Kausi 2020 on takana, uuden rakentaminen aloitettu

Kausi 2020 oli monella tavalla mielenkiintoinen ja varsin vaiheikas. Samalla kun kulkutauti vaikeutti urheilua ympäri maailman, Vaajakoskella kausi päästiin viemään läpi olosuhteisiin nähden mallikkaasti.

Sarjasijoitukseksi muodostui seitsemäs tila, mutta nelospaikalle matkaa ei ollut kuin kaksi pistettä. Kauden hienoimpina hetkinä tullaan muistamaan paikalliskamppailut JJK:ta vastaan, jotka keräsivät huimat yleisömäärät niin Harjulla kuin myös Vaajakoskella. FC Vaajakosken yleisökeskiarvo nousi peräti 81%, kun Savonmäen stadionin lehtereillä oli keskimäärin 436 silmäparia.

Yleisön kasvaneen kiinnostuksen saattoi havaita jokainen kotiotteluissa käynyt ja trendi oli selvä myös tilastojen perusteella. Useiden vuosien ajan huipputyötä tehnyt videoista vastaava kaksikko Eskola & Jäppinen nosti rimaa vielä entisestään ja menneellä kaudella koostevideoiden lisäksi kaikista kotiotteluista ja kahdesta vierasottelusta tuotettiin suorat lähetykset Ruutu+ -palveluun.

FC Vaajakosken omien kanavien lisäksi sisältöä julkaistiin mm. jalkapallomedia Byyrissä.

Tilastot ovat vahvassa kasvussa, vaikka pelimäärä oli normaalia kautta vähäisempi.

Okkosen debyyttikausi takana – uuden rakentaminen aloitettu

Sami Okkonen astui päävalmentajan ja valmennuspäällikön saappaisiin vuosi sitten. Debyyttikausi oli odotetusti haasteellinen, mutta kehitystä tapahtui niin kentällä kuin seuran rakenteissakin. Tulevaa kautta on rakennettu jo hyvää vauhtia.

Kiitokset menneestä kaudesta kuuluvat kaikille, jotka ovat omalta osaltaan olleet mukana seuran toiminnassa kentällä, taustoilla ja katsomossa. Kausi oli lähtökohdat huomioon ottaen pelillisesti yllättävänkin tasainen paria poikkeusta lukuunottamatta. Oman haasteensa asettanut Covid -pandemia sekä urheilullisesti haastava sarjajärjestelmä aiheuttivat tietysti lisäjännitystä tekemiseen.

Ensimmäinen kausi on mennyt pitkälti uuden opettelemisen merkeissä niin valmennuksen kuin myös pelaajistonkin kohdalla. Tänä vuonna on kuitenkin luotu erinomaiset pohjat ensi vuotta silmällä pitäen. Paljon on tehty asioita, oikeita ja myös ehkä vähemmän oikeita. Tärkeintä on kuitenkin usko omaan tekemiseen, mikä ei ole horjunut. Peli kertoo kuitenkin lopulta kaiken. Erityisen positiivista on pelaajien halu sitoutua, mistä kertoo se, että kauden loputtua sopimuspelaajia on noin 15. Nyt huilataan hetki ja jatketaan kovalla innolla kohti kautta 2021!” – Päävalmentaja Sami Okkonen

Pelaajasopimuksista ensimmäiset julkaistaan ensi viikon aikana.