Kokeneet konkarit mukana ensi kesänäkin

FC Vaajakoski on tehnyt jälleen kaksi tärkeää kiinnitystä tulevan kauden pelaajaryhmäänsä. Erittäin pitkään seuraa edustaneet ja seuraikoneiksikin luokiteltavat Tomi ”Tomppa” Karlstedt ja Kimmo Huisman jatkavat mittavaa pelaajauraansa joukkueessa ensi kaudellakin.

”Kimmon ja Tompan kohdalla pelillisistä ansioista ei tarvitse edes puhua. Nämä kaverit ovat olleet joukkueen ruumillistuma jo pitkän aikaa ja olen hyvin iloinen, että intoa jatkaa riittää edelleen. Molemmat ovat ensi kaudellakin tärkeitä pelaajia edustusjoukkueelle.

Jo hieman ”varttuneemmasta” iästään huolimatta molemmat haluavat yhä oppia uutta pelistä, mikä on positiivinen asia. Uskonkin, ettei sanonta ”Vanha koira ei opi uusia temppuja” päde tässä tapauksessa alkuunkaan.”

Päävalmentaja Sami Okkonen

Viime vuoden marraskuussa 38 vuotta täyttänyt Karlstedt on joukkueen kokenein pelaaja ja ikänestori, ja tätä pelimies on kenties koko Kakkosen mittapuullakin. Vaajakosken Kuohun kasvatin FCV-taival seuran edustuksessa käynnistyi jo 90-luvun puolenvälin tienoilla. Tästä saakka Tomppa on yhtä kautta lukuun ottamatta edustanut samaista vaajakoskelaisseuraa. Kaudella 2007 hän käväisi pelaamassa JJK:n joukkueessa, joka otteli tuollon Ykkösen tasolla.

FCV on pelannut Kakkosessa tätä ennen yhteensä kymmenen kauden verran ja näillä kaikilla Karlstedt on ollut mukana joukkueessa. Kokenut kehäkettu on vaajakoskelaisjoukkueen historian selkeästi kovin viimeistelijä, sillä pelkästään Kakkosessakin tehtyjä maaleja on koossa jo noin 90. Hyökkääjän roolissa aiemmin olleen Tompan ensimmäiset Kakkosen maalit näkivät päivänvalon jo 2003, mutta maalimääriltään kovimmat vuodet sattuivat viime vuosikymmenen vaihteeseen.

Vuonna 2010 Tomi Karlstedt pyssytti FCV:lle peräti 21 osumaa, mikä tuotti koko Kakkosen maalintekijätilaston toisen sijan. Jo edelliskaudella verkko oli heilunut Karlstedtin toimesta lähes samaan tahtiin ja 20 maalillaan kärkihyökkääjä hätyytteli tuolloinkin maalipörssin kärkisijoja. Tämä riitti myös Keski-Suomen piirin vuoden 2009 parhaan miespelaajan titteliin. Kolmosessa 2004 Tompan maalisaaliiksi kirjattiin huimat 56 tehtyä.

Enää viime kausilla Karlstedtin suorituksia ei ole kuitenkaan kannattanut arvioida hyökkäystehojen ja tehtyjen maalien perusteella. Kokeneen pelaajan pelipaikka on vaihtunut hyökkäyspään roolista puolustuslinjaan, jossa Tompasta on kehkeytynyt joukkueen luottotekijä. Pääasiassa tonttina on ollut puolustuksen keskusta, mutta myös laitapakin paikka on tullut tutuksi.

Viime kaudella Kakkosen kamppailuissa Tomi Karlstedt oli FCV:n kokoonpanossa mukana 19:ssä ja kaikissa näissä hän oli kentällä alkuvihellyksestä pelin loppuun saakka. Sanonta ”ei kautta ilman maalia” pätee pelaajan kohdalla hyvin, sillä kahtena edellisenä vuonna puolustajan tontilta on syntynyt maali per kausi. Viimevuotinen osuma syntyi hallitulla viimeistelyllä kotiottelussa Kajaanin Hakaa vastaan ja kyseessä oli tuolloin myös pelin voittomaali.

Kimmo Huisman lukeutuu Karlstedtin ohella FCV:n pitkäaikaisimpiin ja rutinointuneempiin pelaajiin. Alkuvuodesta 36 vuotta täyttäneen miehen pelipaikka löytyy lähtökohtaisesti keskikentän keskustasta.

Juonikkaan ja pallollisesti taidokkaan pelinrakentelijan vahvimmat avut ovat hyökkäyssuunnan pelaamisessa. Peluri on uransa varrella erikoistunut myös erityisen hienoihin maaleihin. Tästä kertoo sekin, että Huismanin viimeistelemät osumat äänestettiin kauden komeimmiksi FC Vaajakosken Vuoden maali -kisassa kausilla 2014 ja 2015.

Huisman edusti FC Vaajakoskea ensimmäisen kerran vuonna 2006, jolloin seura pelasi Kakkosen lohko A:ssa. Kyseisellä kaudella syntyi myös pelaajan FCV-uran ensimmäinen maali, kun pallo löysi tiensä miehen toimesta helsinkiläisen Ponnistuksen maalipuiden väliin kauden loppupuolella. Tämän jälkeen Huisman käväisi pelaamassa Huhtasuon Kisan riveissä Kolmosta, mutta palasi taas sarjanousun tehneeseen Vaajakosken nippuun Kakkosen kaudelle 2009.

Tästä saakka pelaaja onkin edustanut FCV:tä yhtäjaksoisesti, joten nyt alkaa jo 12. peräkkäinen vuosi punapaidoissa. Kahdeksan Kakkosessa pelatun kauden aikana maaleja on kertynyt 11. Uransa tehokkaimman kesän peluri pelasi 2014, jollon Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa tilastoihin merkattiin kuusi tehtyä ja 13 syötettyä osumaa.

Viime kaudella Kimmo Huisman esiintyi kentällä 15:ssä Kakkosen kamppailussa, joissa peliminuutteja tuli yhteensä 977. Kahden pohjustetun osuman lisäksi keskikenttäpelaajan nimiin kirjattiin myös yksi tehty maali, kun Huisman puski kulmapotkutilanteesta Seinäjoella pallon C-lohkon voittaneen SJK Akatemian verkkoon.

”Pääosa viime vuoden joukkueen runkopelaajista on nyt saatu kiinnitettyä myös ensi kaudeksi, mikä on tässä vaiheessa talvea erinomainen asia.”

Sami Okkonen

FC Vaajakoski on julkaissut seuraavan kesän ryhmäänsä sopimukset nyt kahden maalivahdin ja 15 kenttäpelaajan kanssa. Toistaiseksi ainoina uusina niminä mukaan ovat liittyneet Lari Liukkonen ja Niilo Pirttinen JJK:n nuorista.

Sopimuspelaajat 2020

 1. Ville Viljala
 2. Masa Malen
 3. Valtteri Lohi
 4. Toni Järvinen
 5. Aleksi Kaakinen
 6. Matias Kiesilä
 7. Teemu Roponen
 8. Toni Koskinen
 9. Santtu Laaksonen
 10. Peetu Lintinen
 11. Niilo Pirttinen
 12. Lari Liukkonen
 13. Ali Taleb
 14. Pyry Friman
 15. Niko Lohi
 16. Kimmo Huisman
 17. Tomi Karlstedt