Kokenut Benno Hanslian vahvistaa FC Vaajakosken rivejä

FC Vaajakoski on solminut jälleen uuden pelaajasopimuksen, kun parhaimmillaan jopa Veikkausliigassa pelannut Benno Hanslian on liittynyt joukkueen vahvuuteen. Alkukesän ajan 29-vuotias pelaaja on pitänyt pallotuntumaa yllä Kypärämäki Rangersin väreissä Nelosessa, mutta on harjoitellut FCV:n mukana viime viikosta alkaen. Hyökkäävässä roolissa viihtyvän Hanslianin kanssa alkuviikosta allekirjoitettu sopimuspaperi pitää sisällään tämän kauden lisäksi myös seuraavan kesän.

Ajatus FC Vaajakosken joukkueeseen liittymisestä lähti liikkeelle pelatessani Nelosta Rangersissa. Tällä hetkellä olen pysynyt kohtuullisen terveenä useamman vuoden ja halusin taas tulla kokeilemaan pelaamista. Yksinkertaisesti rupesin nauttimaan pelaamisesta taas todella paljon. Liityn joukkueeseen hyvillä mielin ja haluan auttaa joukkuetta saavuttamaan sen asettamat tavoitteet.” – Benno Hanslian

Benno on varmasti monelle jyväskyläläiselle tuttu pelaaja JJK-vuosilta. Kari Martosen ja Juha Pasojan aikana hän viihtyi enemmän laitapakin roolissa, mutta nykyään pelaa enemmän ylempänä. Hän on viimeisen päälle roolimalli esimerkiksi Lauri Suutariselle. Tekee kaiken viimeisen päälle hyvin, kommunikoi kentällä jatkuvasti ja vaatii sekä itseltä että muilta joka päivä enemmän.

Alustavasti puhuttiin, että Benno tulee meille hyökkäyspäähän. Se, että pelaako hän laidassa, keskushyökkääjänä vai ylempänä keskikenttää näkee sitten. Ekan viikon aikana kuitenkin näki heti, että Benno on meille huikea vahvistus.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Elokuussa 1993 syntynyt Benno Hanslian aloitti jalkapallon palaamisen HJK:n Ruoholahden kaupunginosajoukkueessa ollessaan 7-vuotias. Helsingissä pelaaja edusti myös muita junioriorgaanisaatioita, kunnes polku johti Keski-Suomeen C-ikäisenä kaudeksi 2009.

Seuraavina vuosina pelejä kertyi JJK:n junioreissa mm. A-junioreiden Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Kaudella 2011 Hanslian debytoi aikuisten tasolla Äänekosken Huimassa Kolmosessa. Ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa huippulupaus kellotti kettupaidoissa loppusyksystä 2012 ja seuraavana vuonna lukeutui jo joukkueen avainpelaajiin mestaruussarjassa. Lahjakkuus pääsi pukemaan ylleen myös maajoukkuepaidan Suomen U20- ja U21-joukkueissa.

Benno Hanslian edusti JJK:ta vielä kaudet 2014-17 ja yritti jatkaa pelaamistaan sen jälkeen Kokkolan Pallo-Veikoissa ja Mikkelin Palloilijoissa. Loukkaantumiset pakottivat kuitenkin miehen päättämään futisuransa väliaikaisesti. Veikkausliigassa Hanslian ehti kirjauttaa tilastoihinsa yhteensä 29 ottelua, joissa syntyi yksi maali. Lisäksi pelaajalle merkattiin 62 Ykkösen ja 20 Kakkosen kamppailua.

Täksi kaudeksi jälleen jalkapallon pariin palannut Hanslian on muutaman edellisen vuoden ajan keskittynyt futsaliin, jota hän on pelannut Joutsan Seudun Pallossa sekä Futsal-Liigassa että -Ykkösessä.

Tärkeimpinä ominaisuuksinaan viheriöllä 1vs1-pelaamista ja kohtalaista keskitysrepertuuriaan pitävä Hanslian kertoo, että esikuvia pelikentältä löytyy moniakin, muttei halua nostaa esiin ketään yksittäistä pelaajaa.

Hanslian on esimerkillinen pelaaja, eikä korosta uransa kohokohtinaan kentällä tulleita saavutuksia vaan arvostaa enemmän pelikavereitansa. ”Toki hienoja saavutuksiakin löytyy, mutta kaikki ystävät, mitä matkan varrella on saanut, ovat tärkeimmät.” – Hanslian

Vapaa-aika kuluu FC Vaajakosken uudelta sopimuspelaajalta pitkälti opiskelun ja perhe-elämän parissa. ”Perheeseen kuuluu pieni 3-vuotias lapsi ja puoliso. Heidän kanssa vietän aikaa.” – Hanslian

FC Vaajakoski katkaisi viime viikonloppuna toissa syksystä saakka jatkuneen kotikirouksensa, kun Vasa IFK kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 2-1 (1-0). Seuraavan kotiottelunsa FCV pelaa Panda Areenalla tulevana sunnuntaina klo 18.00 KuPS Akatemiaa vastaan. Hanslian on kiitollinen saamastaan sopimuksesta ja odottaa jo pelejä punaväreissä.

Kiitos tästä mahdollisuudesta ja tulkaa sankoin joukoin katsomoon paikalle. Futis on parasta paikan päällä, Benno