Kakkosesta tuttu OLS saapuu vastustajaksi sunnuntaina

Su 12.05.2024 klo 13.00 Viitaniemi
FC Vaajakoski – OLS
Liput: 15/10€ (äidit ilmaiseksi!)
Suora lähetys: Ruutu+
Otteluisäntä: Granlund

FC Vaajakoski pelaa viikon toisen kotiottelunsa sunnuntaina Viitaniemen tekonurmella, jolla vastapuolelle asettuu Oulun Luistinseura. Ottelu alkamisaika on aikaistunut alkuperäisestä aikataulusta ja pallo potkaistaan liikkeelle jo klo 13.00. Viikon ensimmäisessä pelissä muutama päivä sitten sarjaporrasta korkeammalla pelaava KTP oli tyly vieras ja osoittautui liian kovaksi palaksi vaajakoskelaisille. Näin FCV:n matka Suomen Cupissa katkesi kotkalaisten jatkaessa viidennelle kierrokselle.

Sunnuntaina vietetään pelipäivän lisäksi myös äitienpäivää ja kaikille äideille onkin ilmainen sisäänpääsy otteluun. Otteluennakossa pelaajista kommentoimassa oleva Matias Sydänmaa tahtookin muistaa heitä.

Toivotan kaikille äideille ja erityisesti omalleni hyvää äitienpäivää. Toivottavasti äidit ovat katsomossa kannattamassa! – Matias Sydänmaa

Viime vuonna OLS vei lohkovoiton FCV:n nenän edestä

FC Vaajakoski ja Oulun Luistinseura ovat kohdanneet toisensa Kakkosen pohjoisessa lohkossa vuosien 2009-23 välisenä aikana yhteensä 11 kertaa. Vaajakoskelaiset ovat päätösvihellyksen soidessa juhlineet voittoa kuudesti, kaksi kertaa on päädytty tasapeliin ja kolmesti OLS on yltänyt täyteen pistepottiin. Keskinäiset kohtaamiset ovat lähes poikkeuksetta olleet todella vähämaalisia, vaikka pari poikkeustakin matkan varrelle sattuu.

Edellisellä kaudella joukkueet kävivät tiukan kilpajuoksun Kakkosen C-lohkon voitosta päätyen lopulta tasapisteisiin. Kumpikin joukkue keräsi 45 pistettä, mutta OLS:n maaliero oli muutamaa napsua parempi ja joukkue voitti lohkonsa FC Vaajakosken napatessa kakkossijan.

Viimevuotiset keskinäiset kohtaamiset joukkueiden välillä olivat tasaisia. Viikko ennen juhannusta kotijoukkue oli Oulussa vahvempi 1-0. Syyskuussa Panda-areenalla nähtiin myös tiukka vääntö, jossa FCV venyi 1-1 -tasapeliin Antti Voutilaisen lauottua tasoituksen lisäajalla näyttävällä vedollaan.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen myös tänä keväänä harjoitusottelussa. Huhtikuun alussa OLS voitti Oulun Heinäpäässä käydyn kamppailun maalein 3-1. FC Vaajakosken ainokaisesta vastasi tuolloin Benjamin Simsek.

Kolme peliä ja kolme pistettä – puolustamisesta FC Vaajakoskelta löytyy petrattavaa

Uudella valtakunnallisella tasolla Ykkösessä aloittaneen FC Vaajakosken kevät on edennyt ailahtelevissa merkeissä. Joukkue avasi kautensa kahdella vierashäviöllä, kun sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvat Atlantis ja KPV olivat kotikentällään voitokkaita. Kotiavauksessa kaatui kuitenkin PKKU, vaikka FCV oli pelillisesti altavastaajana.

Huipputehokas hyökkääminen toi kuitenkin ensimmäiset pisteet tällä tasolla keravalaisia vastaan Matias Sydänmaan alustaessa punaisten kaikki neljä häkkiä ja Joel Pasasen osuessa kahdesti. Lisäksi maalivahti Vilho Tuokkolalla oli iso rooli voitossa, sillä pari haamupelastusta avausjaksolla pitivät FC Vaajakosken pelissä mukana. Myös Genc Kovaqi ja Benjamin Simsek saivat maalitilinsä auki Ykkösessä.

FCV TV:n kooste ottelusta FC Vaajakoski – PK Keski-Uusimaa

Kaikki FC Vaajakosken Ykkösen kolme ottelua ovat loppuneet kotijoukkueen voittoon. Pidetään peukkuja sille, että sama trendi jatkuu edelleen sunnuntaina. FCV:ltä erityisesti puolustustyöskentely on alkukaudesta hakenuut uomiaan yhteispelin ja kommunikoinnin ollessa hieman hakusessa. Uusiutunut ja loukkaantumissumasta kärsinyt alakerta kaipaakin nyt alleen parempia onnistumisia, ettei omissa kolisisi liikaa.

Suomen Cupissa FCV eteni jatkoon kukistamalla MyPan Myllykoskella 1-2 huhtikuun puolivälissä. Tämän viikon keskiviikkona Viitaniemessä KTP oli kuitenkin ylitsepääsemätön este vieden voiton 0-5, joten punapaitojen cupjuna saavutti pääteasemansa. Kotijoukkue haastoi rohkeasti huomattavasti kovempaa vastustajaa, mutta varsinkin yksilötilanteissa tasoero korostui kotkalaisten eduksi. Isäntien onnistujia ottelussa olivat hyvin laukauksia peittänyt Lennart Voikar ja Miska Verkko.

