Juuso Sarkkinen FC Vaajakosken puolustukseen – koossa nyt 12 pelaajasopimusta

FC Vaajakosken ensi kauden Kakkosen ryhmän rakentaminen on käynnistynyt lupaavissa merkeissä. Ensimmäisenä uutena nimenä seuran vahvuuteen liittyy vasemman laitapuolustajan roolissa viihtyvä 22-vuotias Juuso Sarkkinen, joka on edustanut tätä aiemmin koko aikuisuransa ajan Jyväskylän Komeettoja.

”Vaajakosken nippuun tulin uusien haasteiden perässä ja myös halusta pelata kakkosdivisioonaa. Myös valmentaja Antti Neuvonen on tuttu, joka lisäsi kiinnostusta Vaajakoskeen.

Mukaan lähden hyvällä ja nälkäisellä fiiliksellä. Remmissä on vanhoja tuttuja ja joukkuekavereita sekä kentällä tutuksi tulleita vastustajia, joiden kanssa pelaamista odotan innolla.” – Juuso Sarkkinen

Sarkkinen on fyysinen pelaaja, joka ei kaihda väistellä kontakteja. Fyysisyyden lisäksi laitapakki arvioi vahvimmiksi puoliksiin jalkapalloilijana urheilullisuutensa ja vasemman jalan potkunsa sekä loppuun asti yrittämisen ja sinnikkyyden.

Sarkkisen kipinä lajia kohtaan syttyi 7-vuotiaana ala-asteen välituntipeleissä, joissa futiksen pelaaminen tuntui mahtavalta. Nuori pelaajanalku liittyi mukaan JJK:n junioreihin, joita hän edusti aina B-ikäiseksi asti. Jälkimmäisellä B-juniorikaudella Sarkkisen seuraksi vaihtui kavereiden suosittelemana Jyväskylän Komeetat.

Komeettojen edustusjoukkueessa puolustaja pelasi heti sen ensimmäisenä olemassaolovuotena 2018 Nelosessa ja oli seuraavana syksynä nostamassa komeettaparvea Kolmoseen. Seuran noustessa Kolmosesta jälleen ylöspäin kaudella 2021 Sarkkisen alkukautta häiritsi pieni polvivaiva, mutta loppukaudesta mies oli jälleen elementissään.

Viime kesänä Kakkosessa laitapuolustaja kuului taivaansiniväristen suurimpiin vastuunkantajiin ja uurasti kentällä 1752 minuuttia. Sarkkinen onnistui kauden aikana maalinteossa kertaalleen, kun hän osui elokuussa Vaajakoskella jo vajaan kahden minuutin jälkeen siirtäen vierailijat johtoon tyylikkäiden volttituuletusten kera.
”Viime kaudella kasvoin pelaajana paljon ja henkilökohtaisesti pelasin hyvän ja ehjän kauden. Kohokohtana oli tietenkin hyvä peli Panda Areenalla ja siinä tehty maali.” – Sarkkinen

Juuso Sarkkinen maalaa FC Vaajakosken verkkoon

Sarkkinen kertoo, että varsinaista idolia tai esikuvaa pelikentiltä hänellä ei oikein ole, mutta myöntää kuitenkin hieman ihailevansa Manchester Cityssä ja Englannin maajoukkueessa pelaavan Kyle Walkerin pelityyliä.

Pelaaja käy töissä Kuokkalan yläkoulussa, missä hän työskentelee koulunkäynninohjaajana. Siviilityöt ja jalkapalloharjoitukset vievätkin suuren osan Sarkkisen arjesta. ”Vähäinen vapaa-aikani kuluu yleensä punttisalilla ja valmennuksissa. Jos kuitenkin saisin joskus täyden vapaapäivän, niin todennäköisesti katsoisin kavereiden kanssa Valioliigaa ja söisin siipiä.” – Sarkkinen

Uusin vahvistus odottaa jo kovasti tulevaa kautta ja toivoo katsomoiden täyttyvän Vaajakoskella.

”Kannattajille terveisinä lupaan kovia vääntöjä ja taattua viihdettä. Odotan innolla kesän pelejä ja Panda Areenan mahtavaa tunnelmaa!” – Sarkkinen

Viime vuoden rungon varaan on hyvä rakentaa

FC Vaajakosken edellisen kesän pelaajanipusta myös tulevaa kautta koskeva sopimus on toistaiseksi takataskussa 11 pelaajalla. Joukkueen sisäisen maalikuninkuuden jo kolmesti putkeen valloittanut ja kaudella 2021 kapteenin nauhaa hihassaan kantanut Matias Sarlin jatkaa punapaidoissa. Samoin tekee myös keskikentän maestro, kokenut Janne Kuhmonen.

Menneenä kautena Vaajakoskella nähtiin läpimurto usealta nuoremmalta kyvykkyydeltä. Nuoriso-osastolta edelleen joukkueessa jatkamassa ovat pääosin puolustuslinjassa esiintyneet Joona Rönkä ja Eero Säynäjäkangas, keskikentän Eetu Kuusrainen, Matti Liimatainen ja Dani Nurmi sekä hyökkäyspäässä väläytellyt Eero Salmi. Maalivahdeista jatkosopimus on solmittu Santtu Toivarin kanssa.

Kesken viime kauden FCV:n riveihin Lahden Reippaasta tullut keskikenttäpelaajana tai laitapakkina viihtyvä Miska Verkko ja Nurmijärven Jalkapalloseurasta syyskuussa mukaan liittynyt alempaa keskikenttää turvaava Markus Laihanen lukeutuvat myös ensi vuoden sopimuspelaajien joukkoon.