Kausi päättyi kolmen ottelun voittoputkeen

OTP – FC Vaajakoski  0-1 (0-1)
31′ Santtu Laaksonen 0-1

FC Vaajakoski varmisti voitollaan C-lohkon neljännen sijan, joka on seurahistorian paras saavutus Kakkosessa. Kolmen pisteen myötä Vaajakoski ylsi myötä uuteen piste-ennätykseensä. Aiemmin vaajakoskelaiset ovat saavuttaneet 38 pistettä kolmellakin eri kaudella. Tänä vuonna kootuista 40 pinnasta sekä koti- että vieraskentältä haaviin tarttui molemmilta 20.

”Tänään oli tosi vaikea peli pallollisesti. Hienoa että se ei vaikuttanut henkisesti, vaan puolustettiin hyvin eikä meillä ollut mitään hätää missään vaiheessa. Siinä mielessä tämä on ollut iso kasvutarina, miten olemme pystyneet pelaamaan johtoasemassa verrattuna viime vuoteen ja tämän kauden alkuun.

Tosi hieno voitto haastavasta pelistä. Olen ylpeä pelaajista, miten he tarttuivat haasteeseen. Otettiin väkisin ne tarvittavat kolme pistettä. Ei voi olla kuin tyytyväinen ja iloinen että saavutettiin se top-4 -sijoitus, joka ennen kauden alkua asetettiin tavoitteeksi. Fiilikset on haikeat mutta onnelliset.” – Sami Okkonen

Okkosen valmennusurakka Vaajakoskella huipentui kauden pisimpään voittoputkeen, joka oli kolmen ottelun mittainen. Kaikki nämä pelit päättyivät lopputulokseen 1-0, joten voitaneen sanoa FCV:n oppineen lopulta voittamaan. Kesän saatossa aiemmin punavalkoiset jäivät tiukissa kamppailuissa usein tasapeliin ja alkukaudesta menettivät myös muutaman kerran johtoasemansa harmittavasti aivan loppuhetkillä.

Tämän iltapäivän ottelussa ensimmäinen puoliaika käynnistyi hienokseltaan valkopaitaisen vierasjoukkueen komennossa. Johto-osuma oli lähellä 11 minuutin pelin jälkeen, kun Julius Järvisen vasemmalta matkaan lähettämästä kulmasta pallo kimpoili pelaajamassasta tolppaan. Matias Sarlin pääsi tämän jälkeen yrittämään vielä kauden kahdeksatta maaliaan, mutta oululaisten maalivahti Tommi Lindholm ei ollut ohitettavissa. Kotijoukkueen paras paikka oli 26. minuutilla, kun Callistus Chukwu pääsi laukomaan vedon suuntautuessa kuitenkin päin Ville Viljalaa.

Seuraava kulmapotku FC Vaajakoskelle oli tarjolla puolen tunnin aikaan, tällä kertaa oikealta puolelta. Sen tarjosi Peetu Lintinen, joka löysi päineen korkeimmalle kohonneen Santtu Laaksosen. Voitto-osumaksi lopulta jäänyt maali oli vahvan ottelun topparina pelanneelle Sanelle kauden toinen. Osuman jälkeen OTP sai otetta pelitapahtumista, mutta FCV puolusti alimmalla kolmanneksella hyvin, eivätkä isännät tahtoneet löytää lääkkeitä päästä kunnollisiin paikkoihin.

Toinen kolmevarttinen eteni punapaitaisen kotijoukkueen pallollisessa hallinnassa. OTP:n keinot tasoitusmaalin tavoitteluun olivat kuitenkin edelleen melko vähissä hyökkäysten katketessa vaajakoskelaisten tiiviiseen puolustusrintamaan. Vaarallisin paikka oululaisille tarjoutui 78. peliminuutilla, jolloin Jere Aallikko pääsi ampumaan vapaapotkua paristakymmenestä metristä. Kauden kahdeksannen nollapelinsä pelannut Viljala selvitti kuitenkin tilanteen. Lopussa FC Vaajakoski piti OTP:n poissa tekopaikoilta ja tuomarin pillin soidessa voitonjuhlat olivat valmiit.

FC Vaajakosken kokoonpano:
2 Aleksi Kaakinen → 22 Teemu Roponen 54′
3 Masa Malen C
4 Abenezer Eloranta
6 Santtu Laaksonen
10 Julius Järvinen
11 Saboor Salim
13 Peetu Lintinen
14 Ville Viljala MV
15 Niilo Pirttinen → 28 Lari Liukkonen 74′
26 Eetu Kuusrainen → 17 Matias Kiesilä 88′
33 Matias Sarlin → 8 Toni Järvinen 66′