Kohinaottelu lauantaina kotinurmella Närpes Kraftia vastaan

La 12.8.2023 klo 16.00 Panda Areena.
FC Vaajakoski – Närpes Kraft
Suora lähetys: Ruutu+, selostajana Olavi Hetemäki

FC Vaajakosken osalta peliruuhka saa jatkoa, kun joukkue urakoi jo kolmannen kerran kahdeksan päivän sisällä. Lauantain kotipeli Panda-areenan samettisella nurmella kuuluu perinteisesti myös loppuviikosta vietettävien Vaajakosken Kohinoiden ohjelmatarjontaan. Ottelun teemana on kestävä liikkuminen. Kaikille, jotka saapuvat otteluun kävellen, pyörällä, bussilla tai kimppakyydillä, on tarjolla ilmainen kahvi ja pulla. Lisäksi otteluyleisön kesken on luvassa arvontoja. Kannattaa siis jättää auto kotipihalle.

Punaiset ovat virittäneet itsensä kovaan hyökkäysvireeseen

Koko kauden omaa maaliaan tarkasti vartioinut, mutta hyökkäystehojensa kanssa tuskaillut FC Vaajakoski on saanut maalihanansa auki toden teolla kahdessa edellisessä kamppailussa. Voittoisalla Rovaniemen vierailulla viikko sitten joukkue onnistui neljästi ja pisti keskiviikkona Panda Areenalla vielä maalin verran paremmaksi kaataen GBK:n komeasti 5-1 (4-1).

Viikon ensimmäisessä kotiottelussaan punapaidat esiintyivät tehokkaasti boksissa, mutta myös kokkolalaiset saivat välillä pitkillä palloillaan vaaranpaikkoja. Murskanumerot kaunistelevatkin hieman totuutta, vaikka lopputuloksen kannalta vain maaleilla on merkitystä. Keskiviikkona FC Vaajakoskelta maalinteossa kunnostautuivat kahdesti verkkoon osuneet Matias Sydänmaa ja Santeri Suutari sekä toisessa peräkkäisessä pelissä viimeistelyyn pystynyt Saboor Salim.

FCV on takonut kauden 22 osumastaan peräti yhdeksän kahdessa edellisessä kamppailussa. Ryhmä on ollut erityisen vahva erikoistilanteissaan, joista varsinkin monipuoliset kulmapotkut ovat tuottaneet jäätävän kovaa tulosta. GBK:ta vastaan FC Vaajakoski onnistui viimeistelyssä kahdesti lyhyenä versiona annetun kulmurin jälkeen.

Sisu (Etelälahti) vastaa erikoistilanteista ja pyrkinyt löytämään sieltä vastustajien heikkoja kohtia. Toki se vaatii aina hyvät pallot sekä hyvät pääpelaajat. Näissä meiltä löytyy hyvää laatua. Muuten ei ole mitään salaisuuksia tehojen löytämiseen. Jätkät painaa hyvällä itseluottamuksella.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

FCV TV:n kooste ottelusta FC Vaajakoski – GBK

Viidestä edellisestä kamppailustaan neljä voittanut ja kertaalleen tasatulokseen yltänyt FC Vaajakoski sijoittuu Kakkosen C-lohkossa 13 pelikierroksen jälkeen kolmannelle tilalle, joka oli ennen kauden alkua myös joukkueen sijoitustavoite. Punavalkoisten parhaat viimeistelijät ovat viidesti maalipuiden sisälle osuneet Matias Sarlin ja Matias Sydänmaa. Hyökkääjäkaksikkoa on vahvasti tukenut toppari Santeri Suutari, joka on onnistunut maalinteossa neljä kertaa.

Lauantaina kotijoukkueen kokoonpanossa mukana eivät ole pidempikestoisista loukkaantumisista kärsivät Jaakko Björn, Rasmus Häkkinen ja Antti Voutilainen. Toppari Lennart Voikar joutuu jättämään kamppailun väliin korttitilin täyttymisen vuoksi ja lisäksi vahvuudesta on sivussa keskikentän Miska Verkko siviilikiireistä johtuen.

Närpiölaisvieraat ovat otelleet vieraissa tasaväkisesti

Kakkosen pohjoisen lohkon sarjataulukosta Närpes Kraft löytyy tällä hetkellä sijaluvulta seitsemän. Pisteitä Pohjanmaan vihannespitäjästä tuleva nippu on saavuttanut yhteensä 18.

Vieraskentillä pelaamistaan kuudesta kamppailusta keltaisia, valkoisia ja sinisiä värejä yllään kantava joukkue on päätynyt tasanumeroihin neljästi sekä voittanut ja hävinnyt kertaalleen. Ainoat matkaottelusta saavutetut kolme pistettä ovat tulleet toukokuun lopussa Rovaniemeltä. Viimeisimmän ottelunsa Kraft pelasi edellisenä sunnuntaina kotonaan Mosedalilla, missä se päätyi pistejakoon torniolaisen TP-47:n kanssa tuloksella 2-2 (1-2).

Närpiöläisjoukkueen hyökkäyksessä Samir Isanovic on jälleen ollut liekeissä. Kolmatta kauttaan miehistöä edustava bosniahertsegovinalainen kärkimies on pyssyttänyt kesän kuluessa jo 11 maalia ja johtaa selvähkösti Kakkosen C-lohkon viimeistelijätilastoa. Hän on onnistunut maalinteossa tällä sarjatasolla 45 ottelussa peräti 35 kertaa.

Suurimmat peliminuutit Närpesin joukkueesta on kerännyt Kanadan sekä Trinidad ja Tobagon passit omistava maalivahti Jared Maloney. Hän on kantanut torjuntavastuun joukkueen jokaisessa sarjaottelussa. Merkittävää roolia kentällä kantaneista pelaajista Närpes Kraftin riveistä puuttuu lauantaina ainakin puolustaja Tobias Björkqvist, joka otti edellisessä pelissä kesän neljännen varoituslappusensa ja on näin pelikiellossa.

Millaista peliä FC Vaajakosken päävalmentaja Antti Neuvonen odottaa lauantailta?

Samantyylinen joukkue tulee vastaan, mitä GBK oli. Pelaavat vähän eri muodostelmalla ja Närpesin hyökkääjä (Isanovic) on tälle sarjatasolle erinomainen, mikäli on vain pelipäällä. Samanlainen sitoutuminen meiltä puolustamiseen ja tuolla prosentilla kun viimeistellään, niin hyvä tulee.” – Neuvonen

Kuinka kotijoukkueessa riittää energiaa peliruuhkan keskellä?

Saboor (Salim) sanoi aikaisemmin haastattelussa, että talvella on painettu niin kovaa hommia, että kolme peliä viikkoon tuntuu helpolta. Mieluummin sitä pelaa kuin juoksee. Toki muutama muutos tehdään, että saadaan heti ottelun alkuun terävät jalat.” – Neuvonen

Närpes Kraftin ja FC Vaajakosken kauden ensimmäinen kohtaaminen Närpiössä päättyi vierailijoiden selkeään 0-3 (0-1) -voittoon toukokuussa. Punaisten valttikorttina oli tuolloin aktiivinen ja pallolliseen hallintaan perustunut ehjä esitys, jollaista joukkueelta kaivataan myös lauantaina Panda-areenalla. Pohjanmaalla maalinteossa onnistuivat vierailta tehomiehet Sarlin kahdesti ja Sydänmaa yhden kerran.

FCV TV:n kooste ottelusta Närpes Kraft – FC Vaajakoski