Kolme uutta lahjakkuutta edustuksen riveihin

FC Vaajakosken Kakkosen kauteen valmistautuva ryhmä täydentyy lupaavalla kolmikolla, kun vahvuuteen mukaan liittyvät Eero Salmi, Eero Säynäjäkangas ja Niko Laulainen.

He ovat urheilullisia jätkiä kaikki ja tulevat ottamaan isoja askeleita tämän vuoden aikana eteenpäin, kun työnteko jatkuu näin hyvänä. Näistä miehistä tullaan kuulemaan vielä paljon lähivuosina. Otamme nämä kaikki iloisena meidän ryhmään mukaan! Joukkueessa alkaa olla hyvä pöhinä päällä ja odotamme jo kovasti kauden alkua

Päävalmentaja Sami Mustalampi

19-vuotias Eero Salmi aloitti jalkapallouransa neljän vuoden ikäisenä Uuraisten Raikussa vanhempien sisarusten innoittamana. Hyökkääjä pelasi jonkin aikaa kaksoisedustuksella myös JJK:n junioreissa, kunnes siirtyi Komeettoihin, joita hän edusti aina viime kesään saakka. Nyt Salmi kaipasi kuitenkin uutta potkua uralleen.

”FCV vaikutti ympäristöltä, jossa on mahdollisuus kehittyä ja ottaa seuraava askel eteenpäin omalla uralla. Liityn joukkueeseen erinomaisella fiiliksellä ja uskon, että ensi kaudella saadaan jalkeille nälkäinen ja iskukykyinen joukkue.” – Eero Salmi

Edellinen kausi oli Salmelta rikkonainen varusmiespalveluksen vuoksi. Kentällä työteliäs, hyvät ja oikein ajoitetut liikkeet sekä vahvan viimeistelytaidon omaava pelaaja ehti kuitenkin pelaamaan jonkin verran otteluita Komeettojen A-junioreiden SM- sarjajoukkueessa ja seuran edustuksessa Kolmosessa.

Jalkapallouransa kohokohdakseen Salmi nostaa koko kauden 2019, jolloin hän oli mukana Komeettojen Nelosesta Kolmoseen nousseessa joukkueessa ja pelasi seurassa A-nuorten Ykköstä.

”Henkilökohtaisestikin kausi oli hyvä; pelasin ensimmäistä kertaa Raiku-vuosien jälkeen hyökkääjänä ja onnistuin tekemään kauden aikana yli 30 maalia.” – Salmi

Eero Säynäjäkangas on iältään 18-vuotias keskikenttäpelaaja. Hänen peliuransa alkoi viiden vuoden ikäisenä Porissa Karhu-Futiksen paidassa, mutta 2010 oli edessä muutto Satakunnasta Keski-Suomeen. Jyväskylässä uudeksi seuraksi valikoitui Komeetat.

Muutaman kauden myös JJK:n junioreissa pelannut Säynäjäkangas mainitsee parhaiksi ominaisuuksiksiin kentällä peliälyn ja hyvän vedon. Edellisenä kesänä nuorelle miehelle otteluita kertyi enimmäkseen Komeettojen A-nuorten SM-sarjaryhmässä sekä lisäksi joitakin pelejä myös Kolmosesta Kakkoseen nousun tehneessä seuran edustusjoukkueessa.

”Vaajakoskelta otettiin yhteyttä ja ajattelin että FCV olisi hyvä paikka kehittyä. Tulen hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä joukkueeseen!” – Eero Säynäjäkangas

Kolmikon kokenein Niko Laulainen on 24-vuotias monipuolinen puolustuspään osaaja, jolta sujuvat niin topparin kuin laitapakinkin hommat. Omiksi vahvuuksiksiin puolustuksessa Laulainen nostaa pituuden myötä päällä pelaamisen ja kaksinkamppailuvoiman.

”Valitsin FC Vaajakosken tulevan kauden seuraksi, koska halusin haastaa itseäni ja katsoa mihin taso oikeasti pelaajana riittää. Liityn joukkueeseen positiivisin mielin ja odotan innolla kauden alkamista.” – Niko Laulainen

Kiinnostus jalkapalloa kohtaan Laulaisella syttyi pikkupoikana YouTuben kautta, kun hän katseli esimerkiksi brasilialaistähti Ronaldinhon pomputteluvideoita.

Kipinä lajia kohtaan oli sen verran vahva, että Laulainen aloitti itsekin pelaamisen Palokan Riennon väreissä. PaRia hän edusti kaikkiaan noin kymmenen vuotta. Tämän jälkeen ura jatkui Huhtasuon Kisassa Nelosessa aina viime kauteen asti, jolloin HuKi eteni ylempään jatkosarjaan saakka.