Järvisen Juna Kulkee…

Äänekosken Huima – FC Vaajakoski 0-6 (0-2)


 

#18 Toni Pöyhönen            36 min

#15 Settyslas Loutelamio   43, 57 ja 61 min

#20 Tomi Karlstedt            51 ja 59 min

Varoitukset:

#3 Tarkko Savela                50 min

Avaus:

Salminen, Kekkonen, Ekmark, Veijonen, Kiiveri N, Savela, Huisman, Lohi, Loutelamio, Karlstedt, Pöyhönen

Penkillä:

Kiiveri T, Koskinen (66 min Lohi), Temonen (72 min Karlstedt), Kiesilä (78 min Savela), Kärkkäinen (Pöyhönen 78 min), Kosonen (72 min Kekkonen)

 

FCV matkusti aurinkoisena kesäpäivänä Äänekoskelle tarkoituksena niistää kolme pistettä omaan plakkariinsa ja aiheuttaa avaustappio Huiman joukkueelle. Tämä onnistuikin yli odotusten ja uhoamisesta huolimatta tai siitä syystä Huiman jalkapalloilijat saivat oppi-puolitoistatuntisen siitä, miten jalkaa nostetaan kepeästi lämpöisestä säästä huolimatta ja annetaan pallon tehdä raskain työ.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut tiukkaa taistelua vaan lukuisia vaajakoskelaishyökkäyksiä. Huimalla oli vaikeuksia saada hyökkäyksiä käynnistettyä johtuen pitkälti FCV-hyökkääjien ahnaasta asenteesta puolustaa ja prässätä pallonmenetysten jälkeen. Punaiset sen sijaan loivat hyviä maalipaikkoja puolen tusinaa. Huiman päädyssä tolpat kilahtelivat pariin otteeseen ja avopaikoista survaistiin palloa pilvettömälle taivaalle. Toni ”Pöhi” Pöyhönen päätti 36 minuutilla tuhlailun tuskan ja luikerteli maalipaikkaan tarjoten pullakahvit Huima-pakille ja siirsi nahkakuulan vasempaan takanurkkaan varmasti. Hieman ennen puoliajan loppua Settyslas ”Setti” Loutelamio teki tahdonvoimallaan sen, mitä oli jo mieheltä odoteltu, ja tyrkkäsi pallon liukkarilla turvallisen tuntuiseen 0-2 johtoon. Mettälän Ilkan pillin vihellykseen päättyi ensimmäinen kolmevarttinen ja pojat marssivat ansaitulle tauolle.

Toiselle jaksolle Punaiset eivät lähteneet tuhlaajapoika-asenteella, vaan pallot painettiin verkon perukoille taivaanrannan sijaan. Ensin Tomi ”Tomppa” Karlstedt, Niko ”Peke” Lohen ja Pöhin esityöstä, napautti etukulmasta pallon sisään. Huiman näkymätön usko kotivoittoon loppui viimeistään tuohon maaliin. Setti laittoi oman version Eurogoals-osastoon lähettämällä boksin kulmasta kierteisen vedon oikeaan yläkulmaan ja siirsi punaiset neljän maalin johtoon. 0-5 oli Tompan ”jalka-alaa”. Ensin mies hankki kulmapotkun ja sen jälkitilanteesta aiheutuneesta maalinedushässäkästä siirsi kuulan Huimamaaliin. Viimeinen FCV-maali nähtiin, kun auringonpaisteeseen suivaantunut Setti päätti hankkia knallin itselleen suojaksi ja iski Pöhin avustukselle kolmannen maalinsa ja loppunumerot 0-6 taululle. Näihin neljään maaliin punaiset käyttivät kymmenen minuuttia aikaa ja päävalmentaja Mika Järvisen mielestä olikin aika laittaa maalisamban jälkeen vaihtorumba päälle. Loppu oli silkkaa pelailua vailla suurempia intohimoja ja ehti FCV esitellä myös uusvanhan pelurin, kun Tommi Temonen korvasi Tompan kärkimiehenä. Samoin Jukka ”Jugi” Kosonen kerkesi kokeilemaan paikkojensa pitävyyttä loukkaantumisen jäljiltä.  Lopputulos 0-6 ei jätä epäselväksi tästä ottelusta mitään varsinkin, kun numerot olisivat voineet olla huomattavasti pahemmat Huiman kannalta.

Kolmen pelatun kierroksen jälkeen on FCV puhtaalla pelillä ja verkolla liikenteessä. Järvisen juna puksuttaa kohti kotipeliruuhkaa, jossa tarjolla kaksi sarjaottelua ja yksi Regions Cup matsi. 18.5. lauantaina FCV:n vieraaksi saapuu Savon Pallo Pieksämäeltä ja viikko siitä 25.5. Vaajakoskelle tulee Siilinjärven Palloseura. Regions Cup-ottelussa vastaan asettuu PJK Pirkkalasta ja tuon kotiottelun pelipäivä ilmoitellaan ensi viikon aikana.