Janne Kuhmonen palaa Vaajakoskelle

FC Vaajakoski saa tulevan kauden joukkueeseensa nimekkään ja parhaassa peli-iässä olevan paluumuuttajan, sillä toukokuun alussa 28 vuotta täyttävä Janne Kuhmonen on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen seuran kanssa. Teknisesti taidokas keskikenttäpelaaja kuvailee paluutunnelmiaan ja kertoo parhaista ominaisuuksistaan jalkapallokentällä näin.

Hyvillä mielin palaan Vaajakoskelle. Joukkue on taustoja myöten vaihtunut ihan täysin siitä, kun viimeksi olin mukana. Meillä on tänä vuonna todella nuori joukkue kasassa niin kyllä ainakin intoa ja kovaa yritystä on luvassa, treenipelitkin ovat menneet meiltä tähän mennessä ihan mukavasti. Odotan että pystytään joka pelissä taistelemaan pisteistä ja oltaisiin ärsyttävän hankala vastus kenelle tahansa.

Vahvuuteni ovat pallollisessa pelissä. Pystyn hyviin syöttöihin ja kuljetuksiin pallon kanssa. Olen lisäksi lähes yhtä hyvä molemmilla jaloilla ja se tietysti helpottaa omaa pelaamista.

Janne Kuhmonen

Kuhmonen nähtiin FCV-paidassa ensimmäisen kerran kesällä 2016, jolloin 19:ssä Kakkosen ottelussa miehen toimesta syntyi viisi maalia. Viime kesänä Kuhmonen pelasi Tampereen Kolmosta Ikaalisten Urheilijoiden väreissä, mutta nyt edessä on jälleen paluu valtakunnalliselle sarjatasolle.

Janne Kuhmonen on meille todella tärkeä palanen joukkuetta. Erittäin nöyrä ja tinkimätön asenne antaen aina kaikkensa! Jannen älykkäitä syöttöjä, tempokuljetuksia ja huikeita laukauksia kannattaa tulla katsomaan paikan päälle. Janne on sarjan taitavimpia pelaajia ja hänen otteensa ei jätä ketään kylmäksi.

Päävalmentaja Sami Mustalampi

Pituudeltaan 175-senttimetrinen Kuhmonen on JJK:n kasvatti. Jopa U17-maajoukkueessa aikoinaan esiintynyt ja Belgian verkkoon maalinkin tehnyt pelaaja oli merkittävässä roolissa vuosina 2012 ja 2013 kettupaitojen nuorissa, kun seura ylsi A-nuorissa Suomen mestaruuteen ja SM-hopealle. Ensimmäisissä aikuisten peleissään kausien 2013-15 aikana Kuhmonen kirjasi tililleen JJK:n edustusjoukkueessa kolme Veikkausliigaottelua ja 35 peliä Ykkösessä.

Edellisen Vaajakosken visiitin jälkeen keskikenttämies on edustanut Kakkosessa Joutsenon Kultsu FC:tä ja Mikkelin Palloilijoita, joissa molemmissa oli tarjolla varsin suuria minuuttimääriä. Kakkosen otteluita pelaajalle on uran aikana kertynyt jo lähemmäs 80.

Kuhmonen avasi harjoituspelien maalitilinsä kahdella täysosumallaan toissa viikonloppuna FC Vaajakosken kohdatessa FC Blackbirdin. Ottelu päättyi FCV:n voittoon 3-1.