Kausi käyntiin vierasvoitolla!

FCV aloitti kautensa Itä/Keski-Suomen Kolmosessa vierasottelulla Varkaudessa paikallista Warkaus JK:ta vastaan. Ottelu päästiin pelaamaan kohtalaisen hyväkuntoisella Keskuskentän nurmella.

Warkaus JK – FC Vaajakoski 0-1
’63 Tomi Karlstedt (Mikko Hiltunen) 0-1
Varoitukset: Kaakinen ’44, Huisman ’82

Avauskokoonpano:
Salkojärvi;
Kohonen, Kaakinen, Prami, Virtanen;
Huvila (’45 Kosonen), Huisman, Pöyhönen, Hiltunen, Lintinen;
Karlstedt

Vaihdossa:
Kiesilä, Kosonen (’45 Huvila), Nkunda, Reuna, Suonpää

Punapaitainen vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti ja hankki jo alkuminuuteilla muutamia lukuisista kulmapotkuistaan. Puolustuspään virheet johtivat vaarallisiin tilanteisiin myös toisessa päädyssä, mutta pääosin FCV:n puolustus hoiti tehtävänsä varmasti. Ensimmäisellä jaksolla lähimmäksi maalintekoa pääsivät Kimmo Huisman, Peetu Lintinen ja Mikko Hiltunen. Lintinen vapautettiin muutamaan otteeseen läpiajoonkin, mutta kotijoukkueen maalilla vahvasti pelannut Ville Vaahtoluoto piti sinipaitaisia hienosti pystyssä. FCV:n Aleksi Kaakinen rikkoi vielä puoliajan lopussa lähellä rangaistusalueen rajaa ja läpi ottelun hyvin tuominnut Anton Mustonen palkitsi puolustajan keltaisella kortilla.

Tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa. Toiselle jaksolle päävalmentaja Järvinen teki yhden ja samalla FCV:n koko ottelun ainoan vaihdon, kun Jukka Kosonen korvasi Tommi Huvilan. Kosonen olikin alustaa maalin heti ensi minuuteillaan, kun hyvän puolen vaihdon jälkeen Peetu Lintinen haastoi onnistuneesti kotijoukkueen puolustusta ja ampui tulisesti kohti yläkulmaa. Maalivahti oli kuitenkin jälleen pallon edessä, kuin myös seuraavassa Tomi Karlstedtin maalipaikassa.

Kuudenkymmenen kolmen peliminuutin ja yhdentoista kulmapotkun jälkeen vaajakoskelaiset onnistuivat vihdoin toimittamaan pallon maaliin. Keskialueen vapaapotkusta Mikko Hiltunen löysi mainiolla korkealla pystysyötöllä Tomppa Karlstedtin, joka pehmeän haltuunoton jälkeen viimeisteli varmasti ohi maalivahdin.

FCV:n painostus jatkui myös maalin jälkeen, mutta hyvistä paikoista huolimatta lisäosumia ei nähty. Puolustus hoiti lopussa Varkauden muutamat paikat ja maalilla varmasti esiintynyt Matti Salkojärvi huolehti maalin koskemattomuudesta onnistuneesti päätösvihellykseen saakka.

Saatiin se mitä haettiin, vaikeamman kaavan kautta. Pidettiin päät kylmänä ja jaksettiin jauhaa omaa peliä. Uskottiin että onnistumme jossain vaiheessa. Vastustaja teki pelistä vaikea pudottamalla oman koostumuksensa reilusti omalle kenttäpuoliskolle. -Päävalmentaja Järvinen

FCV:n ottelut jatkuvat ensi perjantaina vierasottelulla FC Villikettuja vastaan Viitaniemen montussa. Tervetuloa!