Jimi Saarikko lainasopimuksella punavalkoisten rivistöön

Helmikuussa 19 vuotta täyttänyt Jimi Saarikko liittyy JJK:sta FC Vaajakosken mukaan loppukautta koskevalla lainasopimuksella.

Meikä tulee FCV:hen hyvällä mielellä. Kakkonen on jo tuttu sarja, jossa pääsee pelaamaan kovia pelejä ja näyttämään kuinka hyvä pelaaja olen. Vahvuuksina pidän omassa pelaamisessani, et minulla on hyvä vasen jalka ja pystyn rakentamaan peliä ja olen ihan hyvä molempiin suuntiin, niin ylöspäin kuin myös alaspäin.” – Jimi Saarikko

Jimi oli meidän mukana ensimmäisen kerran Lahden Reipasta vastaan talvella ja esiintyi erinomaisesti siinä pelissä. Tästä vähän eteenpäin Jimille tuli harmittava loukkaantuminen ja hän oli vähän aikaan pois pelikentiltä. Selvää oli kuitenkin, että Jimi kiinnosti meitä kovasti! Vielä hänellä on kuitenkin matkaa Ykkösen avaukseen, joten vauhtia on hyvä hakea Kakkosesta.” – Päävalmentaja Antti Neuvonen

Saarikko pelasi jalkapallouransa alkutaipaleella Jyväskylän Nousun ja Komeettojen junioreissa. JJK:n väreissä hänet nähtiin ensimmäistä kertaa syyskaudella 2017 seuran P13-joukkueessa, mistä lähtien pelaaja on edustanut kettupaitoja yhtäjaksoisesti tähän saakka. Saarikon perheen historiasta löytyy vahvoja sidoksia myös Vaajakoskeen, sillä FCV:n edustusjoukkueen joukkueenjohtajana toimii tällä kaudella äiti Niina Heimonen ja isoisä Juha ”Ramppa” Heimonen puolestaan muistetaan alueella pelivuosistaan Vaajakosken Kuohun paidassa.

Jimi Saarikon debyytti aikuisten tasolla tapahtui 2020 Nelosessa JJK/2:ssa ja seuraavana vuonna Saarikko esiintyi jo B-juniori-ikäisenä seuran edustusjoukkueessa Kakkosessa hurmaten kannattajat ennakkoluulottomalla suorittamisellaan.

Vasemmalla kaistalla sekä puolustajana että hyökkäävämmässä roolissa viihtyvä Jimi on pelannut Kakkosta 33 ottelussa ja viimeistellyt niissä neljä maalia. Tällä kaudella vastuuta Ykkösessä on tullut kahdessa ottelussa 109 minuutin edestä.

Nopeus, pallonkäsittelytaidot sekä tempokuljetukset ovat Jimin isoimmat vahvuudet pelaajana. JJK:ssa hän on pelannut viime vuodet enemmän vasenta laitapakkia, mutta hän voi pelata myös ylempänä. Uskon että meidän aktiivinen pelitapamme tukee Jimin vahvuuksia ja Jimi auttaa FCV:tä saavuttamaan seuran historian parhaimman sijoituksen.” – Neuvonen

Pelaajaliikennettä on samalla kertaa myös Vaajakoskelta poispäin, sillä keskuspuolustaja Niko Laulainen ei jatka punapaidoissa, vaan siirtyy Kolmosessa pelaavan FC Blackbirdin riveihin. Palokan Riennon kasvatti nähtiin FCV:n nutussa kentällä viime kaudella kymmenessä Kakkosen kamppailussa, mutta tänä vuonna vastuu on jäänyt vähäiseksi ja peliminuutteja on kilpailullisissa peleissä kertynyt vain Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa Kuopion Eloa vastaan.

FC Vaajakoski kiittää Niko Laulaista ja toivottaa hänelle menestystä uusien haasteiden parissa.

Saarikon laina koskee loppukautta, mutta JJK:lla on mahdollisuus kutsua pelaaja takaisin jo aiemmin kesän siirtoikkunassa, mikäli tarvetta ilmenee.