Harjoituspeleissä maaleja takonut Matti Liimatainen on toipunut jälleen pelikuntoon. Myös Niilo Pirttinen on taas käytettävissä ja on valmis vahvistamaan puolustusosastoa. Daniel Selin joutuu jättämään sunnuntain ottelun väliin pienen vamman takia. Vahvuudesta puuttuvat edelleen pitkäaikaispotilaat Antti Voutilainen, Joona Rönkä, Veikko Janhunen ja Viiljami Suihkonen. Armeijan harmaissa oleva Kaarlo Rintamäki ei ole myöskään sunnuntaina käytettävissä.

Hyökkäyksen tehomies Matias Sydänmaa – ”Pelaaminen on parantunut koko ajan”

Kesäkuussa 21 vuotta täyttävä Sydänmaa liittyi FC Vaajakosken miehistöön vuosi takaperin lainasopimuksella JJK:sta ja teki päätöksen jatkaa pelejään punavalkoisissa myös tällä kaudella. Petäjäveden Petäjäisissä jalkapallon pelaamisen aloittanut ”Madde” on ollut kevään Ykkösen peleissä FCV:n hyökkäyspelin sielu, sillä hän viimeisteli joukkueensa ainoan osuman Kokkolassa ja teki voitokkaassa kotiavauksessa esityön jokaiseen neljään maaliin. Siitäkin huolimatta, että valmistautuminen kauteen oli rikkonainen.

Omalta osin talvikausi meni kokonaan loukkaantumisen kuntouttamisessa. Onneksi pääsin kuitenkin kauden alkuun mukaan ja sain alle edes yhden harjoitusottelun.” – Sydänmaa

Mitä pelaaja ajattelee FC Vaajakosken alkukauden suorituksista?

Kauden aloitus on ollut vielä hieman hakemista, johon vaikuttanut varmasti useat loukkaantumiset. Joukkueen pelaaminen on ollut vielä ailahtelevaa, mutta pelaaminen on kuitenkin parantunut koko ajan. Tuloksellisesti sarja ei kuitenkaan ole alkanut halutulla tavalla. Voitto PKKU:sta oli kuitenkin erittäin tärkeä.

Suomen Cup puolestaan päättyi tappioon ja ehkä paremmalla esityksellä olisi ollut mahdollisuudet jatkoon. Vastus oli kuitenkin erittäin kova ja selkeästi parempi joukkue meni jatkoon.” – Sydänmaa

Sunnuntaista vastustajaa OLS:aa on povailtu Ykkösen kärkikahinoihin. Millaisia mietteitä Sydänmaalla on viikonlopun ottelun alla?

Sunnuntaina vastassa on erittäin kova joukkue, joka on varmasti yksi sarjan parhaista. Odotan tasaista ottelua, joka on voitettavissa, kunhan saadaan oma peli kokonaisvaltaisemmaksi verrattuna edellisiin otteluihin. Enemmän tasaisuutta ja turhat virheet pois, niin kolme pistettä jää Jyväskylään.” – Sydänmaa

AC Oulun reservijoukkue OLS on kova haaste

Viime kauden päätteeksi sunnuntain oululaisvieraat pääsivät Kakkosen lohkovoittonsa ansiosta karsimaan noususta Ykkösliigaan. Yksiosainen karsinta Joensuussa JIPPOa vastaan eteni maalittomassa tilanteessa aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa kotijoukkue osoittautui paremmaksi 5-3. Näin OLS:n kohtaloksi tuli pelata tänä vuonna Ykkösessä, jonne myös FC Vaajakoski nousi kulissien kautta talven aikana.

Täksi vuodeksi oululaiset eivät ole asettaneet varsinaisia tulostavoitteita, mutta tarkoituksena on kuitenkin menestyä sarjassa hyvin. Hyvä menestys ei tulisi yllätyksenä, sillä kohtuullisen laadukas ryhmä saa välillä apuvoimia myös Veikkausliigaa pelaavasta AC Oulusta.

Neljässä ottelussaan Ykkösessä OLS on kerännyt seitsemän pistettä. Joukkueen kahdessa ensimmäisessä vieraspelissä (EPS-OLS 0-1 ja HJK Klubi 04-OLS 0-0) ei ole päästy maaleilla juhlimaan. Oululaisjoukkueen kotimatseissa (OLS-Atlantis FC 1-2 ja OLS-FC Jazz 4-0) verkko on heilunut tiiviimpään tahtiin.

Suomen Cupissa OLS eteni jatkoon kolmannelta kierrokselta kaatamalla paikallisen JS Herculeksen luvuin 3-0. FC Vaajakosken tapaan oululaisten matka kuitenkin katkesi tällä viikolla, vaikka joukkue kykenikin haastamaan tiukasti Veikkausliiga-joukkuetta. SJK oli lopulta vain maalin verran parempi tuloksella 1-2.

OLS:n tähtipelaaja on viime vuonna Kakkosen C-lohkon maalikuninkuuden 16 täysosumallaan valloittanut Eemeli Raittinen. Tälläkin kaudella keskushyökkääjä on osunut maalipuiden sisään jo kahdesti. Hänen lisäkseen Rauman Pallo-Iiroista Ouluun saapunut laituri Otto Salmensuu on iskenyt myös kaksi maalia. Kauden ensimmäisissä peleissä mielenkiintoinen seurattava on ollut Otso-Pekka Parkkila. Vasta 16-vuotias toppari kuuluu ikäluokkansa avainpelaajiin myös maajoukkuetasolla.