Jatkosopimukset kouraan Mikkoselle, Laulaiselle ja Salimille

Osta kausikorttisi nyt – tarjouksessa vuoden loppuun saakka!

Tilaa kausikortti kotiin toimitettuna 20.12. mennessä, niin saat sen jouluksi. Nouto seuran toimistolta sopimuksen mukaan ja pe 16.12. klo 18-20.

Vahvan sisääntulon Kakkoseen viime kesänä tehneet maalivahti Antto Mikkonen ja keskuspuolustaja Niko Laulainen ovat allekirjoittaneet FC Vaajakosken kanssa seuraavaa kautta koskevan jatkosopimuksen. Kumpikin pelaaja liittyi punavalkoisten tiimiin viime talvena alempien sarjojen joukkueista, mutta osoittivat nopeasti olevansa valmiita tälle tasolle. Jatkopahvin solmineelle Saboor Salimille tuleva kausi joukkueen riveissä tulee olemaan jo uran neljäs.

Salim liittyi FC Vaajakosken ryhmään kaudeksi 2020 JJK:n B-junioreista. Läpimurto Kakkosen tasolle tapahtui seuraavana vuonna, jolloin 2002 syntynyt hyökkäävänä laitapelaajana viihtyvä nuorukainen kellotti 21 ottelussa 1326 peliminuuttia ja viimeisteli viisi maalia.

Viime kesä oli parikymppiselle pelaajalle hieman rikkonaisempi, kun heinäkuun alussa koitti asepalveluksen aika keskeyttäen pelikauden. Kevätpuolikkaalla kahdeksassa kamppailussa vastuuta ehti kertyä 380 minuuttia.

”Lähden positiivisin mielin kohti tulevaa kautta. Olen tykännyt uudesta valmentajasta ja meiningistä treeneissä. Tuleva kausi tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen, paljon uusia ja pirteitä pelaajia. Ensi kauteen lähdetään ihan uudella ilmeellä ja uskon, että joukkue sijoittuu varmasti kärkijoukkoon.” – Saboor Salim

20-vuotias Mikkonen aloitti aikoinaan jalkapallon pelaamisen Muuramen Yrityksessä, mistä matka jatkui JJK:n junioripolulle. Aikuisten tasolla maalivahti debytoi 2019 kettupaitojen Kolmosen joukkueessa. Ennen Vaajakoskelle siirtymistään kaudella 2021 torjuja edusti Kolmosessa FC Blackbirdiä.

Mikkonen sai torjuntavuoron FCV:n paidassa viime kesänä seitsemässä kamppailussa ja näiden lisäksi yhdessä pelissä vastuuta tuli myös kenttäpelaajana puolustuslinjassa. Hyvästä jalalla pelaamisesta tunnettu veräjänvartija torjui joukkueelleen kauden mittaan kolme vierasvoittoa ja nollapelejä tilille merkattiin kaksi.

”Jatkan Vaajakoskella hyvillä mielin ja odotan innolla kesän pelejä uuden valmennuksen alla. Uskon, että pystymme parantamaan paljon viime kaudesta. Ensimmäinen kauteni FCV:ssä oli ihan hyvä, mutta parannettavaa jäi vielä paljon niin joukkueena kuin henkilökohtaisestikin.” – Antto Mikkonen

Loppukesällä 25 vuotta täyttänyt Niko Laulainen on Palokan Riennon kasvatti. Pelit jatkuivat Palokan vuosien jälkeen Huhtasuon Kisassa, jonka riveissä vastuuta kertyi Nelosessa.

Pääpelaamisessa ja kaksinkamppailutilanteissa väkevä puolustaja päätti viime kaudeksi lähteä haastamaan itseään todenteolla ja loikkasi kahta sarjaporrasta ylemmäksi FCV- paitaan. Ennakkoluulottomia otteita esittänyt Laulainen esiintyi FC Vaajakosken nipussa kymmenessä ottelussa yhteensä 771 minuutin verran.

”Jatkan Vaajakoskella positiivisin odotuksin ja hyvällä fiiliksellä, odotan ja toivon että tällä kaudella pystymme pelaamaan valmennuksen ja seurajohdon asettamalla tavoitteella sekä ennen kaikkea viihdyttävää futista. Ensimmäinen kausi meni omasta mielestäni FCV:ssä hyvin ottaen huomioon, että se oli ensimmäinen kauteni Kakkosessa ylipäätään.” – Niko Laulainen

Ensimmäinen harjoitusottelu lauantaina Tampereella

FC Vaajakoski kohtaa tulevana lauantaina Tampereella Pirkkahallissa Ilveksen reservijoukkueen, joka pelaa Vaajakosken tavoin Kakkosessa. Ottelu alkaa klo 14.45.

Vierasjoukkue lähtee matkaan ryhmällä, jossa on mukana useita testipelaajia, mutta myös tuttuja nimiä.