lopulta pallon haltuunsa saanut Toni Koskinen tavoitti boksista Matias Sarlinin, joka päätti kuivan kautensa puskumaalillaan. Vaaranpaikkoja riitti myös toisessa päässä. Ensin vierasjoukkueen toppari Lawrence Smith osui päällään kulmapotkusta poikkihirteen ja vain hetkeä myöhemmin tasoituksen 1-1 sisään pääsi laittamaan Jani Mäenpää Miika Hohenthalin alustuksesta. Maalivahdeista sekä FCV:n Viljala että GBK:n Olli Nylund venyivät pariin otteeseen loistotorjuntoihin.

Voittomaalin punapaidoille järjesteli parivaljakko, jolta on nähty vahvaa yhteispeliä kauden aikana aiemminkin. Saku Leppänen tarjoili pelivälineen taidokkaasti linjan taakse Valtteri Lohelle, joka ei erehtynyt vapaassa paikassaan, vaan nosti hallitusti kamppailun voittomaalin. Vaajakoskelaiset kasvattelivat johtoaan vielä lisäajalla, kun kokkolalaiset hakivat riskillä tasoitusta maalivahti Nylundinkin noustua tukemaan hyökkäystä. Saboor Salim ja Valtteri Lohi onnistuivat riistämään pallon vastustajalta ja Lohi pääsi sijoittamaan illan toisen osumansa tyhjänä ammottaneeseen GBK-maaliin.

FC Vaajakosken aloituskokoonpano

2 Aleksi Kaakinen
6 Santtu Laaksonen C
8 Toni Järvinen
10 Valtteri Lohi
13 Peetu Lintinen
14 Ville Viljala
16 Saku Leppänen
19 Toni Koskinen
20 Tomi Karlstedt
21 Aram Hasanzada
33 Matias Sarlin

Vaihtopelaajat

1 Santtu Toivari
11 Saboor Salim
12 Pyry Friman
22 Teemu Roponen

Vaihdot

72. Toni Järvinen (ulos) – Saboor Salim (sisään)
87. Matias Sarlin (ulos) – Teemu Roponen (sisään)