Katsaus miesten joukkueisiin

FC Vaajakoskella on jälleen kaudella 2014 miesten joukkueita kolmessa sarjassa. Edustusjoukkue jatkaa erittäin vahvan sesongin jälkeen Itä/Keski-Suomen Kolmosessa. Miesten II-joukkue säilytti paikkansa 4. Divisioonassa hyvän loppukautensa ansiosta ja 5. Divisioonassa palloillut FCV/Reds jatkaa sekin samalla sarjatasolla myös tulevalla kaudella. Edustuksen ja M2-joukkueen tulevan kauden ryhmät koostuvat hyvin nuorista pelaajista. Muun muassa SM-kultaa voittaneista JJK:n A-junioreista on Vaajakoskelle vaihtanut viisi pelaajaa, joten potentiaalia joukkueesta löytyy. Harjoitusottelut ovatkin sujuneet tähän mennessä lupaavasti, kun kolmesta ottelusta on kasassa yhtä monta voittoa. Helmikuussa kaatui porrasta ylempänä Kakkosessa pelaava Ilves-Kissat vieraskentällä.

Joukkueet ovat harjoitelleet koko alkuvuoden Killerillä ja Hippoksella, mutta siirtyvät lähiaikoina ulkokentille tekonurmien auetessa. Edustusjoukkue vietti äskettäin hieman kevyempää talvilomaviikkoa, joka huipentui lauantaina pelattuun salibandyotteluun, jota Talviklassikoksi tituleerattiin. Ottelussa olivat vastakkain valmentaja Mika Järvisen ja keskikenttämies Kimmo Huismanin johtamat joukkueet. Erittäin runsasta ennakko- sekä jälkispekulaatiota aiheuttanut kohtaaminen päättyi Team Järvisen niukkaan 6-5 –voittoon. Vaikka ennalta Huismanin arveltiinkin hyötyvän kotikentästään Leppäveden Liikuntahallista, ei taktinen osaaminen ollut kovatasoiseen otteluun riittävää. Salibandyliigassakin muutama vuosikymmen sitten esiintyneen valmentaja Järvisen penkitettyä itsensä ja maalivahti Tomi Karlstedtin vahvat otteet olivat lopulta vastustajalle liikaa.

Edustusjoukkueen harjoittelukin jatkuu kuitenkin taas normaalisti kolmen yhteisen harjoitteen, kahden omatoimiharjoitteen ja yhden ottelun viikkotahdilla. Seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa 9.3 Äänekosken Huimaa vastaan. Edustuksen tapaan nuorista pelaajista koostuva M2-joukkue on harjoitellut alkukauden kahdesti viikossa. Joukkue on tulevalla kaudella Mika Jokisen ja Jussi Kautelan valmennuksessa. Myös 5. Divisioonassa pelaava Jani-Pekka Saveniuksen valmentama Reds on päässyt käymään harjoituskentällä jo pitkään. Yhteisharjoituksissa M2-joukkueen kanssa on Killerillä ollut kentän kokoon nähden varsin vahva osanotto ja kaikki näyttääkin kesän suhteen lupaavalta.