JBK nappasi koko pistepotin maali-iloittelussa

Aurinkoisessa säässä uudenkarhealla keinonurmella pelatussa häntäpään elintärkeässä kamppailussa molemmat tarvitsivat pisteitä, mutta JBK korjasi koko potin. JBK – FC Vaajakoski 4-3 (2-0).

Ottelun alku oli vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään aktiivisesti ja tilanteen poikasia oli molemmissa päissä. Jo alkuvaiheessa oli nähtävissä, että paikallinen tuomari ei ainakaan suosi vierailijoita. Vaajakoskelaiset hallitsivat peliä hienokseltaan ja pyrkivät pitämään palloa kotijoukkuetta enemmän. JBK puolestaan iski terävästi aina paikan saatuaan. Kotijoukkue oli ensin lähellä maalia, mutta Kimmo Tolvasen uhrautuva pelaaminen esti maalin syntymisen. Hetkeä myöhemmin vaajakoskelaiset protestoivat kovasti tuomarin ratkaisua jättää jo toinen tilanne, jonka olisi pitänyt johtaa rangaistuspotkuun, viheltämättä. JBK siirtyi 1-0 johtoon, kun Iidle Muhamed Elmi pääsi keskeltä laukomaan vapaasti pallon maaliin. Vaajakoskelaisten synkkä minuutti päättyi kotjoukkueen 2-0 maaliin, kun hattutempun iskenyt Giorgi Khidasheli pääsi laukaisemaan oikealta tulleen hyökkäyksen päätteeksi pallon takakulmaan.

JBK tuli pirteästi toiselle jaksolle ja koitti prässätä ylhäältä. FC Vaajakosken onnistui kuitenkin ohittaa kotijoukkueen prässi ja luoda hyökkäyksiä JBK:n päätyyn. Vierailijoille tuomittiin lopulta rangaistuspotku, kun maalivahti Jesse Öst joutui kaatamaan Tomi Karlstedtin. Tomppa laukoi itse kavennuksen varmasti maaliin. Vain hetki tästä ja FCV-puolustus nukahti, jonka seurauksena oikealta heitetyn sivurajan päätteeksi Giorgi pääsi keskeltä siirtämään JBK:n jo 3-1 johtoon. FCV taisteli urhoollisesti ja Marcus Virtanen pääsi iskemään 3-2 kavennuksen. Maalia edelsi Tompalle pystyyn pelattu pallo, jonka Tomppa siirsi maalille, mistä Make jatkoi pallon verkon perukoille. Vierasjoukkueen taistellessa raivoisasti pääsi kotijoukkue iskemään vielä nopealla hyökkäyksellä. Giorgi pelattiin keskeltä läpi ja mies viimeisteli hattutempun. FCV sai loppuhetkillä vielä pientä toivoa, kun Jere Keskisen komea laukaus päätyi maaliin. Valitettavasti tasoitusmaalia ei saatu aikaiseksi ja pisteet jäivät Pietarsaareen. Jaron vahvistus Giorgi Khidasheli oli selkeästi kentän hahmo. Mies liikkui ja piti palloa hyvin, eikä viimeistelyssäkään ollut moitittavaa.

FC Vaajakoski: Sami Myllymäki, Kimmo Tolvanen, Jarmo Leskinen, Kerkko Huhtanen, Jere Keskinen, Jukka Kosonen, Niko Kautto, Jasin Abahassine (60 Kalle Kautto), Tarkko Savela (46 Niko Leppänen), Marcus Virtanen, Tomi Karlstedt.

Mikko Pietilä, Kelvin Adekola-Olabiyi, Teemu Holopainen.